Rice Hulls

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלום חברים,

   אני מתכנן את הבירת חיטה הראשונה שלי. כנארה שאני אקרא לה "שמחת הדובים" או דומה.

במתכון יש פאונד של rice hulls. חיפוש באינטרנט לימד אותי שבעצם מדובר ברכיב חסר טעם שמתוסף למאש כדי למנוע שיתקע כמו בוץ.

התרשמתי שמדובר ברכיב שקשה להשיגו. השאלה היא האם באמת אני צריך אותו, ואם כן, איפה אני יכול להשיג אותו או איזה אלטרנטיבות יש לו?

תודה רבה!

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מניסיוני אפשר לותר. עד כמה שידוע לי אין להשיג בארץ. אף פעם לא היתה לי בעיה של סתימת המאש עם בירות חיטה.

וגם אם ניסתם זאת לא ממש בעיה גדולה. מערבבים עושים ורלוף וממשיכים בספארג.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה רבה עמנואל. 4.6 קג לתת נראה לך סביר לבירה מזוג זה?

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חצי חיטה וחצי פילסנר. סביר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

3.2 חיטה, 1.25 פילסנר

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגיוני

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו,

בלי rice hulls לא מומלץ שכמות החיטה תעבור 60% מחשבון הגעינים הכולל.

לחיטה כידוע אין קליפה ולכן אתה צריך בחשבון הגרעינים בסביבות 40% מאלט עם קליפה שיסייע לך בהמלך הספארג'.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Can you use 100 percent wheat to brew a beer?

check this out

http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbv04-15-10allwheat.mp4

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה היפוטתית לגמרי,

התפקיד של ה RICE HULLS הוא לשמש כמסננת ול "אוורר" את המאש. אין להם תרומה לסוכרים או לטעם.

לכאורה אפשר היה להשתמש בקלקל מפורר. זה הזוי או עושה שכל?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

כלומר בהנחה שקלקר בשבעים מעלות לא משחרר טעמים או גרוע מזה פולימרים מסוכנים

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה באמת הזוי. את הבירה הזאת לא ארצה לטעום.

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

פרננדו

עשיתי בירה דומה ללא קש-אורז ולא היתה שום בעייה ( אז גם לא ידעתי שעלולה להיות בעיית אוורור הגרעינים)

אתה עושה מאש בתוך שק, אז תן לו ניעור מידי פעם

רם

Ram

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה צ'יף

פרננדו