תסיסה תקינה?

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

שלום,

 

ביום רביעי בישלתי בירת חיטה. לאחר בישול הוספתי שמרי מינכן לאחר שעברו רהידרציה (הרטבה).

ביום חמישי בערב התסיסה הייתה חזקה והנשם התמלא בקצף בפעם הראשונה - מאז ועד עכשיו כל כמה שעות הנשם מתמלא בקצף.

האם זה תקין שהשלב של קצף חזק כלכך נמשך כבר יומיים? בפעמים קודמות זה לא קרה.

מצ"ב תמונה מהיום בבוקר:

מציג את IMG_20141031_224731.jpg

אורן נח

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בהחלט תקין. 

עוצמת התסיסה תלויה בגורמים שונים כגון סוג התירוש, סוג השמרים והטמפרטורה.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

תודה רוני.

היום התסיסה נרגעה והנשם כבר לא מתמלא בקצף

אורן נח