הוספת סוכר למיכל הבקבוק

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאז שהתחלתי לבשל (די הרבה שנים אחורה), אני מוסיף את מי הסוכר (סוכר תירס מורתח במים, כידוע) למיכל הבקבוק ונותן לזרימה ממיכל התסיסה לסחרר את אתם בתוך התירוש באמצעות הזרימה. יש לי תחושה שזה לא מתערבב היטב או לא באופן שווה. יש טכניקות אחרות לבצע את הפרוצדורה הזאת? איך אתם נוהגים?

תודה ושנה טובה

אדי סער
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני איתך באותה פרוצדורה. וגם מרגיש לפעמים שלא הכל מוגז באותה רמה.

יש אפשרות גם להוסיף את הסוכר למיכל הביקבוק ואז לערבב בעדינות  - נראה לי שזה מגדיל את הסיכוי והסיכון לזיהום. בפעם הראשונה שביקבקתי לא היה לי דלי שני שישמש לביקבוק אז הכנתי תמיסה והזרקתי לכל בקבוק ובקבוק... הגיזוז יצא בסדר אבל אני לא חושב שאני מאחל את השיטה הזו למי שיכול לעשות אחרת :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני גם מערבב (מאד בעדינות... ) עם כף משוט מחוטאת. לא בטוח כמה זה עוזר (בגלל העדינות) ולא בטוח אם זה לא מזיק (החדרת חמצן כמה מעט שזה לא יהיה)

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

החדרת חמצן בביקבוק היא לא אסון, פשוט קצת יותר משקעי שמרים כתוצאה מריבוי שלהם בנוכחות חמצן. אני נוהג להוסיף את הסוכר כמוך, ולערבב טוב (לאט אך הרבה), לא זכורה לי תחושה כזו יותר מדי, לאחר תקופה סבירה (בקבוקים נוטים לתסוס בקצב שונה בשל הפרשי טמפ' בינהם לרוב).

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר. הוספת לי תחושת ביטחון שלערבב זה בסדר.

אדי סער