באץ' גדול יותר בBIAB

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום לכולם.

שאלה לאלו מכם שמבשלים או מבינים בBIAB:

אני רוצה לבשל BIAB אבל מעוניין בכמות גדולה יותר של בירה סופית.  ממה שראיתי באינטרנט יש שיטה שנקראת MAXI-BIAB שלמיטב הבנתי היא פשוט לעשות גם ספארג' לגרעינים בכלי נוסף ואח"כ להוסיף את הנוזל לסיר לפני הרתיחה. השאלה שלי היא האם אפשר לכוון לOG גבוה יותר ואז להוסיף מים במיכל התסיסה (כמו שעושים בבישול מרכז, לצורך העניין), אם כן איך אני יודע כמה המים יורידו את הOG? יש למישהו איזשהיא נוסחה או מחשבון לעניין?

רק כדי לתת מעט פרטים, יש לי סיר של כ20 ליטר (נמוך ורחב [37 ס"מ רוחב], לצערי אבל זה מה יש...), אני מבשל על הגז בבית ,  מיכלי התססה בנפח 20 ל' ו-10 ל', הידרומטר, מדחום וכמובן שק לבישול. 

אשמח להצעות, הארות והערות...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אוקי, תודה.

גם הבנתי שבמחשבון המטורף של ה BIABacus יש אפשרות לעשות את זה... ננסה גם שם, תודה רבה בכל מקרה...

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מה הכמות שאתה מעוניין להגיע אליה? לאיזה OG?

באיזה כמות גרעינים אתה עושה היום שימוש? כמה ליטר אתה מקבל? בכמה OG?

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אני מעוניין להגיע לכמות של 15-18 ליטר שיכנסו למיכל התסיסה... הOG לא כל כך משנה, רציתי לדעת אם זה אשרי ברמת הביצוע, כמובן שאם הOG המקורי של המתכון היה גבוה יהיה יותר בעייתי להגיע לזה במגבלות הציוד הקיים. נכון להיום בישלתי רק פעם אחת BIAB והיא לא הייתה מוצלחת מכל מיני סיבות, כמו הוספת מים קרים למיכל התסיסה בלי חישוב כמה להוסיף, הוספת כל הנוזל לאחר הBIAB אל מיכל התסיסה וכד'. המתכון היה של ביטר אנגלי וסה"כ היו בו 3.3 ק"ג גרעינים ו360 ג' פולנטה. קיבלתי 16 ליטר ב1.015 FG, הOG היה 1.039.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נתן, אני הייתי ממליץ לך להתחיל בבישול BIAB "טהור" בציוד שיש לך, גם אם זה אומר שבשלב ראשון תבשל בטצ'ים של 10 ליטר. כשתבין את התהליך היטב תוכל לנסות ל"מתוח" את גבולות הציוד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

יכול מאוד להיות שזה מה שאעשה... סתם שוקל כל מיני אופציות...

 

תודה בכל מקרה...