היי,
בשני הבאטצ'ים האחרונים מסיבה לא ברורה היה טעם לוואי לבירה.
זה לא שהיא לא הייתה ניתנת לשתייה, פשוט הטעם היה מוזר... וזה לא צריך להיות ככה.
מבחינת סניטציה, אני באמת פסיכי. אני שוטף הכל עם סטאר סאן ומנקה את כל הציוד יסודי לפני החיטוי. זה לא נראה לי בקטריות כי אז בכלל לא הייתי מסוגל לשתות מזה.
אני עכשיו יושב עם כוס בירה מהבאטצ' (חיכיתי חודש מהבקבוק) ודיי קשה לי לתאר את הטעם לוואי... מר קצת יותר מהרגיל? אולי מעט מלוח? : \ אני לא יודע.. אם יש מישהו מנוסה מפתח תקווה אני אשמח לתת לו לטעום.
הריח בסדר גמור לא מריח משהו מוזר...
פירטתי למזלי את כל השלבים של הבישול והבקבוק בצורה מאוד מדוייקת (לפחות של הבאטצ' הזה- הבאטצ' הקודם היה Amber Ale ואין לי תיעוד).
מדובר בבירת חיטה גרמנית-
- לתת חיטה: 3.2 ק"ג.
- לתת פילסנר: 1.8 ק"ג.
- לתת מינכן אחד: 0.2 ק"ג.
- כשות HLT : 30 גרם.
- שמרים 06-WB: (תוצרת fermantis).
במהלך התסיסה הבירה הייתה במקרר בטמפ' קבועה של 21 מעלות.
לאחר הבקבוק (שבועיים לאחר מכן), בשבועיים הראשונים הבירה נשארה באותה טמפ' של 21 מעלות, לאחר מכן במשך עוד שבועיים (עד היום) הורדתי את הטמפ' ל-10 מעלות כי רציתי את השמרים למטה ואת הבירה פחות עכורה.
OG= 1.057 (לפי רפרקטומטר)
FG= 1.010 (לפי הידרומטר)
אם יש צורך במידע נוסף- רק תבקשו.