בניית מיני קג בייתי...(?)

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

אהלן חברים, 

שמי קובי, מבשל מזה מס׳ חודשים. בניגוד לזרם הרווח בקרב מבשלי בירה לבניית מערכות אימתניות, אני מחפש פשטות והתאמה לצרכי . לכן לפני שאני מוציא הוצאה כספית לא קטנה על חביות קורני שיצטרכו מקרר שאין לי, רציתי לבדוק אפשרות ל״בניית״ קג קטן, שמורכב מסיר לחץ איכותי 12 ליטר שהולך מעולה לבאצים של 10 ליטר, שסתומי הבטיחות יפורקו ויוחלפו בpin/ball valve של קג רגיל, ביציאת נוזל תותאם צינורית הנירוסטה הפנימית לגובה הסיר, כל השאר כרגיל,

היתרון- שזה נכנס למקרר הביתי וכן אפשר לנייד בקלות לחברים וכו׳ 

מה דעתכם בעניין? 

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

יש חביות קורני 2.5 גלון שעולות כ-100$ לפני שילוח לארץ.

נראה לי שייצא לך יותר זול, בטוח, ועובד מבנייה עצמית של חבית.

מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בגלל שבד"כ (למיטב הבנתי) בחביות כאלה הזמן המקסימלי שהבירה טובה הוא בערך יומיים שלושה הומצא הפטנט הזה:

http://www.amazon.com/KRUPS-HEINEKEN-BeerTender-Heineken-Technology/dp/B...

Location

netanya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/14/2014

מישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ את המיני מקררי Keggerator לדוגמא הדבר הנהדר הזה:

http://www.overstock.com/Home-Garden/EdgeStar-TBC50S-Deluxe-Mini-Kegerator-and-Draft-Beer-Dispenser/3700188/product.html

Location

netanya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/14/2014

מישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ את המיני מקררי Keggerator לדוגמא הדבר הנהדר הזה:

http://www.overstock.com/Home-Garden/EdgeStar-TBC50S-Deluxe-Mini-Kegerator-and-Draft-Beer-Dispenser/3700188/product.html

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני יודע שהתגובה היא לא אד-הוק ואולי קצת מאוחרת... אך כשגיליתי שהתפוצצה לי חבית קי-קג 30 ליטר במחסן, מיד חשבתי על השאלה הזו שלך.

בתחילה, דעתי הייתי מעורבת בנושא ניסוי כזה ואיך לתמוך בו ולכן לא הגבתי, אך לאחר שראיתי שהתפוצצה לי חבית תקנית של 30 ליטר (לדברי הדוד שלי, עופר רונן, הלחץ המקסימלי שהיצרן מציין הוא 3.5 בר והחבית עצמה עוברת בדיקת איכות בלחץ גבוהה מכך) הבנתי שעדיף להגיד לך לא לאלתר בנושא החביות ובכל הקשור ללחצים ומיכלים העתידים לעמוד בלחץ. גם אם החבית ממולאת בלחץ מסויים בטמפ' מסויימת, לדוגמא 1 בר בטמפ' 2 מעלות, תגיע אותה חבית ללחץ 2.6 בר ב-20 מעלות, וככל שהטמפ' תמשיך ותעלה, כך הלחץ בתוך החבית יעלה בהתאמה. בטמפ של 30 עשויה להגיע ל3.5 וכן הלאה... אם תשכח אותה באוטו... Innocent

ציוד העתיד לעמוד בלחץ, עובר בדיקת איכות, הגבוהה בלפחות בר אחד מהלחץ המקסימלי שהציוד עתיד לעמוד בו. כאשר הלחץ המקסימלי תמיד גבוהה מהלחץ הצפוי להעשות בו שימוש. לכן אמליץ להימנע מאילתורים בתחום זה.

* למען הסר הספק, מדובר בחבית תקנית של קי-קג, שמולאה עבורי ("הדג הלבן") על ידי יצרן בירה מסחרי אחר, שאינו מבשלת שריגים ואינו מבשלת הנגב, מבשלת הנגב עושה שימוש בחביות בירה רב-פעמיות מנירוסטה בלבד.

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

תודה תומר, ממה שבדקתי לחץ עבודה בסיר הוא 1 בר בטמפ׳ 120 מעלות

זה לא אומר שהוא יחזיק יותר לחץ ב20 מעלות?

בכל אופן ירדתי מהרעיון (בינתיים).