blow off airlock

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

במה זה בעצם תלוי?

כמות הבירה במיכל?

שמרים?

טמפ׳ תסיסה חמה

והאם זה קורה לאנשים שמתסיסים במקרר תסיסה?

תודה

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

תלוי בשני דברים:
כמות ה-Head Space שיש במיכל תסיסה ו-O.G גבוה.

אם הכנת תירוש עם גרביטי גבוה ואין מספיק מקום לראש קצף,
אז מקבלים משהו שמאוד מזכיר סצינה מהסרט "מין מסוכן".

אחד הפתרון שאני ניסיתי למצב המאוד מלכלך הזה הוא שימוש בצינור ומבחנה בתור נשם.
אם משתמשים במים סטרילים אפשר ככה גם לקצור את השמרים.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

זאת אומרת שגם בתוך מקרר תסיסה שהטמפ׳ מבוקרת

עדיין זה יכול לקרות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

תסיסה זו תסיסה. אומנם בטמפ' נמוכות יותר היא פחות אגרסיבית וארוכה יותר, אך אם אין מקום מספיק ל'קצף' הנוצר במהלך התסיסה (והוא שונה בין בירה לבירה, בהתאם לכמות הכשות, החלבון, לתתים מיוחדים וכו'...) הוא מתפס ומגיע לנשם. אם הנשם נסתם מהקצף, נצבר לחץ במיכל ובשלב מסויים הנשם יעוף (ומכאן שמה של בירת הIPA של מבשלת הדג הלבן, Missle Launcher IPA).