חשד לזיהום

29 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

שלום לכולם,

בבקבוק האחרון, 3 ימים אחרי הביקבוק, על כול הבקבוקים הופיע שכבה מוזרה.

ראו תמונות :

האם למישהוא יש מוסג מה זה ? זיהום ? ומה לעשות ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אכן, זיהום.

לא בטוח שהוא ישפיע על הטעם באופן מיידי ולכן כדאי להעביר את הבירות למקרר ולשתות אותן בהקדם. אם הטעם לא טעים לך, תזרוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

חבל....(קיויתי לתשובה יותר מעודדת) :-)

אכשיו אני צריך להבין למה, כדי לא לחזור על זה....

 

תודה

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

חבל....(קיויתי לתשובה יותר מעודדת) :-)

אכשיו אני צריך להבין למה, כדי לא לחזור על זה....

 

תודה

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אני אלוף העולם בזיהומים :))

זה תלוי בהרבה משתנים

איך אתה מקרר את התירוש

איך אתה מחטא את מיכל התסיסה ואיך את הבקבוקים?

ועוד

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

חיטוי ביוד ( 3מל ל 2 ליטר מים), הכול מחוטא כרגיל, מיכלים, צינורות, בקבוקים, פקקים .....

הדבר היחידי שעשיתי שונה בבץ הזה, זה שרציתי קצת לצבוע הת הבירה בירוק, אצ הוספתי כמה תיפות צבע מעכל כחול לסוכר(כמובן מבושל  5 דקות ב 0.5 ליטר מים )

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

איך אתה מקרר את התירוש שהוא רותח  בסיר?

סליחה על השאלה

אני מבין שלפני הבקבוק המסת את הסוכר עם צבע מאכל

אבל למה לך לצבוע את הבירה בירוק? ועוד עם טיפות כחולות?

זה על תקן כחול והרבה צהוב נותן ירוק?

אני לא מתנשא או משהו כזה אני רק רוצה להבין

 

 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

הקירור עשיתי עם שני בקבוקים אם קרח,(עין גדי), שם קרח בדלי תסיסה ושופך עליו תירוש רותח מהסיר, ומשלים ל20 עם מים מאותם עין גדים בטם׳ החדר. מסיים ב20מעלות. מוסים שמרים(מומסים שעה קודם)

לפי דעתי התסיסה(ו גם תסיסה בסקונדרי) לא היו בעיתיות ( לא ראיתי שום זיהום, או ריח מוזר)

בירה צהובה + צבי כחול = ירוק

הסיבה : זו היתה( ז״ל) בירה עם תוספות של צימחי מרפא ( לויזה, קורנית, גרניום) - אז חשבתי שצבע ירוק יהיה מעניין.

נ.ב - למרות הזיהום - יש לה עדיין ריח מדהים של כול הצמחים האלה....

מתבאס לשפוח....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע שהמון דברים בתהליך שלך עשויים היו לגרום לזיהום. בכל מקרה, כפי שכתבתי לעיל, אתה לא חייב לשפוך את הבירה. יתכן והטעם שלה עדיין טוב. האם טעמת אותה לאחרונה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

טעמת?

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

האמת - אני קצת מפחד, הריח של הגרניום מאוד דומיננתי, מריחים רק אותו,,, אם שותים בירה מזוהמת - מה תוצאות לוי לגוף (שלי) ? Wink

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין פתוגן שיכול לחיות בסביבה של בירה (PH, ABV וכו').

לא יקרה לך כל נזק אם תטעם. אבל אולי תלמד דבר או שניים.

 

וגם, מה שבועז אמר...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אני רק שאלה....

אתה מבשל הרבה זמן?

באיזה שיטה אתה מבשל?

האם לא כדאי לפני כל התוספות "המיוחדות" לבשל מהבסיס של: מים, לתת, כשות ושמרים?

מגוון הטעמים והסוגים והצבעים שאפשר לקבל ממרכיבי הבסיס הוא עצום!

זו רק שאלה תמימה בלי שום ציניות או ביקורת.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תן שלוק  או 2

לא יקרה לך כלום 

תנסה להבין את הטעם

כל עוד אנחנו בגדר צבעי מאכל

 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

היום בערב אני אנסה ( שמתי שתי בקבוקים במקרר), אם אני אשרוד, אעדכן. 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

אני די צעיר בבישולים ( כ 10 בצ׳ים), 

וכן, הבישול הקודם היה ״בלי תוספות״, ויצא מדהים, אז הפאם ניסיתי ״להתחכם״

איך אפשר להגיע לצבעים ״לא צהובים״ בבירה עם רכיבים בסיסים ? ( הכול צהוב-אדום זה משעמם) 

 

זה היה אשראה לרעיון . http://f00.inventorspot.com/images/set_h6_0904.jpg

 

http://inventorspot.com/articles/feeling_blue_japans_got_beer_29460

 

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מיכאל 

אני מבין שלא שרדת :))

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

הי,

טעמתי בערב את ה״בירה״ ( הגרשיים כי זה לא בירה...)

לא היה ריח חמוץ וגם לא טעם חמוץ.

מה ש שתיתי היה תא צימחי מרפא קר אם רמיזה לבירה.(אפילו אפשר להגיד שקצת טעים... :-)

ללא זכר לגיזוז, כיאלו שאחרי הביקבוק כול השמרים פשות נעלמו(או יותר נכון חלו ואז מתו).

מי יודע אם יש דרך ״לגזז״ מחדש ?

או שלא להיתעשק אם זה ו פשות לשפוח ? (כי כמו שזה אכשיו זה לא ניתן להגשה לאנשים )

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מיכאל,

כמה זמן זה בבקבוק?

כי יכול להיות ששווה לתת לזה עוד זמן ולראות איך זה מתפתח

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

זה בבקבוקים 10 ימים  ( מ 23 לאוקטובר)

יש לי גם בקבוק פלסטיק אחד לביקורת גיזוז, אז לפיו אני יכול להגיד שיש קצת, מאוד קצת) 

אני אתן ל״זה״ עוד צינס, אולי בדרך פלא יצא משהו שניתן להנות ממנו.

מי שמעוניין, אני יכול לתת בקבוק-שתים - לטעימות :-)

 

אם כבר מדברים על זה, יש דרך לגזז בירה מחדש ? (בלי קגים ובלוני co2)

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מעניין אותי

כמה OG ו FG יצא לך

וכמה יחס של צמחים הכנסת ל 20 ליטר

ושעה שמרים במים אם אני לא טועה זה יותר מדי 

צריך להיות חצי שעה 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

OG - 1050

FG - 1014

המתכון:

-גרעינים: אמבר אל של בירדי(לא סגור מה בדיוק בפנים) 1 קילו

רכז - 2 ליטר

שמרים: safale s-04

כשות: E.K. Golging 6.47%' 30gr

דבש - חצי קילו (הוספה ב 10 דקות אחרונות )

וכ שני חופנים של עלי גרניום ו בזיליקום ( בדיוק עשיתי גיזום בגינה)

 

במעבר לסקונדרי גרביטי היה 1014

ונישער ככה.... עד הביקבוק...

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם יחמיץ תגיד לכולם שבישלת לאמביק

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

:)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא צחקתי בכלל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נועם,

צחוק צחוק. אבל אני עדיין לא יודע איך בירה חמוצה (לא מקולקלת- אלא למביק או דומה) אמורה להרגיש. וכן, פיספסתי אותך ב"בירס" לצערי.

מתי נפגשים לטעום ולהבין מה קורה עם ההרפתקה הזו שנקראת sour beer?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

גם אני לא יודע,

מה אמור להיות הטעם של בירה חמוצה ?

ומה הטעם של בירה מקולקלת ?

למה זה דומה ?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני לא בטוח שכדאי לכם לבדוק את זה.

זה רע וטעים וממכר ודוחה וכיף ומעצבן וטוב בו זמנית.

 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

אכשיו אני עוד יותר רוצה :-)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, מתי שבא לך. יש לך הזמנה פתוחה אלי לטעימת בירות חמוצות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט