סיידר תפוחים

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

הערב הכנתי סיידר תפוחים, המטר 10 ליטר סיידר עם אלכוהול.

1ליטר סיידר

0.5 ק״ג סוכר5 גרם שמריםgv3 

אופן ההכנה

הרתחת 2 ליטר ימים,הוספת הרכז הסוכר,קירור הימים ע״י קרח

הוספת כ9 ליטר מיים הוספת השמרניים ועירבוב טוב.

האידרומטר מראה 1.16

כמה זמן צריכה להמשך התסיסה?

כמה יראה לי האידרומטר בסוף התהליך?

תודה מראש אלדר עזר 

 

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

בוקר טוב, שמתי לב שאין תסיסה בנשם

מה יכולה להיות הבעיה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלדר,

תוכל לתאר בפירוט רב יותר בדיוק מה עשית?

1. באיזה רכז תפוחים השתמשת?

2. כמה רכז?

3. כמה מים?

4. כמה זוכר הוספת ? (למה בעצם?)

5. אילו שמרים, וכמה שמרים? האם פיזרת את השמרים היבשים על פני הנוזל או שהרטובת אותם קודם לכן?

6. מה טמפרטורת הנוזל?

7. האם מדדת גרביטי לאחר עירבוב טוב של הנוזל (כי לרכז יש נטיה לשקוע) ?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1.16 כלומר 160 נקודות? 

אתה בטוח?

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

אני גם עובד תמיד בבאצים של 10 ליטר, מנסיוני הקט צריך 

1.7 ליטר רכז (בראשית) ל8.3 מים כדי להגיע ל1045. 

חצי קילו סוכר לכמות זו אמור להוסיף כ20 נקודות (0.45 ל3.79 מים = 40 נקודות). 

עם שמרים מתאימים, ויש שמרים שלא זורמים טוב עם תפוחים (בטעם)הוא יתיבש עד 1010 - 1008

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

שלבי ההכנה:

הרתחת 2 ליטר מיים, הוספה למיכל תסיסה

חימום רכז התפוחים,כמה דקות בסיר עם מיים חמים מהברז,הוספת הרכז למיכל התסיסה.

עירבוב והוספת 0.5ק״מ סוכר שוב עירבוב, מדידת התמפרטורה כ65מעלות.

הוספת קרח לקירור עד ל30 מעלות.

הוספת 7.5 ליטר מיים הוספת השמרים 5 גרם שמרים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה סגור על הגרביטי שציינת לעיל? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

כן, כמה רשמים ממיכל התסיסה

המכסה של המכיל תסיסה קצת נפוח, ריח המים בנשם מזכיר ריח של יין

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

היום בדקתי שוב

ההידרומטר מראה1.20

ככול הנראה כן הייתה תסיסה

האם לדעתכם אפשר לבקבק או להשאיר לתסיסה ?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התחלת ב 1.16 וסיימת ב 1.20?

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

טועות שלי התחיל ב1.16 וסים ב1.12

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שואל שוב:

אתה מתכוון שהתחלת ב 1.160 וסיימת ב 1.012 ???

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

התחלתי ב1.16 וסימתי ב1.12

ביום חמישי בקב קתי את הסיידר, נחכה בסבלנות ונראה מה יצא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה אתה גר?

שאדע לא להתקרב. נשמע שעלולים להתפוצץ אצלך בקבוקים בקרוב

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

בחולון, ולא התפוצץ כלום כבר4 ימים עברו...
יכול להיות שאני לא קורא נכון את ההדרומטר.
האם תמיד סוף התסיס צריכה להיות1.00
איך מצרפים תמונה להודעה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט