במה זה בעצם תלוי?
כמות הבירה במיכל?
שמרים?
טמפ׳ תסיסה חמה
והאם זה קורה לאנשים שמתסיסים במקרר תסיסה?
תודה
במה זה בעצם תלוי?
כמות הבירה במיכל?
שמרים?
טמפ׳ תסיסה חמה
והאם זה קורה לאנשים שמתסיסים במקרר תסיסה?
תודה
תלוי בשני דברים:
כמות ה-Head Space שיש במיכל תסיסה ו-O.G גבוה.
אם הכנת תירוש עם גרביטי גבוה ואין מספיק מקום לראש קצף,
אז מקבלים משהו שמאוד מזכיר סצינה מהסרט "מין מסוכן".
אחד הפתרון שאני ניסיתי למצב המאוד מלכלך הזה הוא שימוש בצינור ומבחנה בתור נשם.
אם משתמשים במים סטרילים אפשר ככה גם לקצור את השמרים.
זאת אומרת שגם בתוך מקרר תסיסה שהטמפ׳ מבוקרת
עדיין זה יכול לקרות?
בהחלט
תסיסה זו תסיסה. אומנם בטמפ' נמוכות יותר היא פחות אגרסיבית וארוכה יותר, אך אם אין מקום מספיק ל'קצף' הנוצר במהלך התסיסה (והוא שונה בין בירה לבירה, בהתאם לכמות הכשות, החלבון, לתתים מיוחדים וכו'...) הוא מתפס ומגיע לנשם. אם הנשם נסתם מהקצף, נצבר לחץ במיכל ובשלב מסויים הנשם יעוף (ומכאן שמה של בירת הIPA של מבשלת הדג הלבן, Missle Launcher IPA).