גיזוז

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בטוח שהשאלה הזאת עלתה כבר וזה אפילו די מביך לשאול שאלה של מתחילים,  אבל חיפוש בפוסטים קודמים לא העלה משהו חד משמעי. השאלה היא האם יש כללים/מחשבונים/ ניסיון אישי לעניין הגיזוז, כלומר כמות סוכר תירס לנפח (אני מבשל 20 ליטר לבצ'). אני נוהג להוסיף 150-180 גר סוכר לבצ'.

תודה מראש לעונים 

אדי

אדי סער

Location

jerusalem
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

אם זה עובד לך טוב אז למה לשנות? בכל מקרה כידוע זה תלוי בסיגנון, אבל אני גיליתי שמה שעובד לי זה דווקא בסביבות ה80-100 ג' דקסטרוז ל20 ל', שזה בערך חצי ממה שממולץ בד"כ.

וזה מצריך אורך רוח, לא תוכל לשתות את הבירה אחרי שבוע...

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זהו חן, שלפעמים זה יוצא מוגז מדי. יוצא ראש ענק מדי של קצף (דליל)  וחשבתי שיש בלל מהסוג של כמה יחידות מתאים לאיזה בירה (מבחינת הרכב החומרים, זמן תסיסה, טמפרטורה וכו')

אדי סער

Location

jerusalem
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

בהמשך לתגובות מתחתי, אכן ישנם מחשבוני הגזה וסטנדרט הגזה לכל סוג בירה , אבל גיליתי שהכמויות לא ממש מדויקות ולכן הייתי מקבל הגזה פרועה. ובקשר לראש קצף זה כבר קשור לפקטורים כמו סוגי לתת, מאש, כשות וטמפ'. 

 

ולכן אמרתי תנסה ותראה מה עובד לך.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שוב תודה חן

אדי סער
Offline

Location

אבא אחימאיר
גדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2014

קיימים מחשבונים לחישוב גיזוז, זה לינק לאחד מהם

http://kotmf.com/tools/prime.php

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

רמת גיזוז 2.5, בערך 6 גרם סוכר לליטר, זו רמת גיזוז נעימה בפה, עם בועות קטנות.

מעל זה כבר מעקצץ בלשון ולא נעים מתחת תלוי בסגנון זה אולי לא מספיק.

בכל מקרה חשוב לציין כי כאשר מוזגים בירה קרה

הבירה רוויה בגז מומס ווכל זהיא מתחממת אז הגז משתחרר ויש בועות לאורך זמן רב יותר

ולכן בכדי להנות מראש קצף יציב כדאי:

לגזז לרמה סבירה בינונית 2.5

למזוג נכון בכדי ליצור את הראש

למזוג בירה קרה, הבועות מחזקות את הקצף לאורך זמן

לשתות את הבירה דרך הקצף ולא לשתות את הקצף עצמו, מה עוד שהוא מריר

גיזוז לא אמור לתקן בעיות של ראש הקצף, בשביל זה יש לתת חיטה/לתת קרה למיניהם: קרפילס, קרה מיוניק וכדומה עד 20% מהסוכרים

Theres nothing like a good brew

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה דניאל. כרגיל, הידע והניסיון שלך מוכיחים את עצמם. עד כה רמת הגיזוז הייתה 3 וזה כנראה ההסבר. בבצ' הנוכחי (מבשל היום, red ale) אגזז ל2.5 ומקווה שחיורגש שיפור, מה עוד שכ-9% מהלתתים זה קראפילס)

אדי סער
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

באייריש רד שבישלתי גיזזתי ל-2.4, ולפי טעמי זה היה גבוה מדי.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה רוני. ארד מ-3 (הרגיל אצלי) ל-2.5. - 2.4. ואדווח.

אדי סער