מנסיונכם, מה אורך החיים של הגרעינים (steeping) לאחר שנטחנו?
תודה :)
מנסיונכם, מה אורך החיים של הגרעינים (steeping) לאחר שנטחנו?
תודה :)
עדיף להשתמש תוך שבועיים ולהחסיר בשקית אטומה והמקום קריר ומוצל
בכדי להמנע מטעמים מעופשים
אך האנזימים יהיו חיים גם אחרי חודשיים ויותר בעבור סטרטרים לשמרים
עקב אילוצים כאלה ואחרים יצא לי לבשל בירה עם גרעינים שישבו טחונים למשך חצי שנה בערך. באותו הזמן גם אני עשיתי מחקר בנושא וראיתי שיש אנשים ששכחו גרעינים למשך שנה וגם אז יצאה להם בירה טובה. אבל כמו שדניאל כתב עדיף להשתמש כמה שיותר מוקדם אחרי הטחינה.