אני יודע שזה נושא שדוסקס כאן לא מעט, ועדיין, אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי תסיסה שנתקעה.
באצ' BLACK IPA בPARTIAL MASH שהתחיל בגרוויטי 0.81 הגיע אחרי שבועיים ל-0.30. ניתנו שמרים US-05 שהושרו במים מורתחים ומקוררים וקיבלו קצת סוכר להתעוררות (והחלו לתסוס).
הבירה יושבת בדלי בחדר חשוך יחסית, אך אין שליטה אמיתית על הטמפ'. עם זאת, בימים האלה שמזג האוויר די נוח, אני משער שהטמפ' נעה סביב ה-20.
בהנחה שאקח עוד מדידה עוד יומיים שלושה והתוצאה תהיה זהה או דומה, מה הייתם עושים?
האם יכול להיות שהשמרים שהשתמשתי בהם לא מספיק חזקים לפרק בירה עם גרוויטי גבוה כזה? שווה לנסות ולהוסיף שמרים חדשים (יש לציין שאין לי כרגע, ואני גר במדבר. יכול להשיג שמרים של לאגר ממבשל קרוב)?
תודה. עזרו לי להציל אותה. היא כל כך שווה את זה (108 IBU, ונהדרת).