חמיצות בבירה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

הילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

שלום לכולם

מבקש פתרון לבעיית חמיצות שמצטברת בבירה לאחר חודש וחצי.

תופעה שחוזרת על עצמה בבירה -בלונד בלגי (לא רק ) all grain .

הבירה תוססת תסיסה ראשונה בדמיג'אן , ואחר-כך שבועיים -שלושה בבקבוק,

הבירה יוצאת טובה לטעמי,אבל לאחר שלושה שבועות-חודש(לאחר שמבשילה ) מתחילה להחמיץ.

אני משתמש במים מהברז ומחציתם מסונני פילטר,

חוץ מחומריי הגלם הבסיסיים לבירה אני לא מוסף.

ועד שאלה במזיגת הבירה המשקע יוצא במזיגה (אם לא מוזגים ) את כל כמות

הבקבוק בפתיחה ישירות לכוס,הבירה יוצאת עכורה מאוד.

מחכה לפתרונות מבשלנים מנוסים...תודה אבי.

 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

בשביל לצלל את הבירה אתה יכול להשתמש בטח אירי בבישול וגם לאחר שבוע של תסיסה להעביר מיכל ולהשאיר את כל המשקעים בחוץ.

ומאוד מצלל זה שהייה ממושכת במקרר.

Location

הילה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

יואב

תודה.

אתה מתכוון שהייה במקרר אחריי הביקבוק,

או לפניי ואם כן האם זה לא פוגע בשמרים ליצירת גז בבקבוק ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חמיצות נובעת מזיהום בקטראילי. אתה צריך לשפר את טכניקות הסניטציה שלך.

חוץ מזה, ברגע שהבירה מוגזת תעביר את הבקבוקים לקירור, זה יאט את ההתפתחות החמיצות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

שלום נועם,

האם ניתן להבחין בעין בזיהום הבקטריאלי כשכבר מרגישים את החמיצות?(צבע / עכירות / קצף)

האם החמיצות שנובעת מזיהום בקטריאלי דומה לטעמים של חימצון (מחמצן שחדר לאחר התסיסה)?

תודה,

אורן

 

 

אורן נח

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

קשה מאוד לראות זיהום בד"כ אחד המקורות הנפוצים הוא החיידק לקטובציליס http://en.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_brevis (כמובן שיש חברים נוספים). ככה שאם לא תצבע אותו ותסתכל עליו במיקרוסקופ כנראה לא תראה אותו. תוכל אבל לזהות חמיצות לא אופיינית בבירה גיזוז גבוה. אם ממש יש לך מזל תוכל לראות את גורם הזיהום לדוגמא אני לא חיטאתי מספיק את שבבי עץ האלון בבירה שהכנתי ואחרי שבוע של סקנדרי הייתה שלי שכבה יפה של פטריה על גבי הנוזל אבל בד"כ זה לא קורה

בהצלחה

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חמיצות וחימצון הם שני טעמי לוואי שונים לגמרי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט