מתכון ללף בלונד קלון

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני רוצה לנסות לבשל קלון לבירת לף בלונד,

חסרים לי השמרים הספציפיים, ולא ברור לי מאיפוא אני משיג flaked corn.

אשמח לעזרה והערות.

 

 

 

זה המתכון:

4.43 kg Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC) Grain 1 72.6 %
0.38 kg Munich Malt - 10L (19.7 EBC) Grain 2 6.3 %
0.32 kg Biscuit Malt (45.3 EBC) Grain 3 5.2 %
0.25 kg Caravienne Malt (43.3 EBC) Grain 4 4.2 %
0.22 kg Corn, Flaked (2.6 EBC) Grain 5 3.6 %

 

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0.49 kg Cane (Beet) Sugar (0.0 EBC) Sugar 6 8.1 %
25.19 g Saaz [4.00 %] - Boil 60.0 min Hop 7 10.9 IBUs
12.59 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 20.0 min Hop 8 4.4 IBUs
12.59 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 10.0 min Hop 9 2.7 IBUs
1.1 pkg Belgian Golden Ale (White Labs #WLP570) [35.49 ml] Yeast 10 -

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוג'יי,

לגבי התירס, אתה יכול להתשמש בתירס טחון (כמו של פולנטה) אבל הוא דורש בישול מקדים לפני הוספתו למאש. לחלופין תנסה לחפש דגני קורנפלקס אורגניים (ללא תוספות של סוכר או מרכיבים בלתי רצויים אחרים) את אלו תוכל להוסיף ישירות למאש.

אנחנו בישלנו פילסנר עם פופקורן בברופארטי לפני 3 שנים. יצא מעולה.

 

לגבי השמרים, אין לי את הזן הפסציפי הזה. יש לי אחרים מהמשפחה (550, 530, 500). שווה אולי לנסות של היבשים הבלגיים החדשים של פרמנטיס.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי נועם.

אם הבנתי נכון, הCORN FLAKED נוצר תוך כדי מעיכה של גלעין התירס (לא התירס המתוק...אלה הזן שעשיר בעמילן, שממנו מכינים פופקורן) בשילוב עם חימום בקיטור, שמפרק את העמילן.
ולכן, פופקורן נשמע רעיון מצויין. בתנאי שלא מוסיפים שמן בהכנה (אולי אפשר להכין בתנור עם אויר חם?)

האם את הפופקורן המוכן אתה מרסק/טוחן /מועך, או מכניס למאש כפי שהוא?

דרך אגב, אני יודע שבמזון לפרות חולבות משתמשים במוצר הזה, אם יש פה מישהו שמקורב לרפת, אשמח למידע כיצד ניתן להשיג אותו.

לגבי השמרים, אני לא מכיר את המשפחה הזו, האם הקירבה במספר השמר מורה על תכונות דומות/קרובות?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

הי סוג'יי,

לגבי הקרבה במספר, כל השמרים של whitelabs המתחילים ב-500 הם שמרים בלגיים.

לגבי תכונות מומלץ להסתכל באתר של whitelabs, יש שם תיאור די מפורט

http://www.whitelabs.com/beer/homebrew/listings

 

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

אתה יכול להכין פופקורן במיקרוגל בלי שמן.

רק גרעינים בקופסת פלסטיק שמתאימה לבישול במיקרו

אורן נח

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אין לי מיקרוגל, אבל אתמול הצלחתי לעשות פופקורן בלי שמן בתנור:

משתמשים במסננת נירוסטה מכוסה, ומחממיםמראש את התנור למעל 200 מעלות, במצב טורבו.

100 אחוז גרעינים הפכו לפופקורן..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

כיצד מוסיפים את הפופקורן למאש ? שלם? מפורר לחתיכות בגודל קרוב ללתת הגרוס?

 

אורן נח

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לי שמרים במידה ואתה גר בסביבה

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

תודה דניאל, אבל אני מפרדס חנה,
אני אבדוק קודם אם יש לאחד מהבשלנים מאזור חדרה- זיכרון, שמרים מתאימים למתכון.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

יש לי WLP570 בשפע, אתה מוזמן לבוא ולקחת צנצנת.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני אשמח לבוא לקחת.
טלפון?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

הי סוג'יי

אני הייתי רוצה לנסות גם לעשות קלון כזה,

איך הוספת את הפופקורן? מפורק או שלם?

כבר הספקת לטעום את הבירה?