חבית ללא מקרר

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

אני כבר שנה מבקבק ושוקל לעבור לשימוש בחביות. 

לבנות מתקן מזיגה בתוך מקרר זה לא בשבילי- כי חשובה לי מאוד הניידות (אחרת אעדיף להישאר עם בקבוקים)

מהמידע שחיפשתי ראיתי שיש אפשרות שהחבית תהיה בטמפ׳ החדר, והיא תקורר בצינור בדרך אל הכוס. מהמידע הדל שמצאתי זה נשמע כמו האופציה הכי טובה.

הבעיה היא שלא מצאתי יותר מדי מידע עד השיטה. מה היתרונות והחסרונות שלה?  (מצורף לינק אם אני לא הייתי הכי ברור)

http://zion.e-snif.com/content/%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%9F-%D7%9E%D7%96%D7%...

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אתה מדבר על לבנות ג'וקי בוקס.
לא חסר מידע בגוגל. 
אנחנו בנינו אחד מצידנית- דומה מאוד לזה שבתמונה הראשונה בפוסט הישן של נועם (המצ"ב)- ואנחנו מרוצים ממנו מאוד. 

יתרונות וחסרונות כלליים- 

יתרונות-
ניידות
ללא חשמל
קל לבצע שינויים- תוספות או החסרות
אני נוטה להאמין שזה יותר קל לבניה ותיקון

חסרונות-
מצריך הרבה התעסקות עם קרח מים ומלח
ניקיון
הובלה מסורבלת

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כדאי לקנות מתקן מזיגה מקורר חשמלי יד שניה 

לעומת לבנות גוק

Theres nothing like a good brew

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012
תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

יחאי תודה. מצאתי המון מידע.

דניאל- מה רע בג'וקי בוקס? למרות שאני חייב לציין שהROLLING KEGERETOR נראה יותר נוח כי כל החבילה בתוכו

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

קראתי את מרבית הפוסט מ-HBT, זה נוח רק כשזה ריק.
תחשוב, שלוש חביות+בלון גז קטן+קרח+צנרת, זה מעל 60 קילו בתוך פח אשפה מפלסטיק.
אבל הוא עובד מצויין עם כל הבידוד, וזה גם מאוד מושך ת'עין.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

נראה לי שבגלל הגלגלים זה נוח להעביר אותו גם אם המשקל עולה על 60 קילו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עידו,

תוכל לפרט את השימוש שאתה מתכוון לעשות?

ז"א, האם חשובה לך הניידות בשביל לקחת מידי פעם בקבוק או שנים לחבר'ה? או שאתה מוזג בטצ'ים שלמים במסיבות? 

יש לכך השלכות על אופי הסט אפ שאתה צריך לכוון אליו.

באופן כללי, לא מומלץ לשמור בירה חמה לאורך זמן (או לחלופין, מומלץ תמיד לשמור בירה בקירור), ביחוד אחרי שהתחלת למזוג מהחבית. ג'וקי זה אחלה פתרון למזיגה באירועים המוניים. לא הייתי ממליץ על שיטה זו למזיגה בייתית של כמה כוסות בכל פעם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

הניידות חשובה לי בשביל מסיבות. לא מסיבות המוניות, אז המטרה היא למזוג חצי באצ' או קצת יותר בכל שבוע. 

כמה זמן תחזיק בירה בחבית בטמפ' החדר? (26~) ואיך זה שונה מבקבוק שמוחזק באותה טמפ'?

יש לי מקרר תסיסה, הבעיה היא שהוא נמוך מדי לחבית קורני 20 ליטר. אם זאת בעיה גדולה, אני יכול להשיג מקרר גדול יותר. פשוט מעדיף שלא אם זה לא קריטי והבירה תהיה טובה גם אחרי חודשיים.

תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

אהלן, חג שמח

בסוף החלטתי שאני אקנה חבית קורני, והיא תשב במקרר התסיסה שלי. אני אבנה גם rolling kegerator שתשב בו חבית אחת.

עכשיו אני צריך קצת את הידע שלכם. ראיתי 2 ברזים באתר שביקרתי בו (אני לא יודע אם מותר לפרסם קישור לחנות). אחד עולה 26 שקל (ברז פיקניק) ואחד 450 שקל: ״גוף פליז מצופה כרום. ידית חוזרת למקום לבד (מנגנון סגירה אוטומטי). ווסת זרימה לבקרת קצף.״

יש הבדל גדול במחירים, שווה להשקיע בברז היקר? אם החבית תהיה בpsi נכון ביחס לטמפרטורה, הברז פיקניק (או כל ברז אחד שאין לו מנגנון סגירה אוטומטי ווסת זרימה) עדיין יקציף? 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

ברז פיקניק מקציף בגדול ושווה להשקיע בברז טוב אם כי 450 נראה לי יקר מאוד. 

רצוי ברז עם ווסת זה עוזר מאוד למנוע הקצפה.

שווה גם שהברז יהיה מנירוסטה.

אם אתה מעוניין יש לי ברז מיותר, תפנה בפרטי.