קירור עם קרח

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

חשבתי לי האם אפשר להוסיף קרח לקירור כמו שעושים בבישול עם הרכז גם באול גרין ולהוריד מהמים של הבישול את המים של הקרח?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

יש סיבה שלא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש כמה סיבות שלא

1. יש תועלת בהרתחת כל כמות התירוש כדי לחטא אותו

2. ניצולת המאש תהיה מאד נמוכה עם תבצע את המאש/ספארג' עם רק חצי מכמות המים

3. ניצולת הכשות תרד כשהתירוש מרוכז כ"כ 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

חחח... ציפיתי לשמוע את דעתו... ואז לנסות להבין את הפער שממנו נובעת השאלה :)

הסיבות שנועם ציין, נובעות מהעובדה שהמים מוספים כקרח בתהליך הקירור ומוהלים את התירוש. לכן, בתהליך התכנון של בישול אול-גריין, יש לקחת בחשבון את כמות המים הקרים\קפואים המוספים בתהליך הקירור, והשפעתם הן על הבישול (כמו שציין נעם) והן על התירוש במהילתו (הורדת צפיפות הסוכרים - גרביטי\פלטו), פוטנציאל התסיסה ונקודת הסיום שלה.

אם מוהלים את התירוש בקרח (מחוטא\מורתח טרם ההקפאה ומאוחסן בכלי סגור), יש לקחת אותם בחשבון.