כמות סוכר לבקבוק

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום כולם,

 

בימים אלה אני מסיים את התסיסה שלי במיכל התסיסה לביטר אנגלי, למיטב הבנתי זה סגנון שלא מאוד מוגז, עד כדי כך לא מוגז שעל פי אחד המחשבוני תסיסה פה בפורום אני צריך להוסיף בערך 60 ג' סוכר... זה נשמע לכם הגיוני? בנוסף, במתכוון לפיו בישלתי המחבר מציע להוסיף סוכר חום במקום סוכר ענבים... מישהו ניסה או יודע אם זה בסדר?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי נתן,

כן זה הגיוני לשים 60 גרם סוכר ענבים לסגנון הזה, זה יביא את הבירה לבערך 1.6 Vol CO2. אני הייתי מוסיף קצת יותר סוכר, לכיוון ה-Vol CO2 2. אין בעיה להשתמש בסוכר רגיל או סוכר חום אבל שים לב שאם אתה עושה את זה אתה צריך לשים פחות סוכר (כי בסוכר רגיל אין מולקולת מים שאותה יש בסוכר ענבים/תירס). אני מציע לך להשתמש במחשבון הבא: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/ על מנת לחשב את הכמות המדויקת שאתה צריך לשים. 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במקור, אנגליה מדינה קרה ואת הבירה שותים חמה יחסית עם גיזוז נמוך

בכדי להנות בארץ ממנה דרוש להגישה קרה ומוגזת יותר, סביבות 2.3-2.5

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אוקי, תודה.

הלכתי על 2 האפשרויות, חצי עם הגזה של 2.5 וחצי עם הגזה של 2... נראה כמה הבדל באמת יהיה...

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

רציתי לציין שגיזוז של 1.5 באמת קצת נמוך לטעמי.- הבאץ' האחרון שלי כיוונתי ל1.5 וזה בהחלט נחמד. אבל הייתי דוחף קצת יותר סוכר לכיוון ה 2.

ספר לנו איך יצא ומה יותר אהבת.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

למרות כל העצות החיוביות, לא הצלחתי לראות מה הכמות שאותה יש לגזז.

 כמות הסוכר תלויה בגודל הבאץ' אותו יש לבקבק.

אני נוהג לגזז בסוכר תירס בכמות של בין 4-8 גרם לליטר לפי סוג הבירה.

זהו.....!

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

+1.

 

אני לא אוהב את גישת ה"כלל אצבע" להוספת כמות סוכר - "אני מוסיף כך וכך סוכר לבאצ'".

אתה אף פעם לא יודע כמה סוכר מתייחס לכמה בירה. באצ' של 20 ליטר? מה זה בעצם אומר, 20 ליטר של נוזל טהור שהולך לבקבוק? 19 ליטר? אולי 18?

 

אני נוהג להעביר את הבירה שתססה סופית למיכל הבקבוק, שם אני אומד את כמות הבירה המדוייקת שהולכת להכנס לי לבקבוקים ע"י סימון שנתות במרווחי ליטר על דלי הבקבוק, כך שהסטייה המקסימלית שלי בחישוב היא רבע ליטר.

לאחד שאני יודע שיש לי לצורך העניין 17.5 ליטר בירה, אני מכניס את הערך למחשבונית כדוגמת האחד שצירפו כאן, מזין את ערך ההגזמה שאני רוצה ועובד עם סוכר ומשקל.

 

זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות שהם קודם כל רצויות ובנוסף עקביות.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

+1

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

בשעה טובה הבירה סיימה את התסיסה בבקבוק. 

כמו שכתבתי בפוסט אחר, היא יצאה עם טעם לוואי מר אבל מבחינת הגיזוז אני חושב שרמת מיגוז של2 יותר מתאימה לסגנון הזה. גם ה2.5 בסדר גמור אבל ה2 יותר לטעמי הפעם...

תודה לעוזרים!

(אגב, ה2.5 היה 57.5 ג' סוכר ענבים ל8 ליטר, ה2 היה 40 ג' לאותה כמות בירה...)