שלום לכולם.
שאלה לאלו מכם שמבשלים או מבינים בBIAB:
אני רוצה לבשל BIAB אבל מעוניין בכמות גדולה יותר של בירה סופית. ממה שראיתי באינטרנט יש שיטה שנקראת MAXI-BIAB שלמיטב הבנתי היא פשוט לעשות גם ספארג' לגרעינים בכלי נוסף ואח"כ להוסיף את הנוזל לסיר לפני הרתיחה. השאלה שלי היא האם אפשר לכוון לOG גבוה יותר ואז להוסיף מים במיכל התסיסה (כמו שעושים בבישול מרכז, לצורך העניין), אם כן איך אני יודע כמה המים יורידו את הOG? יש למישהו איזשהיא נוסחה או מחשבון לעניין?
רק כדי לתת מעט פרטים, יש לי סיר של כ20 ליטר (נמוך ורחב [37 ס"מ רוחב], לצערי אבל זה מה יש...), אני מבשל על הגז בבית , מיכלי התססה בנפח 20 ל' ו-10 ל', הידרומטר, מדחום וכמובן שק לבישול.
אשמח להצעות, הארות והערות...