גיוון בפורטר

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום לכולם,

עקב טעות חישובית קלה קניתי בטעות כפול לתת ממה שהייתי צריך לכן אני רוצה לבשל עוד בישול (של פורטר בשיטת ביאב) אבל אני רוצה לעשות איזשהו גיוון בבאץ' הזה לעומת הקודם. חשבתי על החלפת זן שמרים (השתמשתי ב S04) או תבלין כלשהו (כמו הל, קרמל, קפה וכדומה). יש לכם המלצות ו\או נסיון בעניין?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מאוד נהניתי מהשיטה הסקוטית - עם 05 וקרמול של שלושה-ארבעה ליטר מהרנינג הראשון

זה ידרוש קצת התאמות עם BIAB

נעם ניסה גם משהו כזה עם BIAB

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

תוכל לפרט קצת? איך אתה מקרמל את הבירה הקודמת פשוט על ידי צמצום מסיבי? קרמול של 3-4 ליטר זה לבאץ של 20 ליטר?

מישהו ניסה עם שמרים יותר קיצוניים מ-S05?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן. הרבה הרבה יותר קיצוניים...Yell

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אנא פרט הסבר באר ונמק....

או בקיצור, אשמח לפרטים...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עזוב, US05 זה אחלה גיוון.

גם שמרי סייזון, שמרי לאגר ועוד ועוד

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שמרי סייזון לא יתנו לי טעמים פירותיים? (נראה לי פחות מתאים לפורטר, לא?)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר,

ניסית את העניין באופן מעשי? אני תוהה באיזה שלב של הרתיחה לוקחים את 3 הליטרים ומצמצמים אותם? וגם - האם מוסיפים מים בנפח הצמצום (כלומר, להגיע לנפח הבישול המתוכנן, נאמר 20 ליטר)?

אדי סער

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיתי

יש שם תמונות בלינק לפייסבוק

 

הוצאיתי שלושה ליטר ראשונים אחרי המאש לסיר ושמתי על האש 

במקביל המשכתי כרגיל כשאני מוסיף עוד ליטר או שניים לשטיפה של הגרעינים(second running)

במשך כל זמן הבישול הסיר הקטן היה על האש ושמרתי עליו שלא ישרף

בסוף הבישול דקה לפני כיבוי האש העברתי את תכולת הסיר הקטן לסיר הגדול -ערבבתי , כיביתי ובמשכתי כרגיל

 

התוצאה היתה פורטר יותר מורכב ויותר מתקתק ממה שאפשר לצפות אם קוראים את המתכון

וכרגיל בסטאוטים - אחרי כמה חודשים זה היה כבר ממש מצויין

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנ"ל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תוסיף סילאן, שיבולת שועל, קסיס ועוד

Theres nothing like a good brew

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

מאיפה הוא יביא קסיס.?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אתה יכול להשתמש בקוקוס, יש הרבה מתכונים לפורטר קוקוס, הנה אחד מהם: http://www.basicbrewing.com/database/index.php?table_name=recipes&function=details&where_field=id&where_value=152

לא יצא לי לנסות להכין כזה אבל זה נשמע מעניין

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין מאוד - תודה ליאור

אנסה את זה בקרוב

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לדעתי יותר מעניין לעשות "ניסוי".

אותו מתכון בדיוק, רק עם שמרים אחרים, השתמשת ב S-04, תעשה 05.
או שמרים נוזליים כמו WLP007.
או אם בכלל בא לך להתפרע לך על שמרי BRET, למרות שזה יהיה לך מוזר.