אני מקרר באמצעות סליל. בקיץ בשל טמפרטורת המים בברז (המים הקרים כמובן) אני לא מצליח לרדת מ-30 מעלות. עד עכשיו הבירות יצאו לא רעות. אבל בכל זאת כמה זה רע? והאם יש למישהו הצעה לפיתרון?
תודה למשיבים
אדי
אני מקרר באמצעות סליל. בקיץ בשל טמפרטורת המים בברז (המים הקרים כמובן) אני לא מצליח לרדת מ-30 מעלות. עד עכשיו הבירות יצאו לא רעות. אבל בכל זאת כמה זה רע? והאם יש למישהו הצעה לפיתרון?
תודה למשיבים
אדי
למיטב הבנתי, עד 30 מעלות אין בעיה מיוחדת.
אני משתמש בצ'ילר טבול נוסף, שיושב בדלי עם מי קרח.
אני מרוויח ככה עוד כמה מעלות.
איך אתה עושה את זה רוני? לא ברורה לי הטכניקה.
אפשר להשתמש ב-pre chiller
שזה סליל נוסף טבול בדלי קרח
המים מהברז הולכים לסליל בדלי הקרי ומתקררים
ורז נכנסים לסליל שבתירוש הרותח
הדרך הכי יעילה שמצאתי זה להזרים מי קרח בתוך הסליל בגרביטציה או ע״י משאבה
תוך כדי סחרור התירוש
זה מאפשר קירור הבירה עד ל7 מעלות ב-15 דקות
נב
יד לי סליל נחושת 1/2 15 מטר במידה ותהיה מעוניין
תודה דניאל, אני מבין מכל התגובות כאן שהכוונה היא בעצם לשירשור של 2 סלילים - אחד מהברז לסליל טבול במי קרח והשני מחובר אליו).
מעבר לזה, האם לדעתך הגשת שמרים ב30 מעלות, בעצם זה יורד לפחות 2-3 מעלות בזמן הזרמת התירוש למיכל התסיסה, בבירת אייל יכולה לפגוע באיכותה (ההמלצה הכולל להגשת שמרים היא הרי ב-20 מעלות) ?
גם אני משתמש בפרהצ'ילר טבול במי קרח ואחריו צילר טבול בתירוש. מתקרר מהר מאד.
גם אני משתמש בפרהצ'ילר טבול במי קרח ואחריו צילר טבול בתירוש. מתקרר מהר מאד.
תודה אמיר
תודה ס.שמש השיטה שלך נראית לי מעולה וגם חוסכת שירשור של עוד צ'ילר
כל פתרונות הקירור שבפוסט מוכרות ולא מסובכות וגם עובדות.
מה שאני מחפש זה פתרון קירור מהיר למים החוזרים כדי שאפשר יהיה להשתמש בהם בהמשך הקירור.
אני יודע שאפשר לאגור ולהשתמש במים החוזרים בכדי לנקות את הסירים ושאר הציוד, אפשר להשקות הגינה, למי שיש גינה, וכל פתרון אחר.
איך אפשר לייצר, לבנות, מערכת קירור סגורה לחסכון מים מירבי?
אגב, אני משתמש במשאבת אקווריום להעברת המים הקרים דרך צ'ילר טבול.
בועז נראה לי שהשיטות האלה חוסכות בין היתר גם המון מים, כך שהבעיה שלך קטנה. אני משתמש במים לשטיפת מיכל התסיסה אבל זה כמובן רק כמות קטנטונת. השאר באמת מתבזבז וחבל.
הי בועז
הפיתרון המתבקש הוא קרור במערכת סגורה באמצעות אויר.
דרך אחת: המיים החמים שספחו את החום מהתירוש הלוהט, עוברים במחליף חום אויר/נוזל . האוויר הקריר מקרר את המיים בעזרת וונטה (מאוורר) עד אשר הם חוזרים לטמפ' החדר ואז הם חוזרים חזרה לקרור את התירוש.
הדרך הפשוטה יותר :התירוש מסוחרר דרך מחליף חום (רדיאטור),שעליו מורכבת וונטה, ממש כמו ברכב.
במקרה כזה יש לדאוג שהרדיאטור לא יסתם ממשקעים בתירוש (מסנן טוב יעשה את העבודה)
קיימת עוד אפשרות מעניינת, מעט יותר מורכבת:
שימוש במשאבת חום (מזגן או קולר) שמקרר את המיים/תירוש שעוברים דרכו
היתרון של שיטה זו היא שליטה בטמפ' ויכולת להגיע לקירור מהיר אפילו מתחת לטמפ' הסביבה.
שילוב בין השיטות:
התירוש החם עובר דרך רדיאטור, עליו זורם אויר מצונן שיוצא ממזגן,
היי סוג'יי,
אני משוכנע שהיכולות הטכניות שלך טובות משלי.
אני לא מסחרר את התירוש בקירור, אני מקרר את כל התירוש בבת אחת.
מה שאתה מציע די מתאים לצ'ילר זרימה הפוכה (CFC).
מחפש פתרון לקירור מהיר של המים החוזרים מהסליל הטבול בו אני משתמש. כמובן אפשר להזרים לעוד מיכל עם קרח ומשם אחרי קרור ראשוני להעביר למיכל בו נמצאת המשאבה הטבולה אפשר גם להעביר דרך סליל ראשוני הטבול במי קרח ועוד...
אבל אני מחפש, אם יש, פשטות.
גם אני בעד פשטות. אבל את התשובה שלי לעניין אתם כבר מכירים...
אנא הסבר נועם. האם כוונתך לבישול בשיטת ה-BIAB?
נועם = נו צ'ייל.
נכון, אני אכן משתמש בצילר פלאטות, שבעצם עובד על אותו עיקרון של צ'ילר זרימה הפוכה.
במידה ותתאר את המערכת הקירור שלך יותר בפירוט. אולי נוכל לחשוב על פתרון פשוט:
1)האם אתה מקרר על ידי צילר טבול בתירוש שבו עוברים מי הקירור?
2) מה הכח שמניע את המיים (לחץ המים בצינור, משאבה, גרוויטציה או דרך אחרת)
מערכת סגורה לחיסכון במים, תוביל לבזבוז עצום באנרגיה ומשאבים (חשמל, התעסקות, כסף...)!
הרעיון בבסיסו הוא פשוט ומשתמשים בו לקירור מיכלי תסיסה ומנועי רכב למשל. ישנם שני מיכלים: הראשון מכיל נוזל קירור קר, ואילו השני אוגר נוזל קירור חם. המערכת מסיע את הנוזל הקר דרך הדורש קירור, והנוזל החם נאגר במיכל החם. מהמיכל החם הנוזל עובר דרך מחליף חום (פלטות, מדחס, רדיאטור, צלעות קירור...) ולאחר הקירור חוזר למיכל הקר וחוזר חלילה. בשביל לעשות זאת עם קירור תירוש חם, תצטרך 2 מיכלים, 2 משאבות, ואמצעי קירור חזק מאוד (לקרר את המים החמים מאוד לטמפ' הרצויה, ומהר).
לקירור בירה עושים שימוש בכ-2-3 ליטר מים לכל ליטר תירוש. אם אתה מבשל 20 ליטר, עלות המים לקירור היא לא יותר מ3 שקלים. כך, שכל פיתרון אחר יהיה יקר יותר. אם ברצונך לחסוך במים, אז עדיף לקרר את המים לטמפ' קרובה ל0 וגם לעשות שימוש בקרח לשם הורדת טמפ' התירוש בין 40 מעלות ל20, כאן מתקיים בזבוז גדול יותר באופן יחסי של מים. אם שוב הכוונה היא לחסוך במים, אז שימוש מחדש במים (שטיפה, השקייה...) יהיה אפקטיבי יותר מבחינת השקעה אל מול תמורה. מעבר לכך, יש לנו מים בשפע, ישראל לא באמת מתייבשת, זה בלוף, רוב המדינה מקבלת כבר מים מותפלים או מי בארות לפתח ביתם ובכלל לא מי כנרת.
נכון המדינה לא באמת מתייבשת. אני מכיר את הנתונים. כאמור, אני מתלבט יותר בקירור התירוש לפחות מחום המים בברז (30 מעלות) ופחות בבזבוז מים. וקיבלתי כאן כמה פתרונות פשוטים וחכמים.
הי,
אני מזרים מי ברז עד שירידת הטמפ מאיטה בצורה משמעותית ואז אני מנתק את צינור הכניסה לצילר ומחברו למיכל 30L מים שיש בו בלוקי קרח גדולים שהקפאתי מבעוד מועד. בד"כ 5 בלוקים של קרח שהוקפאו בקופסאות סופר מספיקות.
השיטה פשוטה, מצריכה צ'ילר אחד וללא סיבוך מיותר של הצנרת. הטמפ' יורדת במהירות רבה ל 20 מע'
אחלה שיטה יהודה. 2 שאלות: 1. איזה מיכל? מניח שהתקנת לו ברז סטנדרטי שמאפשר חיבור מהיר לכניסת הצ'ילר? 2. מה זה קופסאות סופר?
תודה
הייתי משתמש בדלי תסיסה רגיל עם ברז פלסטיק
היום יש לי חבית 30 ליטר עם ברז נירוסטה
הכוונה בקופסאות סופר לקופסאות של גלידה\עוף וכו' של ליטר וחצי בערך
תודה על ההסבר יהודה
סליחה שאני נדחף :))
אין בעיה לקרר ל 30 לשפוך למיכל תסיסה לסגור עם מיכסה לשים נשם ולחכות
שהטמפ׳ תרד לטמפ׳ חדר
או להשאיר את זה באמבטית קרח
נכון? אין פה סכנת זיהום?
נכון ניר. גם זו דרך אלא שצריך לחכות עם הגשת השמרים ואני לא בטוח שזה רצוי (בעצם למה לא?)
ניר ואדי,
כל עוד בוצעה סניטציה ראויה והעבודה היא בסביבה ללא תנועת אויר (מאחר והאויר מסיע את הבקטריות), אז לא צריכה להיות בעיה, למרות שתמיד קיים סיכון.
טמפ' הגשת שמרים, היא גבוהה מ20 מעלות, למיטב ידיעתי, ההמלצה של יצרן השמרים, פרמנטיס, היא ביצוע זריעה בטמפ' של 27 מעלות +- 3 מעלות, במקרה של שמרי איל, ו-23 מעלות +- 3 מעלות במקרה של שמרי לאגר. כך, שבלוק של ליטר קרח או שניים, ממים מורתחים או עם חומר חיטוי, המתווסף לתוך מיכל התסיסה, בתום תהליך הקירור, יכול לפתור לך את כל הברדק שיתפתח לכדי סימפוניה רבתית של משאבות ו'צילרים מרובים. כך אני פועל, מוריד באמצעות מי ברז למקסימום, וזורק שני גושי קרח בסוף התהליך. יותר מהיר, יותר בטוח, פחות סיכון (כמובן שיש לאחסן את המים במיכל סגור במקפיא).
הנה המלצות היצרן ונתוני השמרים, לעיונך (בהתאם לשמר) פרמנטיס. זריעת שמרים בטמפ' גבוהה יחסית, מזרזת את תהליך ההסתגלות שלהם והמעבר לשלב הבא.
(צריך רק לקחת בחשבון שתהליך התסיסה מייצר חום ומעלה את הנוזל במספר מעלות נוספות, אפילו ב-5-6 מעלות. וזו הסיבה היחידה להתחיל תסיסה בטמפ' נמוכה באזור ה-20 מעלות, כאשר אין מערכת בקרת תסיסה שתמנע עליה דרסטית בטמפ' התירוש. אני נוהג להגיש שמרים בטמפ' של 25-24 מעלות, ואיני עושה שימוש בבקרת תסיסה בבית. מטרת מערכת בקרת התסיסה העיקרית היא קבלת אחידות בתסיסה, מה שלא כל כך קריטי כאשר לא מבשלים מסחרית. אפילו להפך, תסיסות אקראיות ולא מבוקרות מייצרות בירות מעניינות יותר!).
יש לי שאלה באותו נושא (כמעט).
אני משתמש בצ'ילר טבילה ואני רוצה להזרים בו מי קרח, כי גם אני נתקע עם מי הברז בסביבות ה-30 מעלות.
חשבתי לקנות משאבה, לא march כי אני לא מזרים דרכה תירוש, אלא רק מים.
את המשאבה לחבר לדלי עם מי קרח וממנה להזרים לצ'ילר ומשם לגינה.
אז... על איזה משאבת מים הייתם ממליצים לי?
אגב, יישמתי את הרעיון הזה גם בלי משאבה, על ידי גרביטציה.
בסוף הגעתי למצב שאני עומד על סולם בגובה 2 מטר ומחזיק דלי קפוא,
כי לא היה מספיק כוח דחף למים בגובה נמוך יותר.
דופין,
משאבת אקווריום טבולה זה פתרון פשוט ויעיל.
יש כמה גדלים עם עוצמות זרימה שונות.
תבחר מה מתאים לך.
כך אני מקרר, המשאבה הטבולה בכלי עם מי קרח מסחררת את המים דרך צ'ילר טבול.
בועז,
אם הבנתי נכון ל"כלי" (מהו? חבית? מיכל?) יש 2 פתחים: אחד לכניסת המים מהברז, השני ליציאת המים הקרים מה"כלי". אני צודק: תוכל לצרף צילום?
תוד ושנה טובה
אני קניתי משאבה מגנטית קטנה באיביי 70 ש"ח
נתוני ספיקה ועומד מרשימים ביחס לגודל הקטן והעובדה שהיא עובדת על 12V 1A
ממליץ בחום!
http://www.ebay.com/itm/12V-DC-Mini-Brushless-Magnetic-Self-priming-Hot-...
גם זו של מכונת כביסה תעבוד יפה