למון גראס!

24 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

חזרתי מחופשה בתאילנד והתאהבתי בצמח המדהים למון גראס וחשבתי להוסיף אותו לבירה!

מה אתם אומרים על בירה בהירה קלילה עם דריי הופ עדין ועם תיבול קל של למון גראס וזרעי כוסברא?

מה עם מנטה וזוטא? ילך?

 

יש למישהו ניסיון בהוספה של כאלה טעמים?

להוסיף בבישול או אחרי כמו דריי הופ?

ובאיזה כמויות כדאי להתחיל?

 

תודה רבה לכולם. יואב.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

http://yocgraphics.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%...

עשינו כזו לפני מספר חודשים. 
חיי המדף שלה היו ממש קצרים- התפתח זיהום במספר הבקבוקים ששרדו. 

ותכל'ס? גם בטריים לא מתתי על התוצאה.
just saying...

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

בגלל הלמון גראס הזדהם?

איך הוספתם אותו וכמה שמתם?

תודה :)

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אם אני לא טועה

יש כשות שנותנת טעם של למון גראס

לא זוכר את שמה

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הוספתי לסייזון די קלילה במהותה נענע בהעברת התירוש למיכל NO-CHILL, ז"א שהיא התבשלה...
הטעם היה יותר מדי של תה.
לכן, אם אתה עושה NO-CHILL, תוסיף תמצית של נענע בכוס או אפילו להוסיף קצת צמח מחוטא.

האמת זה נחמד, אבל צריך למצוא את הכמות הנכונה, אני הוספתי יותר מדי ליותר מדי זמן בישול.
מבחינת חיי מדף, יש לי בעיית חיטוי של בקבוקים, לכן הרוב אצלי רועש וגועש, אבל אלו שנפתחים בסדר, גם אחרי 4 חדשים טעימים עדיין.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בישלתי סייזון עם למונגראס, הוספתי אותו לקראת סוף הבישול (נראה לי ב15 הדקות האחרונות) וככה לא היה זיהום. כמו כן הוספתי כשות סוראצ'י אייס בדריי הופ כדי להעצים את הארומות הלימוניות. יצאה בירה מאוד מרעננת ולימונית על אף שאחוז האלכוהול בה היה גבוה ~8%.

אם תרצה אני יכול להעלות את המתכון לאתר המתכונים פה.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אשמח מאוד! נשמע מאוד קרוב למה שאני מחפש (רק בלי 8%...)

כמה למון גראס שמת ואיך?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני לא מצליח להעלות את המתכון לאתר או לפה... השתמשתי ב21 גרם למונגראס יבש אבל נראה לי שאפשר להוסיף יותר

 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אז תוכל רק לרשום איזה כשות שמת וזמנים? ואיזה שמרים?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הצלחתי להעלות את המתכון לbrewtoad:

https://www.brewtoad.com/recipes/lemongrass-saison-4

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

Forbidden

Sorry, you're not allowed to view this page.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אבישי, רשום שאני לא מורשה לצפות בעמוד...

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה ליאור עכשיו עובד

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בעבר הכנתי בירה קלילה עם לימונית (למון-גראס). יצא ממש טוב.

הוספתי 25 גרם עלי לימונית לחמש הדקות האחרונות של הבישול (ממצה את הטעם, שומר על הארומה וגם מחטא - לא נוצר זיהום...).

מומלץ לחתוך את העלים ולפצוע אותם עם גב של סכין, על מנת להקל בשחרור הטעמים.

 

כשות שנותנת ארומות שמתחברות ללימונית היא סוראצ'י אייס.

 

בהצלחה

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה!

מה אתם אומרים על מנטה וזוטה לקצת "חריפות" קרירה?


תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

גם את זה ניסיתי. אני מאוד אוהב (גם מבשל עם זוטה, למון גראס וכו'...). כל העניין בבירה הוא האיזון שלה (מתוק מול מריר) וחיבור הטעמים (טעמי הלתת, הכשות ושאר תוספות), בבהירות השילוב קל יותר, ולטעמי מתאים יותר.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

בהירה זה הכיוון. חשבתי על פייל אייל בלגי בסגנון של מלכה בהירה.

איזה סוג כשות מיוחד הם שמים? ואיזה שמרים היית ממליץ?

תוכל להרחיב על איך אתה מוסיף זוטה וכו' מבלי לפגוע בארומות?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני דווקא הייתי הולך על פייל אייל בנאלי ומשעמם, שהקיק שלו זה הזוטה.

תוסיף ב5 דק' האחרונות לרתיחה. שמרים אנגליים (S04) או אמריקאים (S05). אתה יכול לוותר על הכשות ארומה\טעם.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה,

יש לך איזה מתכון מומלץ?

עד עכשיו התעסקתי בעיקר בIPA

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

AG או רכז?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

AG או רכז?

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

רכז

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

הייתי הולך על רכז בלבד, מאחר והוא נותן יחסית הרבה גוף ולא ניתן להשפיע עליו רבות. 3.1-3.3 קילו אמור לתת לך 5% אלכוהול פחות או יותר, ולשם הייתי מכוון (גג 6%).

אם בכל זאת תתעקש על תוספת של גרעיני לתת מיוחד, הייתי מוסיף 125 גרם של קרה-הל (מונטונס\ויירמן) או ווטר-ליט (אירקס) שניתן למצוא אצל שחר.


מתכון לאיל בהיר עם תבלין, 20 ליטר:

OG: 1.052 FG:1.012 אחוז אלכוהול 5% (אם תרצה יותר תוסיף לתת נוזלי ותעלה בהתאמה את ה-OG ל-1.058). 

מרירות 15 IBU.


3 ק"ג לתת נוזלי (לקבלת 5 אחוז)

125 גרם קרה-הל\ווטר לייט (אופציונלי), טבילה ב67 מעלות למשך 10 דק' ומיצוי נוזלים.

בישול - 60 דק' רתיחה.

הוספת כשות מגנום 14.5% אלפא -  7 גרם (או חלופה אחרת כמו גולדינג, סטריאן, פרלה עם התאמה) - 60 דק'.

הוספת כשות סאז 3.25% אלפא - 14 גרם (או כשות אמריקאית לקבלת טעמים הדריים כמו קסקייד\סנטניאל\זיתוס בהתאמה) - 10 דק'

הוספת זוטה 5 גרם (או לימונית\מנטה\קליפות לימון\ג'ינגר או כל תבלין רענן) - 5 עד 2 דק' לסוף הרתיחה.



Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה!