עץ התייעצות בבניית מערכת 100 ליטר מבשלת JAMOOS

42 תגובות [לתגובה האחרונה]
גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

כפי שכבר ציינתי אני בתהליך בניית מערכת בישול ל 100 ליטר.

 

ברשותכם אני פותח עץ זה להתייעצות בשלבי התכנון והביצוע.

 

התכנון הכללי הוא לבנות מערכת של Brew in one vessel    המבוסס על סיר 100 ליטר בקוטר 50 ס"מ, שרוול המוכנס לסיר שבתחתיתו רשת נירוסטה. בשלב המש תהיה סירקולציה וחימום חשמלי של התירוש בשפיכה חופשית מלמעלה.

 

להלן כמה שאלות:

 

  1. איזה סוג של מבער (גודל, הספק) אני צריך כדי לבשל בסיר 100 ליטר בקור 50 ס"מ.
  2. אני מתכנן לבצע 2 יציאות בתחתית הסיר, באיזה גובה מהתחתית כדאי לקדוח את היציאות.

 

 

תודה

גרי

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש חימום חשמלי של המאש, למה צריך מבער גז?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

החימום החשמלי במאש הוא רק לשמירה על טמפ'. המבער הוא לחימום ראשוני של מי המאש והבישול

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גרי אתה צריך להחליט, סיר 100 ליטר מאפשר בישול בץ' של 80 ליטר בלחץ. בשביל 100 ליטר צריך סיר 130 ליטר (זאת הערכה לא מספרים בדוקים) ומנוף כדי להרים את הסל עם הגרעינים. משקל הגרעינים בגדול 30 ק"ג + 30 ליטר מים + משקל הסל = 70 ק"ג בסלחנות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החברה מהבודהה הצוחק עובדים על שפידל 50L. הם התקינו כננת לטובת הוצאת המאש מתוך הסיר.

היית להם גם איזו פאשלה, לא יודע בדיוק מה קרה, אבל הכננת התנתקה מהקיר וכמעט נפלה למישהו על הראש. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

ראיתי את הכננת כשהייתה מחוברת, לא נראה לי שנעשתה עבודת הכנה רצינית ו/או שהקיר או ההברגות שנעשה בהם שימוש יכלו לעמוד בעומס.

 

יואב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הי גרי,

   שים לב שבסיר של 100 ליטר כנראה תוכל לבשל בערך ביצים של 70 ליטר. עדיין לא לגמרי סגורים על המספרים אבל חברה כמו רועי יכולים לתת לך קצת נתונים.

דבר שני הוא שיתכן שתצטרך יותר ממשאבה אחת. בקיצור קח בחשבון שמדובר שתחום קצת לא ידוע ושתהליך הבדיקות וניסיונות על מערכת כזאת יהיה מאוד יקר מכיוון שכל פאשלה תעלה לך 100 ליטר של בירה.

לגבי השאלות שלך:

1. אתה רוצה לחמם ~200 פאונדס של בירה ל 150~ מעלות פרנהייט ולכן אתה צריך 30,000 BTU. לא יודע מה הנצילות ומה איבודיי החום ולכן נניח שרירותית פאקטור של 0.8. מכאן שאתה צריך להשקיע כ 40,000 BTU. תחלק את המספר הנה"ל ב מס' השעות שאתה מוכל לחכות ותקבל את הערך ב BTU שעה. את המספר הזה תיקח לחנות וינסו לתפור לי פתרון. יתכן שתצטרך 2 מבערים וסיר יותר רחב. בנוסף, בסיר ארוך תקבל גראדינט טמפרטורה ולא בטוח עם הסיקולציה מספיקה, אולי תצטרך מערבל. באמת לא יודע. רק שורק את כל הפרמטרים שאני ממליץ לך לבדוק.

2. לפי דעתי, כמה שיותר נמוך מכיוון שאין כל כך לכלוך בבישול (כל עוד האום הפנימי נכנס). אם אתה מחבר את היציאה למשאבה ויש לך מספיק מקום אז אתה יכול לחבר את היציאה לצינורית מכופפת ולכן אתה יכול לעלות קצת בגובה. לשיקולך. אני הייתי הולך על נמוך.

מקווה שאני מדייק וזה עוזר,

פרננדו

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש לי שאלה כללית לגבי brew in one vessel:

הנצילות טובה? זאת אומרת-עושים sparge בכלל? לא עדיף mash tun נפרד?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

80-90 % זה בסדר לא?

 

משתמשי השפידל מדווחים על לפחות 65% בלי ספארג' בכלל.

אם מגדילים ראש ושופכים מים על הגרעינים בזמן שהצילינדר תלוי מעל הסיר, אפשר להגיע גם ל75%.

הבודהה המצחקקים מדווחים על מעל 90%.

 

ב BIAB, אני מגיע לפחות ל 75%.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

קודם כל יפה על היוזמה

באיזה ציוד אתם משתמשים כרגע? לפעמים יותר נוח פשוט לבשל פעמיים ברצף

ובאיזה מיכלי תסיסה משתמשים עכשיו ומתכוונים להשתמש עם ה100 ליטר?  המיכלים עצמם חייבים להיות רציניים, ובהחלט לא ניתן להזיזם שהם מלאים- קחו בחשבון משאבות וכו'

 

סילחו לי על הישירות

 האם יש לכם את הידיים והידע? זה הפרט הכי חשוב בבניה שכזו, אחרת כמו שאחרים אמרו פה, כל ניסיון זה מאות שקלים, לא כולל ההשקעה במערכת כמובן

 

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

קודם כל תודה על התגובות.

 אשמח כמובן גם לתשובות ספציפיות לגבי השאלות שלי.

לגבי הסיר כבר החלטתי על סיר בנפח 100 ליטר וכבר רכשתי אותו. כמובן שלקחתי בחשבון שאחרי הבישול נפח התירוש יהיה נמוך מ 100 ליטר.

אני מתכוון להתקין מכפיל כוח מעל הסיר לשליפת השרוול עם הלתת.

לגבי המבערים האם משהוא יכול להמליץ על מוצר ספציפי \ יצרן \ חנות.

עד היום ביצעתי מאש בצידנית 90 ליטר והנצילות הייתה כ 75% אני לא רועה שום סיבה שבמערכת שאני בונה הנצילות תהיה פחות מ 75%

 דרור אני סולח על הישירות, כל תגובה מתקבלת בברכה. לגבי תגובתך חשוב לי לומר שאחת הסיבות שאני מבשל בירה היא שאני אדם שאוהב אתגרים, וחשוב לי התהליך לא פחות מאשר התוצאה. בניית המערכת היא חלק מהתהליך

אין לי את כל הידע אבל בשביל זה אני מתייעץ אם אחרים. כמו כן אני לא חושב שמה שאני עושה זה דבר מסובך כל כך סה"כ אני משדרג קצת את הסיר כדי לחסוך לי מקום, זמן ומאמץ בזמן בישול הבירה.

 פרננדו מניסיון שלי אחרי הבישול יש בתחתית הסיר שאריות של כשות, לא עדיף להרים את היציאה ב כמה ס"מ או מ"מ כדי למנוע יציאה של הכשות בזמן ריקון הסיר?

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה שאלות

איך המיכל הפנימי יקובע לסיר? צריכה להיות אטימה טובה.

איך אתה מתכנן ללבצע סירקולציה ? אני מניח שאתה לא רוצה לקדוח בתחתית הסיר, תצטרך חתיכת משאבה.

 

 

 
גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

ROYI

המיכל הפנימי לא יקובע לסיר

סירקולציה תהיה מהצד ע"י משאבה ושפיכה מלמעלה דרך צינור מחורר לתוך המיכל הפנימי.

 

 

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

יצא לי לנסות סירקולציה כמו שאתה מתאר. זה לא עובד כלכך יפה. 

הגרעינים נדחסים ולא מאפשרים כמעט זרימה ואם לא נזהרים זה מוביל למצב שהמים עם הגרעינים יגלשו מהמיכל הפנימי לסיר. בלאגן רציני ואני בישלתי 20 ליטר, 70 ליטר יהיו מסובך פי כמה.

 

 

 

 

 

 
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גרי,

זה הקישור למכונה של speidel - 200 ליטר.

http://www.speidels-braumeister.de/shop_content.php/coID/37/content/Braumeister-200l

אני די בטוח שראית את זה (בהנחה שכמו רובנו אתה שואב את ההשראה מהמערכת הזו) אבל שים לב לפרט חשוב - בשביל שמים יעברו דרך כמות גדולה של גרעינים

חייבים להתקין מדפים כדי לחלק את הגרעינים למנות שלא יצרו "פקק" בגלל הכמות והמשקל.

מכיוון שיש שם 3 מדפים + תחתית  (סה"כ הגרעינים מתחלקים ל -4) אני מניח שמעל מערכת של 50 ליטר חייבים לייצר לפחות מדף אחד.

 
גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

תודה

0

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גרי,

   זה תלוי כמה נקי התירוש שלך. אני משתמש בשקיות מיוחדות ולכן התירוש שלי נקי כמעט לחלוטין. את הכשות המעט שנשאר, אני מעיף בסינון לסקונדרי (לאחר ששוקע).

אני מניח שזה תלוי במערכת ואיך אתה בונה אותה.

פרננדו

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

גרי שלום

פרננדו חישב ביחידות בריטיות, חזרתי על החישוב בעיברית:

כדי לחמם 70 ליטר מים מ 25 מעלות ל 70 תדרש להשקיע 3160 קילוקלוריות.

אם תרצה לחמם ב 15 דקות, תדרש להספק של 14.7 קילווואט או 12600 קילוקלוריות לשעה או 50,000 btu לשעה

עם הנתונים האלה לך לחנות המוכרת מבערי גז ובקש שיתאימו לך ראש מבער + וסת שיעביר את ספיקת הגז הדרושה.

חפש באינטרנט - בראשון לציון הייתי שולח אותך לפזגז

שים לב - אם ספיקת הגז גדולה, אתה עלול לגמור את מיכל מהר ואולי תצטרך מיכל גבוה כמו בבית משותף.

 

סיר של 50 ס"מ קוטר, יתאים למבער גדול. חשוב מאוד שיהיה רווח מספיק בין הסיר למבער עדי שתהיה לאש ספיקת אויר טובה. אם לא האש תהיה צהובה, מפייחת ולא יעילה.

 

יאללה - תתחיל לבשל ושתיהיה לך בירה טעימה ( לא לאגר)

רם

Ram

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין הפסדי חום?

כלומר מבער שנותן X ביטיו לשעה 

האם כל זה עובר לנוזל שבסיר?

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

רם תודה על העזרה, יש גם סטאוט מעולה חוץ מהלאגר המדהים.

ROYI  ,  אתה צודק השאיבה יכולה לגרום לדחיסת הלתת וחסימת הזרימה דבר זה נילקח בחשבון והפתרון פשוט.

בכל מיקרה אני שמח לתגובות שלך ופתוח לכל המלצה.

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הפתרון פשוט? תוכל לפרט בבקשה?

פרננדו

 

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

המיכל הפנימי לא אטום, וניתן לבחוש את הלתת מידי פעם.

בנוסף השאיבה מהצד והחזרה איטית של הנוזלים דרך צינור מחורר מלמעלה לא יגרום לדחיסה רצינית של הגרעינים.

בכל מיקרה ראיתי את זה עובד גם במערכת של 800 ליטר

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גרי,

   אתה מתכוון שהצינור INLET הוא מחורר לכל אורכו ולכם התירוש ינוע ברובו בכיווון רדיאלי ויעלה בסופו של דבר כפונקציה של הלחץ?

זה רעיון נחמד אבל פרופיל הזרימה הוא קצת בלגן. אם הדופן הייתה כפולה, דופן פנימית מחוררת ודופן חיצונית אטומה, הזרימה היית נהדרת. רדיאלית בלתת ואנכית בין הדפנות. אבל קצת מסורבל.

פרננדו

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברה,

   יש משהו בדברי גרי. בוא נשנה קונספקט.

במקום שהתירוש יזרום כלפי מעלה מהתחתית ויהיה חסום על ידי דופן צילינדרית אטומה ננסה לשנות כיוונים. הדופן התחתונה ועליונה יהיו אטומות, הצינור המרכזי יהיה מחורר, ודופן הצילינדרית תהיה מחוררת.

לפתרון החדש יש המון יתרונות - זרימה רדיאלית מהמרכז החוצה במקום צירית. לא דורש false bottom. הנדסית הוא יותר קל לבנייה ופרופיל השטיפה יהיה יותר אחיד ,מכיוון שתיאורטית, התירוש יעבור רק מרחק של R לא משנה באיזה גובה (במקום שטיפה חזקה בתחתית ויותר חלשה למעלה). הפתרון הוא גם סקלבילי (scalable) לכל גודל בי'ץ.

מה לא בסדר בפתרון הזה?

פרננדו

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מישהו מוכן לשרטט איך הדבר הזה הולך להראות?

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני אעשה את זה יותר מאוחר היום.

פרננדו

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

פרננדו, סיבכת אותי בסה"כ אני רוצה לבנות מערכת שבה אני מכניס את כל הנוזלים מראש, משרה בה את הלתת. השרוול הפנימי יהיה מחורר ובתוכו ישב הלתת. עד כאן הדבר דומה מאוד לשימוש בשק בישול. בנוסף הכוונה היא לבצע סחרור של המים ובחישה כדי להגדיל את המגע של המים עם הלתת, לשחרר סוכרים כלואים ובנוסף לחמם קצת מדי פעם כדי לשמור על הטמפ'.

 

בכל מיקרה אולי אני ישנה את דעתי אחרי שאני יראה את השרטוט שלך.

 

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מה אתה אומר על משהו כזה?

https://www.pelicansky.com/productdetail.aspx?id=118&cat=66

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גרי,

   איך אני יכול לסבך אותך? אתה בן אדם בוגר וחופשי שזכותו לעשות כל מה שעולה על רוחו כל עוד לא גורם נזק לאחרים.

אני איש חופשי שמותר לו להעלות רעיונות ולדסקס עם חבריו בפורום. לא ברור לי איך 2 הדברים מתנגשים.

בגדול נראה לי שהמערכת שתיארת והמערכת שתיארתי הם אותו דבר, רק שהתיאור שלנו שונה מכיוון שיצאנו מנקודות הנחה שונות.

אני אפרסם שירטוט בקרוב, בשבילך ובישביל החברים האחרים.

פרננדו

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעו חבר'ה אתם פוריים להפליא!

עוד כיוון למחשבה - הצילינדר בו מניחים את הלתת מחורר מהצדדים וסגור מלמעלה. במרכזו עובר צינור נירוסטה אנכי - מחורר גם הוא (כמו בתמונה של רועי). התירוש מוזרם לצינור הפנימי (ולצורך העניין לא משנה אם מלמעלה למטה או להפך) וממנו - דרך החורים והלתת לכיוון החוצה (זרימה אופקית לכל הכיוונים).

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הבנתי נכון זה בדיוק מה שאמר פרננדו. זרימה רדיאלית.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

היי דגן!!

עכשיו תרשום על זה פטנט ותגיד שאתה אמרת את זה ראשון!!!

זרימה רדיאלית בצילינדר אנכי = זרימה אופקית (בהנחה שהגרויטציה לא גורמת לגראדיאנט רציני)

פרננדו

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהה... ברור, אז תגיד זרימה רדיאלית (-:

מהנדסים יקרים - מידי פעם שלבו מילה בעברית, של אנשים רגילים, - ככה נקבל תחושה שאנחנו מבינים מה שאתם מדברים. לפחות תחושה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אחרי שהבנתי מזה זרימה רדיאולית יש לי הערה.

סינון יעיל של FALSE BOTTOM מבוסס על הלחץ שמפעיל מצע הגרעינים.

מאחר ואין לחץ בצדדי הצילינדר חלק נכבד של הלתת הגרוס יזרום דרך החורים,

רשת צפופה אולי ותצליח לסנן חלקיקים קטנים ובנוסף לאפשר זרימה ראויה, אבל אז אנחנו מגיעים ל BIAB משודרג, או לוותר על החורים בצדדים ולשלב זרימה רדיאלית עם אנכית בתוך המיכל.

 

דעתכם?

 

גרי, יש לך תמונה של מערכת 800 ליטר שראית?

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

   תן לי לחשוב על זה כמה שעות. אני גם חייב לכם שירטוט.

אתמול לא יכולתי. מקווה שהיום אספיק.

פרננדו

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

 

בעניין חימום בעזרת מבער (שחר ) - כמובן שיש הפסדי נצילות בין האש למים. אני עוטף את הסיר במגבת בזמן החימום והבידוד עושה פלאים בקיצור הזמן ( מידי פעם המגבת נשרפת קצת ויש בעיות עם האישה). אני מתכנן ליצור מעטפת מנייר אלומינום עבה וליצור שמיכה לסיר.

עם הבידוד, במקום לחמם ב 15 דקות יתחמם ב 17 דקות.

 

בנושא הסיחרור, אני חושב שרשת מתכת מחוררת עם לחץ נוזל בתוכה, תגרום להרבה שברי גרעינים לרחף בתמיסה ולהכנס למשאבה. היות ולא ניתן להכניס מסנן, יש צורך במשאבה צנטריפוגלית ( כמו של מכונת כביסה ) עם רווח בין הרוטור לבית כדי לאפשר לגרעינים לעבור. משאבה כזו היא בעלת נצילות נמוכה ומשמשת להעברת ביוב. :-(

ניתן לקנות משאבה ולחרוט את הבית כדי להגדיל מרווח - לא ממש מעשי

אני חושב שניתן להכניס את כל הגרעינים לשק בד, את צינור היציאה מהמשאבה להכניס עד לתחתית השק, לקשור את צוואר השק לחלק העליון של הצינור ןאת הכל להכניס לתא המחורר .

בצורה זו נקבל את הזרימה הרדיאלית של פרננדו ודגן ( תריבו על זכויות היוצרים)

והנוזל ישאר מסונן כך שנוכל להשאר עם משאבה סטנדרטית.

רם

Ram

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Radial Brew In A Bag in One vessel with a Pump אפשר להמציא לזה ראשי תיבות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחחחח

 

אולי לקרוא לזה slap

ההיפך מ-kiss

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

יפה יפה

חוץ מרעיונות למערכת בישול, יש גם הומור וכו'

בסוף נגמור כמו אמריקאים.....

 

 

אוהד - מבשלת שריגים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2010

גרי שלום,

המערכת שלנו היא של סירים בנפח 100 ליטר.

לאחר בחינת מספר אופציות למבערי גז הלכתי על מבער שרכשתי מ ,יפת אביזרי גז, באיזור התעשיה של ראש העין.

יש לי שני מבערים ואני בסך הכל מוד מרוצה מהביצועים ומהזמן שלוקח להרתיח (לא מדדתי במדויק, לפי זכרון לוקח בסביבות-40 30 דקות להרתיח כ 60 ליטר)

אוהד - מבשלת שריגים

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזה וסת? 30 או 100? וכשאתה כותב להרתיח הכוונה מטמפ' מאש ולא מטמפ מי ברז, נכון?

אוהד - מבשלת שריגים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2010

בקשר לזצן להרתחה - אבדוק בבישול הבא כדי לא סתם לברבר... לא ברורה לי השאלה לגבי הווסת. אני משתמש בווסת לחץ שניתן לכוון:

אוהד - מבשלת שריגים