בירה כהה...

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

זה כבר הרבה בישולים שכל פעם יוצאת לי בירה הרבה יותר כהה ממה שאני מתכנן ואני לא מבין למה...

הפעם בישלתי לפי המתכון של דגן לפייל אייל בלגי

בישלתי כך

300G קאראפילס

400G CARAMUNICH TYPE 2

20 דק ב60 מעלות

ואז 30 דק ב70

לרתיחה הוספתי קצת רכז ובסוף הרתיחה של שעה הוספתי את השאר. 

בסך הכל 3 קילו לתת סופרלייט שקניתי מ-י.ש.ר.

בישלתי כ12-13 ליטר של נוזלים.

הבירה יצאה ממש הרבה יותר כהה ממה שתכננתי, בצבע יותר כהה מאדמוני...

יש למישהו רעיון לסיבה?

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

שלום יואב!

בעיניי הצבע הלא רצוי נובע מהקארא-מיוניק וככל הנראה מהרכז. השאלה היא כמה רכז הוספת? 

לרכזים יש נטייה להפוך לכהים יותר עם הזמן, וזו אחת הבעיות עם הדיוק בצבע. לפחות מה שאני עברתי עם רכז.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רכז לתת נוזלי הוא כהה. ונהיה יותר כהה עם הזמן שלו על המדף.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה יאיר ונועם.

הוספתי 3 קילו של רכז לתת בהיר שקניתי חדש מ-י.ש.ר.

גם במתכון של דגן זה מרכז ולא אמור לצאת צבע כזה

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?group=20&item=8238

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה קנית חדש, אבל לך תדע כמה זמן זה יושב אצל י.ש.ר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

זה נכון, אם כך יש דרך לבשל בירה בהירה מרכז?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. לא ממש...

ב. רכז אבקתי הוא בד"כ יותר בהיר. אבל הוא עולה פי 2.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה. זה אולי הזמן לחשוב על אול גריין...