זה כבר הרבה בישולים שכל פעם יוצאת לי בירה הרבה יותר כהה ממה שאני מתכנן ואני לא מבין למה...
הפעם בישלתי לפי המתכון של דגן לפייל אייל בלגי
בישלתי כך
300G קאראפילס
400G CARAMUNICH TYPE 2
20 דק ב60 מעלות
ואז 30 דק ב70
לרתיחה הוספתי קצת רכז ובסוף הרתיחה של שעה הוספתי את השאר.
בסך הכל 3 קילו לתת סופרלייט שקניתי מ-י.ש.ר.
בישלתי כ12-13 ליטר של נוזלים.
הבירה יצאה ממש הרבה יותר כהה ממה שתכננתי, בצבע יותר כהה מאדמוני...
יש למישהו רעיון לסיבה?