יש לי 2 מתכונים שאני חוזר עליהם אחד לבלונד בלגי ועוד אחד לפורטר.
לבלונד הבלגי אני רוצה להוסיף בבישול הבא גרעיני כוסברה ולפורטר ווניל. בשני המקרים אני מתכוון לעשות מיצוי בלכוהול נקי שיש לי: 96% של "גולד" (אגב, אני משתמש בו גם לחיטויים קטנים ולמילוי של הנשם). נפח הבישול 20 ליטר, all grain
והנה השאלות:
1. לגבי הכוסברה כמה גרעיני כוסברה (משקל לפני גריסה) ?
2. לגבי ווניל: במה להשתמש - מקל ווניל? תמצית טעם (איכותית)? כמה מכל סוג?
3. לגבי המיצוי: כמה זמן? כמה אלכוהול?
4. מתי להוסיף לwort?
אני בטוח שחברי המלומדים יחשבו על עוד כמה שאלות הדורשות תשובה ובכלל אשמח לקבל טיפים וכללים בכל הנוגע לתוספות בכלל.
עשיתי חיפוש באתר ובגוגל וגם קראתי בכמה ספרים ויש כל מיני תשובות. אשמח לקבל עצות מהניסיון האישי.
תודה מראש לכל המשיבים