הוספת תבלינים

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי 2 מתכונים שאני חוזר עליהם אחד לבלונד בלגי ועוד אחד לפורטר.

לבלונד הבלגי אני רוצה להוסיף בבישול הבא גרעיני כוסברה ולפורטר ווניל. בשני המקרים אני מתכוון לעשות מיצוי בלכוהול נקי שיש לי: 96% של "גולד" (אגב, אני משתמש בו גם לחיטויים קטנים ולמילוי של הנשם). נפח הבישול 20 ליטר, all grain

והנה השאלות:

1. לגבי הכוסברה  כמה גרעיני כוסברה (משקל לפני גריסה) ?

2. לגבי ווניל: במה להשתמש - מקל ווניל? תמצית טעם (איכותית)? כמה מכל סוג?

3. לגבי המיצוי: כמה זמן? כמה אלכוהול?

4. מתי להוסיף לwort?

אני בטוח שחברי המלומדים יחשבו על עוד כמה שאלות הדורשות תשובה ובכלל אשמח לקבל טיפים וכללים בכל הנוגע לתוספות בכלל.

עשיתי חיפוש באתר ובגוגל וגם קראתי בכמה ספרים ויש כל מיני תשובות. אשמח לקבל עצות מהניסיון האישי.

תודה מראש לכל המשיבים

אדי סער
מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

1. לגבי הכוסברה  כמה גרעיני כוסברה (משקל לפני גריסה) ?

אנחנו מוסיפים לבירת חיטה 10-15 גרם גרגירי כוסברה ל 30 דקות האחרונות של הבישול וללא גריסה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה אורן. אתה מתכוון ממש כמו שהם בלי למעוך אותם קצת (לא ממש טחינה או גריסה רק 2-3 מכות בפטיש שניצלים)?

אדי סער
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

חשוב למעוך את הגרעינים, אחרת תקבל הרבה פחות ארומה. פטיש שניצלים או מערוך עובד יופי.

אני משתמש ב-20 גרם לבאץ' של 27 ליטר (כמות במיכל התסיסה), זה נותן טעם עדין ולא משתלט, שבעיניי מוצא חן.

תעשה את החישוב לפי גודל הבאץ' שלך.

את הכוסברה אני שם ב-5 דקות אחרונות של הבישול, כדי לשמור על הארומות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וניל: מקל וניל אחד, חתוך לפיסות קטנות. אלכוהול כדי כיסוי.

להוסיף את המקל והנוזל למיכל תסיסה שני וליישן לפחות שבוע

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה נועם

אדי סער