שלום לכל באי הפורום
החלטתי לפתוח נושא ובו להציג חלק הציוד שלי שהכנתי בעצמי. אמנם לא ברמה של מבשלים אחרים (עמנואל, רועי) אבל מספק את הצרכים שלי.
מעבר לחסכון הכספי בבניית עזרים בבית, זה כיף ענק לטעמי.
הדבר הראשון הוא משטף בקבוקים.
כוכלם בוודאי נתקלתם במוצר הבא:
אני החלטתי להכין אחד לבד.
כיוון שלא תיעדתי את תהליך הבניה אני אכתוב עליו ואצרף תמונה של המוצר כיום, סילחו לי על כך.
השתמשתי במיכל פלסטיק שבו גדי מוכר את הרכז לתת 1.5K.
למנגנון השפרצה השתמשתי בשפריצר של סבון ידיים פשוט
חתכתי את הצינור "שאיבה" שלו כדי להתאים למיכל, חתכתי את השפיץ שממנו יוצא הסבון ומיליתי את החור בדבק חם לאחר מכן חוררתי בעזרת מחט חורים קטנים בחלק העליון של השפריצר.
הוספתי למנגנון כמה פלסטיקים כמו טבעת ירוקה מלמעלה כדי שהבקבוק יתלבש עליו ולא יחליק בעת לחיצה ועוד פלסטיק בתחתית השפריצר כדי שישב בצורה יציבה בתוך המיכל מבלי לסתום את צינור השאיבה.
לחיבור בין השפריצר למיכל השתמשתי בדבק חם וסיכות משרדיות שמחזיקות את החלק העליון של השפריצר במרכז.
המערכת עובדת נפלא בלי נזילות והשפריצר מגיע עד לתחתית הבקבוק בלי בעיה.
לשלב הבא- מתקן ייבוש בקבוקים, השתמשתי בעגלת מדפים שהייתה זרוקה במחסן.
היתרון הוא שהיא עשויה מרשת מתכת כך שפיות הבקבוקים נתפסים בחורים בקלות. בקומה התחתונה מחכה לטיפות המים שמרטוט.
הדבר הבא, הוא אינו בניה עצמית כלכך אלא מין אילתור שאני משתמש בו כדי לאסוף את התירוש מהמאש.
מדובר במסננת מלבנית גדולה עם זרועות. אני מעמיד אותה על סירי הבישול הריקים ושופך דרכה את תכולת הציידנית.
מודה שזה הרבה פחות נוח מהפתרון המקובל וגם הרבה יותר מלכלך, אך גם זו דרך לסנן תירוש.
תאמינו או לא, בסוף יוצאת בירה
שלכם- תום