מתקן מזיגה

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אז כבר מהפעם הראשונה שבישלתי בירה יש לי את הפנטזיה לבשל בירה לחבית.
לפתוח חבית עם ברז לכמה חבר'ה או למסיבה קטנה.
כמה פוסטים שראיתי פה גרמו לי לחשוב שזה לא כל כך בשמיים.
לכן אשאל כמה שאלות ברשותכם.

חשבתי כדי שזה יהיה פשוט, זול ונייד לבנות מערכת מזיגה מחבית, בלון CO2 , ברז מזיגה וקירור באמצעות תא קרח שבתוכו יסולסל הצינור כדי לקרר את הבירה.
חיפשתי קצת באתרים בארץ על חבית מזיגה וברז ומצאתי מחירים די מופקעים כ400 לפריט!!
לכן השאלות הן כאלה:

איפה קונים את החומרים לבניית המערכת (חבית, ברז, וסטים, בלון CO2 וצנרת)?

האם רעיון הקירור הגיוני ויעבוד? האם מישהו בנה מעכת דומה?

מה נדרש כדי למלות חבית מבחינת הבישול? כלומר, מה עושים אחרי התסיסה?

יש לי חוש טכני וכלים די טובים בבית לכן אני לא פוחד מבניה ואלתורים.
תודה רבה לעונים.

שיהיה לכולם חג שמח ושנה תוססת!
יואב, בירת כאבד.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי יואב.

אם תעשה חיפוש בפורום, תראה כמה וכמה דוגמאות יצירתיות למתקן מזיגה.

כל מתקני המזיגה כוללים מקור CO2, חבית, וברז מזיגה, וכמובן צנרת ווסתי לחץ.

לגבי הקירור, ישנם פיתרונות שונים:

1) קירור כל החבית במקרר (לא נייד, אבל מצד שני הבירה נשארת בקירור, ולכן מאריכה חיים)

2) קירור זמני של החבית במיכל מלא קרח ,(פיתרון נייד ופשוט)

3) קירור הבירה שזורמת לברז, על ידי מתקן קירור מסוג כלשהו.
    הפיתרון עם סליל הנחושת פשוט יחסית ונבנה על בסיס צידנית,
    שבתוכה עובר צינור נחושת מסולסל. עם כניסה וחיבור לחבית מצד אחד ויציאה לברז מצד שני.

לדוגמה:
http://www.homebrewing.org/assets/images/draft_jockey_box_dual_2_faucet_...

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נחושת. נירוסטה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נחושת. נירוסטה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה.

האם אפשר להזמין חבית כזאת מחו"ל? 

מה השמות של החלקים האלה באנגלית? אני אעשה חיפוש בeBay 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

מצאתי קיט ב115 דולר שכולל הכל חוץ מבלון הגז והחבית. מותר לפרסם פה את הקישור כדי שתגידו לי אם הוא מתאים?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אין שום חוק נגד פרסום קישורים, נהפוך הוא.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

חשבתי אולי זה יחשב לפרסום של מוצר או משהו כזה אז שאלתי קודם...

זה המוצר:

http://www.beveragefactory.com/draftbeer/kits/skk.shtml

מה אתם אומרים זה מספיק טוב בשביל ברז ראשון?

איפה אני מוצא חבית ובלון CO2 במחיר הגיוני?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

היי יואב,

שים לב שאתה מזמין את הערכה עם חיבורים לסוג הנכון של חבית שיש לך.

אם כבר משקיעים כסף, אני הייתי מזמין ברז נירוסטה ולא כרום, והייתי הולך על perlick מסדרה 600.



Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

עוד אין לי חבית אבל ראיתי באותו אתר גם חבית שנראת לי מתאימה:

http://www.beveragefactory.com/draftbeer/home_brew/kegs/pin_lock_set_reconditioned.html

זה בסדר? מחיר טוב? והאם אפשר לשלוח כזה דבר לארץ?

מה החשיבות של נירוסטה על כרום?

 

תודה רבה.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

זו חבית טובה בשבילך, אבל המחיר יקר מאוד.

הזול ביותר שאני מצאתי וגם קניתי הוא כאן: http://www.cornykeg.com/

אלא שהחברה הזו לא שולחת לארץ (לי יש מי שמביא).

יש חברות שדואגות לקבל משלוחים בארהב ולשלוח לארץ, לא מתמצא ואין לי מושג מה המחירים.

אני מניח שהמשלוח לא יהיה זול, ויכפיל את מחיר החבית.

אפשר לפעמים להשיג חביות אצל רשף (המרכז לבירה ביתית), שווה להתעניין אצלו.

אני יודע שאנשים הזמינו חביות גם מגרמניה, לא יודע פרטים, אולי תצליח למצוא משהו ע"י חיפוש כאן בפורום.

 

כרום הוא למעשה ציפוי, שעלול גם להתקלף.

בנירוסטה אין בעיה כזו, ואתה יכול להיות בטוח ב-100% שאין חומרים שעלולים לדלוף מהמתכת לבירה ולתת טעמי לוואי.

במתכות אחרות יש סיכוי, אמנם לא גדול, שזה יקרה.

ההבדל במחיר שווה את ההשקעה, לדעתי לפחות.

אולי כבר אמרתי, שווה להשקיע גם בברז עם קומפנסטור, עושה את החיים הרבה יותר קלים בבירות שמקציפות.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא לקורני אלא לסאנקי

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

שחר, לא הבנתי והלינק לא עובד...

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

חבית קורני הרבה יותר ידידותיתי ומותאמת לעבודה לבשלנים ביתיים.

פתח החבית גדול שניתן לניקוי ביתר קלות וגם החלקים כך. כמו כן חלקי החילוף בדרך כלל זולים יותר. 

דרך אגב: אני קיבלתי לפני כשנה הצעת מחיר מהאתר KEG OUTLET לחביות קורני למשלוח לארץ אבל יצא יקר מידי עם מישלוח. המישלוחים מארה"ב בדרך כלל יקרים מאד. אבל חוץ מזה לדעתי לרשף יש עדיין ערכות מלאות לבניית מתקן בירה. את הברזים שלו אני פחות אוהב בגלל שהם מפליז מצופה ואני מעדיף נירוסטה.

Cary Hanson <cary@kegoutlet.com

את הברזים קניתי מאתר: http://www.thebeertapstore.com/Default.asp שנתנו שירות נפלא. ולאותה עת היה משתלם כלכלית.

nick@thebeertapstore.com

 

הייתי גם בקשר עם אתר גרמני : http://www.malzmuehle.eu/Faesser--Behaelter--Behaelter-Typ-Coca-Cola--CC-/?XTCsid=f10d2fc577a9cdc161c1504dd8d6c20c

שאם תיכנס לאתר לא תמצא אפשרות משלוח לארץ אבל אם תשלח להם מייל ישירות אז הם ישמחו לעזור לך ולארגן הכל. 

Claudia Schuster" <schuster@malzmuehle.eu\

מקווה שעזרתי.

 

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

חביות קורני (קיצור של קורניליוס) מגיעות בשתי תצורות: פין לוק ובול לוק.
אלה בתכל'ס חביות קולה במקור, שאנחנו המבשלים הביתיים מאוד אוהבים בגלל הנוחות.
יש להן שתי נקודות חיבור (כניסה ויציאה) ופתח מאוד גדול כך שניתן לנקות אותן ביעילות.

סאנקי הן החביות של הבירות התעשייתיות, ועבור מבשל בייתי הן סיוט.
קודם כל יש להן רק פתח אחד, שעליו מולבש הקלאץ' (coupler).
זאת אומרת שמאותו חיבור נכנס גז ויוצאת בירה.
לנקות אותן זה מאוד מסובך, כי יש רק פתח אחד קטן יחסית,
שמתוכנן ככה שרק מכונה תצליח לפתוח אותו (יש גם מדריך לזה פה בפורום).

בקיצור, עדיף קורני, אבל המעבר לחביות דורש השקעה של כמה אלפים טובים.
המחיר הכי נמוך שאני מצאתי לברז נירוסטה היה 250(!) ש"ח לברז בודד,
המשלוח הכפיל את ההשקעה וגם המכס גזר עליי קופון כי זה "ציוד תעשייתי".
אז תעשה הרבה חושבים לפני שאתה הולך לשרוף משכורת חודשית על ציוד.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

נשמע ממש יקר למה שחשבתי. חשבתי שזה סיפור שאפשר לסכם ב1000-1500 שקל עם קצת בנייה עצמית...

מי זה רשף שכולם מדברים עליו? יש לו אתר או טלפון? 

שווה כבר לקנות ממנו מאשר להזמין מחול? 

המון המון תודה לעונים זה מאוד עוזר לי

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

רשף הוא מהאתר הזה: 

http://www.homebrewing.co.il/

ראיתי אצלו מערכת מזיגה 1770 ש"ח אבל אין במלאי את החבית קורני

הנה המערכת: http://www.homebrewing.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=101107

כשיש חביות קורני הוא גם מוכר אותם בנפרד...

מציע לך להתקשר אליו

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

כשהזמנתי את שני הברזים המכס עלי לא נפל כנראה זה תלוי במזלך. 

בארץ לאניתקלת בברז נירוסטה במחיר שפוי לכן גם עם המשלוח היה לי שווה.

לגבי החביות אז אכן המשלוח ממש ממש יקר אז אם יש לך להלביש עלמשהו שחוזר מחול חבית אחת אז כדאי מאד.

 

החביות אולי גדולות יחסית בנפח אבל מאד קלות (כ 5 קג)

בהצלחה


ל

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה לכולם מאוד מאוד עזרתם לי!

נראה שההפרש בין להזמין מחול ללקנות אצל רשף לא משתלם לכן נראה לי שאני אברר אצלו.

ותמיד אפשר להתקדם לברז נירוסטה.

עכשיו נשאר לחסוך קצת כסף....

 

החבית חייבת להיות בקירור כל הזמן או שאפשר לקרר רק את הבירה ביציאה כמו פה? ולהשאיר את החבית בטמפרטורת החדר http://www.homebrewing.org/assets/images/draft_jockey_box_dual_2_faucet_inside_view.jpg

 (ד"א מישהו יודע איפה אני מוצא צינור נירוסטה כזה?) 


ולשאלת השאלות:

איך "מחבתים" חבית???

 

מה אני עושה לאחר התסיסה בבאץ'?

ומה ההבדל בין הגזה טבעית לבין הגזה בפד"ח?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה על החומר, אחרי שקראתי עדיין לא הבנתי כמה דברים:

1.עד כמה זה קריטי שהבירה תהייה קרה בהגזה?

2. אם אני יכול לשמור את החבית מחוץ לקירור לאחר ההגזה ולקרר רק את הנוזל היוצא במזיגה (החבית תהייה בטמפ' החדר)?

3. איך אני בוחר את לחץ ההגזה לפי הסגנון? (הבנתי שזה תלוי בטמפ')

4. מה הלחץ למזיגה?

5. אחרי שאני מעביר לחבית הבירה מוכנה לשתייה או שיש זמן יישון כמו בבקבוקים?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

1) לא קריטי שהבירה תהיה קרה בהגזה אבל מומלץ מאד. הפד"ח מתמוסס יותר מהר כשהנוזל קר.

2)יכול.

4)לחץ המזיגה משתנה ביןמערכת אחת לשניה. זה תלוי באורך,קוטר  ובסוג הצינור, המרחק של הברז לראש החבית, טמ"פ המזיגה וברמת ההקצפה של הבירה. יש ברשת מחשבונים לשם כך ואפילו פוסטים בפורום הזה(כרגע לא מוצא).

5)בגדול כן. ללאגרים או בירות שמיושנות צריך לחכות.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה :)

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

    שלום יואב

     יש לי 2 יחידות של צינור נירוסטה מוכנים להרכבה למערכת מזינגה אם זה מענין אותך?

     עלות היחידה 200 ש"ח,

    אולי לאחד מחברי הפורום זה מתאים,        הנייד שלי  4757388 -054 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תמונה?

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

אם זה עדיין אקטואלי http://www.aliexpress.com/item/Two-Keg-Homebrew-Beer-Kegerator-Conversion-Kit-with-Reconditioned-used-Ball-Lock-Keg-w-Tank/2055652612.html

צריך לזכור להוסיף מעמ ומכס