תסיסה תקועה ? וכמה נקודות למחשבה

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

אז גם אני נשאבתי לעסקי הבירות,

באץ' אחד והראשון שלי - בירת חיטה כבר בבקבוקים עוד כמה ימים אמור ליהיות כשיר לשתייה - מטעימה לפני הבקבוק ניראה לי שיצא מוצלח.

הבאץ' השני התחלתי במקביל שבוע אחרי - Red Ale, לפי התבוננות באיר לוק התסיסה הלכה כמו שצריך, והיום אחרי שבוע בתסיסה הפסיקו כמעט לחלוטין לצאת בועות מהאירלוק (בועה ב4-5 דקות).

העברתי את הנוזל למיכל חדש וניקיתי את כל המשקעים, לאחר המעבר לקחתי מדידה והגרביטי היה 1018 (ההתחלתי היה 1048). לכן אני חושש שהתיסה ניתקעה..

השאלה שלי היא האם ייתכן שהתסיסה תמשיך בלי כל משקעי השמרים שכאמור זרקתי במעבר למיכל הנקי ? האם עליי להוסיף שמרים שוב ?

 

בלי קשר - אחרי בישול אחד הבנתי כבר שעסק ניקוי הבקבוקים מעט מתסכל אז חשבתי על כמה רעיונות לשיפורו -

ראשית לקחתי מנקה בקבוקים חתכתי את הסיומות פלסטיק שלו וחיברתי למברגה - מה שקיצר מעט את התהליך, אבל ניראה לי שזה מקצר משמעותית את אורך החיים של המנקה..

 

אני עובד עם בקבוקי חצי וארגזי פלסטיק של טמפו, וראיתי שבתחתית הארגזים יש מתחת לכל בקבוק חור בגודל פי הבקבוק, כאשר מניחים את הבקבוקים הפוך יש גישה לפתח הבקבוקים (בטח לצורכי הניקוי במפעל) - חשבתי לשים את הבקבוקים הפוכים, ולסגור את הארגז במכסה - כך שיהיה ניתן לנקות את הבקבוקים יחד בצורה יותר שיטטית ובסיום פשוט להפוך את הארגז ולייבש.

 

אני מאמין שאני לא הראשון שחשב על משהו מהסגנוון הזה ואשמח לשמוע חוות דעת אם מישהו התנסה בדבר.

תודה מראש,

הלל

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי הלל

איך אתה מבשל? רכז, גרעינים

רק גרעינים ?

1.018 לדעתי זה סבבה לגמרי ויש מצב שזה ירד עוד בתסיסה השניה

איזה סוג שמרים השתמשת?

בקשר לבקבוקים

אני משרה אותם במים חמים כדי להוריד את העטיפות

ואז שם במדיח

ולפני הבקבוק אני מעביר אותם דרך שפריצר עם יודופור

אף פעם לא עברתי ידנית בקבוק בקבוק רק אם יש ממש ג׳יפה בתחתית

רוב המקרים אני זורק בקבוקים מסוג זה

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

מבשל מרכז וגרעינים. השמרים ייתכן ושמם מונטונס גולד?  או שזה לא מספיק ספציפיי

כאמור היה מדובר בג'יפה רצינית, אני השרתי בגיגית עם מים חמים ואקונומיקה גם מבפנים וגם מבחוץ בהמלצתו של אחד החברים פה בפורום וזה עשה עבודה מצויינת.

מאמין שבאמת לפעם הבאה יספיק רק מדיח.

בכל מקרה גם רק בשביל פעולת התזת היודפור ניראה לי שמדובר בכמות של 80 בקבוקים זה יהיה יותר פשוט ונוח להשתמש באיזשהי צורה בארגזים, בבקבוק הבא מאמין שכבר אמצע את הפתרון.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תיזהר מיותר מדי אקונומיקה יש לה נטייה להתייבש ולהישאר בבקבוק 

מה שעלול להרוג את השמרים ולא תהיה תסיסה בבקבוק

סתם אומר כי זה קרה לי

אז 1.018 זה סבבה מאמין שירד עוד קצת וגם אם לא אז איזה כיף לך יש לך בירה

בהצלחה

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

כדי לחסוך עבודת ניקוי מיותרת כדאי לשתוף את התחתית לאחר שמסיימים כך היא לא תתיבש ואז מספיק לשטוף ביודופור לפני הביקבוק.

אורן נח

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

למען האמת השתמשתי בלא מעט אקונומיקה אבל שטפתי היטב, מקווה שלא תיהיה בעיה אבל אדע בקרוב..

ומכיוון שמדובר בשני הבישולים הראשונים, היו ברשותי 80 בקבוקים מג'וייפים שדורשים קירצוף, כבר הבנתי שהשטיפה הבעה תיהיה הרבה יותר קלה אם אדאג לנקות בקטנה במים לאחר כל שימוש בבקבוק.

 

לעניין התסיסה - האירלוק מחזיק לחץ, אבל אין תנועה של בועות כלל..

מחר אקח קריאה נוספת אבל זה ניראה שלא מתקיימת כבר תסיסה.

אין חשש לבקבבק בגרביטי כזה ? (מבחינת פיצוץ וגלישה של בקבוקים)

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תסיסה ממשיכה גם שהאיירלוק לא מראה סימנים

הייתי בודק גרביטי יום לפני הבקבוק למרות ששבועיים מבחינתי זה מספיק זמן המתנה

אפשר לבקבק בכייף

זה גרביטי שמאפיין בירות שמבושלות מרכז וגרעינים

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

אין בעיה עם הגרוויטי אני כבר בקבקתי עם 1.020 ולא היתה בעיה...

עם הניקוי אני חתכתי את הראש של המברשת ואני מחבר אותה למקדחה והיא עושה עבודה מצויינת! 

אני משרה את הבקבוקים ללפחות 12 שעות עם אקונומיקה ואחרי זה אני שוטף עם המברשת ואחרי זה מכניס את הבקבוקים למדיח. (אף פעם לא היתה לי בעיה עם האקונומיקה).

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תסיסה שמתחילה ב-48 ונגמרת ב-18 - לא ממש תקועה - זה מאפיין רכז.

 

אתה יכול (אם ברצונך ללמוד) לבצע בדיקה שנקראת fast ferment test - חפש פה בפורום

זו בדיקה פשוטה שאפשר דרכה להבין את הדינמיקה של תסיסה תקועה

 

RDWHAHB

 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

התסיסה לא המשיכה, הוספתי סוכר לפי 6 גר' לליטר ובקבקתי.

שבועיים עברו, היום פתחתי בירה ראשונה לטעום ואין כמעט גזים, הבירה חלקה..

ייתכן שהשמרים מתו ? אולי זה עניין של זמן והתסיסה פשוט איטית?

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

איך אתה מוסיף סוכר למיכל תסיסה

אתה יכול לפרט?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/27/2014

ממיס את כמות הסוכר הדרושה במעט מים רותחים ומוזג למיכל תסיסה מחוטא ריק. לתוכו מעביר בעזרת צינורית את כל הבירה בזרימה איטית כך שהזרם יוצר תנועה סיבובית קלה שמסחררת את הנוזל.

יש לציין שהכנתי כבר בהצלחה בירת חיטא שיצאה מצויינת.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכל נשמע תקין. חכה עוד שבוע

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט