טעם לוואי בבירה- כבר שני באטצ'ים ברצף!

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

היי,

בשני הבאטצ'ים האחרונים מסיבה לא ברורה היה טעם לוואי לבירה.

זה לא שהיא לא הייתה ניתנת לשתייה, פשוט הטעם היה מוזר... וזה לא צריך להיות ככה. 

מבחינת סניטציה, אני באמת פסיכי. אני שוטף הכל עם סטאר סאן ומנקה את כל הציוד יסודי לפני החיטוי. זה לא נראה לי בקטריות כי אז בכלל לא הייתי מסוגל לשתות מזה.

אני עכשיו יושב עם כוס בירה מהבאטצ' (חיכיתי חודש מהבקבוק) ודיי קשה לי לתאר את הטעם לוואי... מר קצת יותר מהרגיל? אולי מעט מלוח? : \ אני לא יודע.. אם יש מישהו מנוסה מפתח תקווה אני אשמח לתת לו לטעום. 

הריח בסדר גמור לא מריח משהו מוזר...

פירטתי למזלי את כל השלבים של הבישול והבקבוק בצורה מאוד מדוייקת (לפחות של הבאטצ' הזה- הבאטצ' הקודם היה Amber Ale ואין לי תיעוד). 


מדובר בבירת חיטה גרמנית-

    - לתת חיטה: 3.2 ק"ג.

- לתת פילסנר: 1.8 ק"ג.

- לתת מינכן אחד: 0.2 ק"ג.

- כשות HLT   : 30 גרם.

 

- שמרים 06-WB:  (תוצרת fermantis).

 

במהלך התסיסה הבירה הייתה במקרר בטמפ' קבועה של 21 מעלות.

לאחר הבקבוק (שבועיים לאחר מכן), בשבועיים הראשונים הבירה נשארה באותה טמפ' של 21 מעלות, לאחר מכן במשך עוד שבועיים (עד היום) הורדתי את הטמפ' ל-10 מעלות כי רציתי את השמרים למטה ואת הבירה פחות עכורה. 

 

OG= 1.057 (לפי רפרקטומטר)

FG= 1.010 (לפי הידרומטר)

 

אם יש צורך במידע נוסף- רק תבקשו. 

 


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תתאר את טעם הלוואי 

טמפ תסיסה גבוהה, עדיף להתחיל ב18 מעלות ולהגביר את הטמפ במהלך התסיסה,

אל תמהר ותתי לבירה לשבת על השמרים בכדי שינקו את הבירה

מחומרי הלוואי

Theres nothing like a good brew

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

בנוגע לטמפ'- סבבה אני אזכור את זה. 

 

אין ריח מיוחד. 

התיאור הכי טוב שאני יכול לתת זה מרירות לא נעימה. זה כמו טעם מר כזה שנשאר בפה אחרי שטועמים תפוח רקוב נגיד...

 

עבר חודש מאז הבקבוק- נראה לי שזה מספיק זמן....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החשוד המיידי הוא המים. באילו מים אתה משתמש?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

מי ברז,

אבל אני תמיד משתמש במי ברז ואף פעם לא היה לי כזה דבר. 

 

אולי הסטאר סאן? אני לא שוטף את הדלי במים אחרי הסטאר סאן ונשאר קצת מהנוזל חיטוי בדלי, אבל אני יודע שבגלל שזה סטאר סאן זה בסדר. גם את הפקקים אני שם בסטאר סאן לפני שאני מבקבק.

 

אופציה נוספת- בשני הבאטצ'ים האחרונים קניתי את החומרים מאותה החנות (לא אציין את שמה) ורק בהם זה קרה לי. לפני זה, כשקניתי מחנויות אחרות זה לא קרה. אולי השמרים שלהם לא בסדר? o_O אני כבר לא יודע מה לחשוב.. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. מי ברז משתנים בהתאם לעונה.  

ב. בהחלט יתכן שרכז של יצרן אחד מעניק טעמים אחרים מאשר רכז של יצרן אחר. 

ג. קשה חי להאמין שזה קשור לשמרים )אלא אם השתמשת בשמרים אחרים לגמרי )

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

באיזה מים שאר המבשלים משתמשים? מה מומלץ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במינימום הייתי ממליץ על מים מסוננים במסנן פחם פעיל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שבוע טוב, אתה מבשל בירה מגרעינים? אם כן, באיזה שיטה (באטש ספארג'? פלי-ספארג', ביאב?)? באיזה טמפ' המאש שלך? באיזה טמפ' מאש אאוט? באיזה טמפ' המים לספארג'? באיזה מהירות אתה עושה לאוטרינג? באיזה ציוד אתה משתמש לכך?

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

אני מבשל All Grain- ב BIAB. טמפ' המאש הייתה 67 מעלות. לא עשיתי ספארג'. אני מבשל בנפח מלא. 

למרות שאני לא עושה ספארג', אני מניח את השק על מסננת מעל אחד הדליים ונותן למה שנשאר בגרעינים לרדת לדלי (אני לא סוחט בשום פנים ואופן).

לאחר שאני רואה שירד כמה שירד, אני מוסיף לסיר שבו בינתיים מתבשל שאר התירוש. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין שום בעיה לסחוט את הגרעינים בתוך השק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדאי לקרוא את זה

ובמיוחד הפסקה הזאת:

Pitch the yeast into the cold wort and mix it in well. Make sure to pull a sample for a Fast Ferment Test and allow the temperature to rise naturally to 16-17 C (62-64F) where is should be held steady for the duration of the primary fermentation. Attaching a blow-off tube is advisable and necessary to remove the brown Kraeusen. The latter gives the beer a harsh taste if it is allowed to fall back into the beer.

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

לא בדיוק הבנתי את הכוונה של הפסקה המודגשת. יש מצב שאתה מסביר למה הבחור התכוון? :)

 

נ.ב- אף פעם לא עשיתי בדיקת תסיסה מהירה... כדאי לי להתחיל לקרוא על זה?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, בשימחה

 

בתסיסה של בירת חיטה נוצרים מה שנהוג לקרוא "הרים חומים" 

אפשר להציץ למיכל התסיסה ב24-48 שעות הראשונות של התסיסה ולראות כתמים חומים מעל הקצף של התסיסה.

בהמשך התסיסה העסק שוקע ונספג בבירה.

 

ההרים החומים האלה הם מה שצריך להוציא מהבירה - דרך אחת צינור blow-off

דרך שנייה פשוט לכפות את ההרים החומים עם כף מחוטאת

 

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי שחר

מה שזה אומר שכל בישול בירה חיטה יהיו לי טעמי לוואי אם אני לא ירים את ה"הרים חומים"

מסביר הרבה על הבירות חיטה שעשיתי

תמיד האשמתי את הטמפ תסיסה

תודה

בקשר לצינור BLOW OFF TUBE

התסיסה  תלויה ב HEAD ROOM והיא צריכה להגיע לצינור שזה קורה אחרת חוזרים לכפית נכון?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק בקשר ל-BLOW OFF TUBE

אני פשוט מוריד את ההרים החומים

ועל הדרך גם קוצר שמרים לפעם הבאה במיוחד אם השגתי מבחנה של שמרי בירה כמו WLP300 או אחיותיה למשפחה

One Eyed Captain Brewery's picture

Location

הכלנית
כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/31/2011

מעניין מאוד. לא ידעתי שזה ככה עם בירת חיטה. 

ממש תודה! להבא אני אזכור לעשות את זה כשאני מבשל חיטה. 

 

אגב, זה רק בבירת חיטה ככה?