עזרה בהכנת מתכון לף בראון+שאלות

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

אני רוצה להכין לאחי לף בראון-

http://brewerschoice.com.au/leffe-brune/

חשבתי על המתכון הזה...

1.אני רוצה להוסיף סילאן.אז באיזה אופן מוסיפים אותו??

2.איזה תחליף יכול להיות לשימריWLP530 אצל בירדי??

3.עם יש לכם איזה המלצות למתכון/שינויים אני ישמח.

תודה רבה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. למה להוסיף סילאן? מה המטרה?

אם אתה מרגיש צורך, אתה יכול להסיף אותו כמו את הסירופ שמצויין במתכון.

2. אתה יכול לנסות שמרי T58 או את שמרי הABBEY החדשים של פרמנטיס. או לבש ממי מחברי הפורום מנה של WLP530.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי ינון וברוכים הבאים.

 בירות בלגיות הן לרוב אתגר גדול, מאחר והבלגים אינם שמרנים בתהליכים שלהם, אינם עושים בירות שמרניות ואינם דבקים בסגנונות ו\או קווי המנחה שלהם. אומנם זה יתרון, כי הכל כביכול מותר, אך החבר'ה מקצוענים ולרוב מצליחים לעמוד על איזון טעמים טוב ונכון ומייצרים בירות נפלאות. עיקר הטעם בבירות הבלגיות מקורו בשמרים ותהליך התסיסה.

אשמח לדעת מה ניסיון הבישול שלך, לפני הקפיצה המאתגרת למים. המתכון המדובר הינו ALL-GRAIN.

סילאן - יכול להיות נחמד (יוסיף מתיקות מעודנת), המלצה שלי - הוספה ב5 דק' האחרונות, כאשר ההאש כבויה (לשם מניעת קירמול). כדאי לחמם אותו לפחות ל60 מעלות לפני ההוספה ואף יותר מכך (המסה בסיר צדדי עם חלק מהתירוש והרתחה), על מנת למנוע נפילת חום גדולה בסיר הבישול.

שמרים - המתכון נראה בכיוון, צריך לנסותו כדי ללמוד יותר, אך במשפחת לף עיקר הטעם מגיע מהשמרים (זה הקו המחבר של הבירות אצלם), טעם עכור קלות שלא קיים במרבית השמרים הקונבנציונלים לקנייה בארץ. מה שתשיג אצל גדי זה שמרי T-58 שיתנו לך טעם מורכב ומעניין (אך מייצרים גם טעם פילפלי בתסיסה חמה שאינו מתאים לדעתי לבירה זו) ומנגד יש את שמרי S-33 שלהם טעם יותר פירותי שאולי יתאים, אך יתרחק יותר מהמקור. כך בחשבון ששמרים אלו מנצלים רק כ-70% מהסוכר (היה ומדובר בALL-GRAIN), ותקבל הרבה גוף ומעט אלכוהול באופן יחסי לשמרים אמריקאים\אנגלים.

שינויים - לשם פשטות, אתה יכול להחליף את הפילסנר בבסיס מוניך (יתן לך גם טעם יותר לחמי), את הבראון מאלט (שאין בארץ) תחליף בקרה-באלג' (אם נשאר לגדי) או בקרה-אמבר או קרה-ארומה. אם גם את אלו אין, לך על קרה-מוניך.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי תומר,

רק רציתי שתדע שאני שומר את התשובות שלך בפורום הזה בקובץ מיחוד ולומד מהן המון. כך שזה לא מתבזבז על שאלות לא רלבנטיות (לפעמים).

אדי סער
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אדי, תעלה את הקובץ לגוגל דרייב או דרופבוקס ושתף פה את הקישור. ככה לכולנו יחסכו הרבה חיפושים מייגעים :)

אולי זה בכלל יכול להיות קובץ MVP כללי - שיכיל תשובות מוצלחות (הלוואי שהיה מנגנון דירוג כמו באתרי שו"ת) של תומר ועוד חכמים.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון

 

בהרבה פורומים ראיתי שנועצים פתילים כאלה חשובים למעלה

תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

תודה לכם:

אני בסוף נסעתי לבירדי והם הסבירו לי שאול גרין זה עדיין לא בשבילי...

עכשיו זאת הבירה השניה שלי:

הכנתי אותה הערב, ונקווה לתוצאות טובות.

לא הוספתי סילאן אבל הבנתי שאפשר בתסיסה השניה להוסיף סילאן אני ינסה על חלק עם סילאן וחלק עם סוכר תירס.

שבוע טוב לכם.