אז גם אני נשאבתי לעסקי הבירות,
באץ' אחד והראשון שלי - בירת חיטה כבר בבקבוקים עוד כמה ימים אמור ליהיות כשיר לשתייה - מטעימה לפני הבקבוק ניראה לי שיצא מוצלח.
הבאץ' השני התחלתי במקביל שבוע אחרי - Red Ale, לפי התבוננות באיר לוק התסיסה הלכה כמו שצריך, והיום אחרי שבוע בתסיסה הפסיקו כמעט לחלוטין לצאת בועות מהאירלוק (בועה ב4-5 דקות).
העברתי את הנוזל למיכל חדש וניקיתי את כל המשקעים, לאחר המעבר לקחתי מדידה והגרביטי היה 1018 (ההתחלתי היה 1048). לכן אני חושש שהתיסה ניתקעה..
השאלה שלי היא האם ייתכן שהתסיסה תמשיך בלי כל משקעי השמרים שכאמור זרקתי במעבר למיכל הנקי ? האם עליי להוסיף שמרים שוב ?
בלי קשר - אחרי בישול אחד הבנתי כבר שעסק ניקוי הבקבוקים מעט מתסכל אז חשבתי על כמה רעיונות לשיפורו -
ראשית לקחתי מנקה בקבוקים חתכתי את הסיומות פלסטיק שלו וחיברתי למברגה - מה שקיצר מעט את התהליך, אבל ניראה לי שזה מקצר משמעותית את אורך החיים של המנקה..
אני עובד עם בקבוקי חצי וארגזי פלסטיק של טמפו, וראיתי שבתחתית הארגזים יש מתחת לכל בקבוק חור בגודל פי הבקבוק, כאשר מניחים את הבקבוקים הפוך יש גישה לפתח הבקבוקים (בטח לצורכי הניקוי במפעל) - חשבתי לשים את הבקבוקים הפוכים, ולסגור את הארגז במכסה - כך שיהיה ניתן לנקות את הבקבוקים יחד בצורה יותר שיטטית ובסיום פשוט להפוך את הארגז ולייבש.
אני מאמין שאני לא הראשון שחשב על משהו מהסגנוון הזה ואשמח לשמוע חוות דעת אם מישהו התנסה בדבר.
תודה מראש,
הלל