בירה מרה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום כולם,

ניסיתי את מזלי בהכנת ביטר אנגלי בשיטת BIAB (בישוול ראשון בשיטה הזאת...) והבירה יצאה מאוד מרה, האם זה הסגנון או שמשהו השתבש בדרך?

המתכון:

 

Malts

Pale Ale: 3 kg

Crystal 60L: 0.36kg

Polenta: 0.36kg

Mash Time

70 mins

Mash Target Temperature: 67°C

 

Hops

Fuggles (4.8%): 20g for 60 mins

Kent Goldings (5.3%): 10g for 60 mins

Kent Goldings (5.3%): 10g for 15 mins

 

 

Yeast

S-04

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי נתן,
שתי שאלות:
1. בשביל מה הפולנטה? עשית cereal mash?
2. יצא לך לשתות ביטר אנגלי לפני?

הכנסתי את המתכון שלך לבירסמית' ואני מקבל שהאמור לצאת לך IBU יחסית בקצה הנמוך של הסגנון (23) ככה שהבירה לא אמורה להיות מרה באופן חריג לסגנון. 
אם הבירה מרה לך מידי אתה יכול לבשל בירה דומה עם פחות כשות. לא חייבים להצמד לסגנון על מנת שהבירה תצא טעימה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נתן, חסר מידע,

מה הOG והFG ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

 

ליאור- הפולנטה היא בגלל שזה מה שהיה כתוב במתכון, זה היה בישול ראשון בשק ורציתי ללכת לפי מתכון בפעם הראשונה, בלי יותר מדי אילתורים משלי. לגבי CEREAL MASH לא עשיתי משתי סיבות: הראשונה היא כי לא נאמר על זה כלום במתכון, והשנייה היא שפולנטה היא קמח ועד כמה שאני יודע CEREAL MASH מיועד לשחרור סוכרים מגרעינים (תירס, אורז וכד').

לדבי הIBU, לפי המתכון זה אמור להיות 29 IBU... ולפי הטעם זה 290 IBU Wink

לגבי ביטר, שתיתי את הESB של פולרס, שלמיטב הבנתי אמורה להיות דומה, ואהבתי...

נועם- OG- 1.039, FG- 1.015. איך הגרביטי משפיע על המרירות של הבירה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פולנטה היא קמח תירס. CEREAL MASH מיועד לשחרור סוכרים מדגנים / קטניות שאינן מולתתות. אז לכאורה היה עדיף שתעשה CEREAL MASH לקמח התירס.

 

בלי קשר לנ"ל, הגרביטי משפיע מאד על המרירות, כי ככל שהבירה יותר מתוקה יש יותר איזון מול המרירות (הIBU). לכך משמש האינדקס BU/GU או בעצם היחס בין הגרביטי למרירות:

http://www.pencilandspoon.com/2012/11/forgot-ibu-think-about-bugu.html

http://www.madalchemist.com/chart_bitterness_ratio.html

במקרה שלך, שבו ה GU (gravity units) הוא 39 וה BU הוא 29, היחחס הוא 0.74

לכאורה בטווח הסביר עבור ביטר אנגלי. אם זה מר לך מידי, בפעם הבא שים פחות כשות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

מחזק.

 

בנוסף, אני לא יודע אם אחוזי האלפא-אסידס שציינת עבור סוגי הכשות נגזרים מהמתכון או ממה שקנית בפועל, אבל זה דבר שמשתנה מאוד מכל קציר של כשות.

מומלץ לעבוד עם אחת מתוכנות הבירה ולשכלל את נתוני הכשות שאתה מקבל בפועל על מנת לפצות על המרירות לכל כיוון.

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

תודה לכולם על התגובות!

 

רציתי רק להגיד שהטעם המר מגיע בעיקר כAFTER TASTE שנשאר בפה, גם הבירה עצמה מרירה אבל הרבה פחות מהטעם שנשאר בפה אח"כ...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרושם שהמרירות משאירה בפה יכול מאד להיות מושפע מהמים שבהם אתה משתמש

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

יש מצב... עברתי לדירה חדשה ודבר ראשון שעשיתיי היה להכין בירה (אפילו לפני העברת הריהוט...) אחרי שעברנו שמנו לב שהמים בברז די מגעילים, לא מרים אמנם, אבל מגעילים בלי קשר...

בתקווה שבבישול הבא התמי 4 שרכשנו יעבוד כמו שצריך וישפר את איכות המים....

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אשמח לשמוע רשמים על השינוי בבירה עם מים מפולטרים.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הי נתן,

איפה אתה גר בחיפה?
אצלי בברז, גם בהדר גם במרכז הכרמל וגם באחוזה אצל המשפוחה המים סבבה לחלוטין.
יכול להיות שהברז ישן והמים עם תוספי חלודה?

יש פה עוד חיפאים שיתנו רשמיהם על המים?

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

עד לפני חודש גרתי בנווה שאנן והמים שם היו סבבה, עכשיו עברתי לנשר והמים בדירה על הפנים, אני לא יודע אם זה ספציפי בדירה שאני גר בה או שזה משהו בכל האזור/שכונה...

יש לציין שהצנרת בדירה הזאת לא נראה לי הוחלפה בעשרים שנה האחרונות והפיות של הברזים היו מלאות חומרים חומים בלתי מזוהים (אותם החלפתי והמים הפכו ממש נוראים לסתם מגעילים...) שבטוח לא עזרו לבירה. יכול להיות שאנסה את המתכון הזה שוב עם מים מפולטרים, אם כן אעדכן...