חברים יקרים,
פרווווו... הויסה....
הרגיעו את הסוסים חבריה ושחררוהם בשדות , שבונה תחת עץ רענן
הסירו את הפקק ו... לאט-לאט, שוויי-שוויי, לאנגזעם-לאנגזעם...
גלו...גלו...גלו...
אז לאחר שעמנואל הציג את ה-RIG שלו ורועי את ה-BIBERMIESTER והתסיסה שיש בפורום בנושא... ניתן בוודאות להכריז על תחילת המהפכה התעשייתית בבישול בירה ביתי.
ומכיוון שהמערכת שבונה אנוכי שונה מהותית מאלו של שני האדונים המכובדים הנ"ל, ולעניות דעתי הטובה מבינהם מבחינת עלות-תועלת, בקרוב מאד - ימים ספורים -
יוצג בפניכם, חברי הפורום, ולשיפוטכם מסמך מפורט ומקיף,
עד כמה שיכולתי, כולל תמונות, הסברים ופירוט עלויות ...
ובינתים...
גלו...גלו...גלו...
===== המשך =====
חברים יקרים, פעם נוספת אבקש את סליחתכם על כך שימים ספורים הפכו לשבועות ארוכים (בוגר פרדס-חנה אנוכי)
אבל אני מקווה שכדאי היה לחכות וסבלנותכם תבוא על שכרה ואתחיל ללא בלה-בלה...
אז, גלו גלו
המטרה: לבנות מערכת לבישול בירה, מבוקרת, "במעגל סגור", מודולרית, ניתנת לשידרוג, פירוק והרכבה מהירים , קטנת מימדים,
חסכונית באנרגיה והתחשבות מירבית בחווית המשתמש. התכנון הוא לבישול עד 40 ליטר בירה.
בהשראה והכוונה מר אי זי אשר הוא עמנואל, איש יקר, ידוע ומקובל בחברה, תשתבח בירתו! שבניסיונו ועצותיו נעזרתי רבות.
טוב,
אז הכל התחיל ממסיבת בירבישול בגן שמואל כאשר ביום אחד "התנסיתי" בכל מיני שיטות בישול, אבל הכי התלהבתי מהשיטה של רועי..
למה?
כי כאשר זה מרים סירים כבדים וחמים, וההוא כל הזמן עם המדחום ביד והניר עם הנוסחאות חישוב גראביתי על בסיס קוטר הסיר, והם בכלל קיבלו יציקה
בצידנית...אההה היה עוד אחד שהתעצבן עלי כי הפרעתי לעוזר של העוזר שלו... ורועי, תארו לעצמכם, בחוצפה שכזאת, עומד לו בצל תחת עץ רענן, בשילוב ידיים!
מסתכל איך המכונה שלו עושה לו קפה, אוי סליחה – בירה. אז הבנתי שאני צריך לי משהו כזה...
עשיתי מחקר באינטרנט(google, YouTube ) וסיכמתי שהשיטה העונה לקריטריונים שהצבתי לי היא:
E-HERMS - electric heat exchange recirculation mash system
המאפיינים העיקריים של המערכת:
· מקור האנרגיה לחימום מים - חשמל ולא גז מה שמאפשר תהליך מבוקר ואפילו אוטומטי
· תהליך המאש נעשה תוך כדי סירקול מים/תירוש בעזרת משאבה דרך גוף חימום לשינוי ושמירת טמפרטורה
· התהליך כולו או בחלקו מבוקר ע"י מנגנון פיקוד ובקרה אשר שולט במערכת מבחינת טמפרטורה וזמן
התרשים:
המרכיבים העיקריים במערכת:
1. הסיר בנפח ~48 ליטר עם גוף חימום חשמלי פנימי כפול 2600 + 400 W – מיועד ל:
· חימום מים למאש
· בישול תירוש
2. מאש טאן
3. מיחם חשמלי 20 ליטר עם סליל צינור נחושת טבול – מיועד ל:
· סירקול מים/תירוש שלך סליל טבול
· חמום מים לבאטצ' ספארג'
4. משאבה
5. צ'ילר
6. (חסר בתמונה) מערכת בקרה ופיקוד
כל המרכיבים מחוברים ע"י צינורות סיליקון אל המשאבה דרך מערכת ברזים.
התמונה הנ"ל היא תרשים ראשוני של המערכת, כאשר רוב מרכיביה בשלבי סיום.
בהמשך אפרט כל חלק וחלק בנפרד כולל תולדות ,עלויות, מקורות, חלופות ואפשרויות לשידרוגים.
בנתיים לשיפוטכם
... גלו גלו גלו...