שלום לכולם,
בבקבוק האחרון, 3 ימים אחרי הביקבוק, על כול הבקבוקים הופיע שכבה מוזרה.
ראו תמונות :
האם למישהוא יש מוסג מה זה ? זיהום ? ומה לעשות ?
שלום לכולם,
בבקבוק האחרון, 3 ימים אחרי הביקבוק, על כול הבקבוקים הופיע שכבה מוזרה.
ראו תמונות :
האם למישהוא יש מוסג מה זה ? זיהום ? ומה לעשות ?
אכן, זיהום.
לא בטוח שהוא ישפיע על הטעם באופן מיידי ולכן כדאי להעביר את הבירות למקרר ולשתות אותן בהקדם. אם הטעם לא טעים לך, תזרוק.
חבל....(קיויתי לתשובה יותר מעודדת) :-)
אכשיו אני צריך להבין למה, כדי לא לחזור על זה....
תודה
חבל....(קיויתי לתשובה יותר מעודדת) :-)
אכשיו אני צריך להבין למה, כדי לא לחזור על זה....
תודה
אני אלוף העולם בזיהומים :))
זה תלוי בהרבה משתנים
איך אתה מקרר את התירוש
איך אתה מחטא את מיכל התסיסה ואיך את הבקבוקים?
ועוד
חיטוי ביוד ( 3מל ל 2 ליטר מים), הכול מחוטא כרגיל, מיכלים, צינורות, בקבוקים, פקקים .....
הדבר היחידי שעשיתי שונה בבץ הזה, זה שרציתי קצת לצבוע הת הבירה בירוק, אצ הוספתי כמה תיפות צבע מעכל כחול לסוכר(כמובן מבושל 5 דקות ב 0.5 ליטר מים )
איך אתה מקרר את התירוש שהוא רותח בסיר?
סליחה על השאלה
אני מבין שלפני הבקבוק המסת את הסוכר עם צבע מאכל
אבל למה לך לצבוע את הבירה בירוק? ועוד עם טיפות כחולות?
זה על תקן כחול והרבה צהוב נותן ירוק?
אני לא מתנשא או משהו כזה אני רק רוצה להבין
הקירור עשיתי עם שני בקבוקים אם קרח,(עין גדי), שם קרח בדלי תסיסה ושופך עליו תירוש רותח מהסיר, ומשלים ל20 עם מים מאותם עין גדים בטם׳ החדר. מסיים ב20מעלות. מוסים שמרים(מומסים שעה קודם)
לפי דעתי התסיסה(ו גם תסיסה בסקונדרי) לא היו בעיתיות ( לא ראיתי שום זיהום, או ריח מוזר)
בירה צהובה + צבי כחול = ירוק
הסיבה : זו היתה( ז״ל) בירה עם תוספות של צימחי מרפא ( לויזה, קורנית, גרניום) - אז חשבתי שצבע ירוק יהיה מעניין.
נ.ב - למרות הזיהום - יש לה עדיין ריח מדהים של כול הצמחים האלה....
מתבאס לשפוח....
האמת - אני קצת מפחד, הריח של הגרניום מאוד דומיננתי, מריחים רק אותו,,, אם שותים בירה מזוהמת - מה תוצאות לוי לגוף (שלי) ?
אין פתוגן שיכול לחיות בסביבה של בירה (PH, ABV וכו').
לא יקרה לך כל נזק אם תטעם. אבל אולי תלמד דבר או שניים.
וגם, מה שבועז אמר...
אני רק שאלה....
אתה מבשל הרבה זמן?
באיזה שיטה אתה מבשל?
האם לא כדאי לפני כל התוספות "המיוחדות" לבשל מהבסיס של: מים, לתת, כשות ושמרים?
מגוון הטעמים והסוגים והצבעים שאפשר לקבל ממרכיבי הבסיס הוא עצום!
זו רק שאלה תמימה בלי שום ציניות או ביקורת.
תן שלוק או 2
לא יקרה לך כלום
תנסה להבין את הטעם
כל עוד אנחנו בגדר צבעי מאכל
היום בערב אני אנסה ( שמתי שתי בקבוקים במקרר), אם אני אשרוד, אעדכן.
אני די צעיר בבישולים ( כ 10 בצ׳ים),
וכן, הבישול הקודם היה ״בלי תוספות״, ויצא מדהים, אז הפאם ניסיתי ״להתחכם״
איך אפשר להגיע לצבעים ״לא צהובים״ בבירה עם רכיבים בסיסים ? ( הכול צהוב-אדום זה משעמם)
זה היה אשראה לרעיון . http://f00.inventorspot.com/images/set_h6_0904.jpg
http://inventorspot.com/articles/feeling_blue_japans_got_beer_29460
מיכאל
אני מבין שלא שרדת :))
הי,
טעמתי בערב את ה״בירה״ ( הגרשיים כי זה לא בירה...)
לא היה ריח חמוץ וגם לא טעם חמוץ.
מה ש שתיתי היה תא צימחי מרפא קר אם רמיזה לבירה.(אפילו אפשר להגיד שקצת טעים... :-)
ללא זכר לגיזוז, כיאלו שאחרי הביקבוק כול השמרים פשות נעלמו(או יותר נכון חלו ואז מתו).
מי יודע אם יש דרך ״לגזז״ מחדש ?
או שלא להיתעשק אם זה ו פשות לשפוח ? (כי כמו שזה אכשיו זה לא ניתן להגשה לאנשים )
מיכאל,
כמה זמן זה בבקבוק?
כי יכול להיות ששווה לתת לזה עוד זמן ולראות איך זה מתפתח
זה בבקבוקים 10 ימים ( מ 23 לאוקטובר)
יש לי גם בקבוק פלסטיק אחד לביקורת גיזוז, אז לפיו אני יכול להגיד שיש קצת, מאוד קצת)
אני אתן ל״זה״ עוד צינס, אולי בדרך פלא יצא משהו שניתן להנות ממנו.
מי שמעוניין, אני יכול לתת בקבוק-שתים - לטעימות :-)
אם כבר מדברים על זה, יש דרך לגזז בירה מחדש ? (בלי קגים ובלוני co2)
מעניין אותי
כמה OG ו FG יצא לך
וכמה יחס של צמחים הכנסת ל 20 ליטר
ושעה שמרים במים אם אני לא טועה זה יותר מדי
צריך להיות חצי שעה
OG - 1050
FG - 1014
המתכון:
-גרעינים: אמבר אל של בירדי(לא סגור מה בדיוק בפנים) 1 קילו
רכז - 2 ליטר
שמרים: safale s-04
כשות: E.K. Golging 6.47%' 30gr
דבש - חצי קילו (הוספה ב 10 דקות אחרונות )
וכ שני חופנים של עלי גרניום ו בזיליקום ( בדיוק עשיתי גיזום בגינה)
במעבר לסקונדרי גרביטי היה 1014
ונישער ככה.... עד הביקבוק...
אם יחמיץ תגיד לכולם שבישלת לאמביק
:)
לא צחקתי בכלל
נועם,
צחוק צחוק. אבל אני עדיין לא יודע איך בירה חמוצה (לא מקולקלת- אלא למביק או דומה) אמורה להרגיש. וכן, פיספסתי אותך ב"בירס" לצערי.
מתי נפגשים לטעום ולהבין מה קורה עם ההרפתקה הזו שנקראת sour beer?
גם אני לא יודע,
מה אמור להיות הטעם של בירה חמוצה ?
ומה הטעם של בירה מקולקלת ?
למה זה דומה ?
אני לא בטוח שכדאי לכם לבדוק את זה.
זה רע וטעים וממכר ודוחה וכיף ומעצבן וטוב בו זמנית.
אכשיו אני עוד יותר רוצה :-)
גל, מתי שבא לך. יש לך הזמנה פתוחה אלי לטעימת בירות חמוצות.