חשבתי לי האם אפשר להוסיף קרח לקירור כמו שעושים בבישול עם הרכז גם באול גרין ולהוריד מהמים של הבישול את המים של הקרח?
קירור עם קרח
שבת, 09/27/2014 - 11:54
ראשון, 09/28/2014 - 08:19
#1
יש סיבה שלא?
ראשון, 09/28/2014 - 08:22
#2
יש כמה סיבות שלא
1. יש תועלת בהרתחת כל כמות התירוש כדי לחטא אותו
2. ניצולת המאש תהיה מאד נמוכה עם תבצע את המאש/ספארג' עם רק חצי מכמות המים
3. ניצולת הכשות תרד כשהתירוש מרוכז כ"כ
ראשון, 09/28/2014 - 09:33
#3
חחח... ציפיתי לשמוע את דעתו... ואז לנסות להבין את הפער שממנו נובעת השאלה :)
הסיבות שנועם ציין, נובעות מהעובדה שהמים מוספים כקרח בתהליך הקירור ומוהלים את התירוש. לכן, בתהליך התכנון של בישול אול-גריין, יש לקחת בחשבון את כמות המים הקרים\קפואים המוספים בתהליך הקירור, והשפעתם הן על הבישול (כמו שציין נעם) והן על התירוש במהילתו (הורדת צפיפות הסוכרים - גרביטי\פלטו), פוטנציאל התסיסה ונקודת הסיום שלה.
אם מוהלים את התירוש בקרח (מחוטא\מורתח טרם ההקפאה ומאוחסן בכלי סגור), יש לקחת אותם בחשבון.