עזרה בקניית סיר

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי אני מעוניין לקנות חבית בירה 50 ליטר שהפכו אותה לסיר ורציתי לדעת אם זה טוב כמו סיר רגיל

1. אפשר להתקין בזה גוף חימום

2. הבישול יצא באותו רמה כמו סיר רגיל זה לא מפריש חומרים

אני  אשמח לתשבות

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב לפחות כמו סיר. במחיר המוצע זו מציאה, לך על זה.

 
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תדעג שנוף החימום יהיה עשוי ניקוסטה

גוף חימום מצופה, ציפוי הכרום שלו עם הזמן ירד לבירה...


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אוקיי תודה 

וגבי שאר השאלות תוכלו לענות לי כי אני רוצה לקנות אותו ואני חושש

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איכות הנירסטה בחבית בירה היא טובה לפחות כמו זו שבסיר בישול. 

אפשר להתקין גוף חימום אם כי הקידוח בדופן החבית הוא קשה כי הנירוסטה עבה יחסית לסיר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

סהכ הכול היית ממליץ לי לקנות כזה סיר ולשים בו גוף חימום ?

זה גם נראה די מגניב לבשל בחבית בירה 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

היי תומר, חבית בירה מצויינת לשם כך אני משתמש בחבית 30L ואני במבצע רכישה של שתיים 50L

אני התקנתי בו גוף חימום וריתכתי לה מופות לברזים הכל פנטסטי..

החיסרון העיקרי הוא שאם אתה מקרר באמצעות צילר טבול , בשל עובי הנירוסטה, קירור הבירה לוקח הרבה יותר זמן כי הנירוסטה מוליכה חום גרועה ולכן קצב התקררות התירוש מהיר יותר מקצב התקררות החבית, מה שגורם להתחממות התירוש חזרה, עד השוואת טמפ'.

לדעתי התופעה קשה יותר בחבית בירה מאשר בסיר בשל דופן נירוסטה עבה יותר.

מאותה סיבה אם אתה מבשל על גז, וטמפ המטרה שלך במאש היא 67 מע', מומלץ לסגור את האש כאשר אתה ב 65 מע' בערך כי התחתית הלוהטת ממשיכה לחמם את התירוש.

פחות משמעותי בבישול על חשמל.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אוקיי תודה 

תוך כמה זמן לוקח לך בדרך כלל לקרר את התירוש ?

 

ואם תוכל לעזור לי בקשר לגוף חימום איזה גוף חימום צריך לסיר של 50 ליטר והבנתי שמפעמים צריך שקע מיוחד אם כן זה מסובך לחבר אותו ?

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

קירור 25L עם צילר טבול בחבית 30L לוקח לי הרבה זמן בסיר אלומיניום היה לוקח 15-20 דק בלי מאמץ מיוחד את החבית לוקח לי פי 2 אני עכשיו בודק דרך חדשה לקרר-להעביר את התירוש בצילר טבול בדלי עם מי קרח לא יודע כמה מוצלח זה יהיה..תקן שקע קיר סטנדרטי הוא 16A ופקק סטנדרטי כנ"ל אלא אם כן אתה יודע במפורש אחרת. לפיכך הגו"ח המירבי שאתה יכול לשים על שקע כזה הוא 3200W אני שם 3000W - לא צריך לגרד את הגבול. אם יש לך תלת פאזי או שקע מיוחד זה סיפור אחר אורך הגוף צריך להיות ארוך ולא נקודתי אורך גו"ח שלי 1.20מ'. הקופסת פיקוד שלי יודעת לעבוד עם תלת פאזי או חד פאזי ע"מ להפעיל שני גו"ח במקביל במידה ויש תלת פאזי בנמצא. בכל מקרה הכבל שיוצא מהקופסת חיבורים של הגו"ח הוא עם שקע מוגן מים 3 פינים.אני לא חשמלטור ולא מומחה. אז קח הכל בעירבון מוגבל.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הפיתרון שלך זה להישתמש בצ'ילר זרימה נגדית...


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

ידוע, אני מנסה כרגע להימלט מזה..מכמה סיבות, אבל כנראה שלא יהיה מנוס..

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה להימלט? 

צ׳ילר זרימה נגדית זה הדבר הנכון יותר בכל מצב...


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

חוץ ממצב שבו אתה לא רוצה להוציא שקל על כל דבר שאינך חייב...Sealed

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ועל זה נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה...(;


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

אם ככה שוב קלעתי לדעת חכמים...

הצילר הטבול של היום הולך להיות סליל ה HLT של מחר ואז יבנה גם צילר זרימה נגדית, ולא כרגע

 

בלו בלו בלו...

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

זו החבית שלי:

https://www.dropbox.com/s/aeout926uwq6z13/WP_20141014_016.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/zwtbj5ki3u7a4xu/WP_20141014_017.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/94qs08n6yuderdx/WP_20141014_019.jpg?dl=0

שים לב שקופסת החיבורים שלי מוגבהת ולא בתחתית הסיר - זה מאפשר לי לבשל על גז אם אני רוצה. "הרגל" של הגו"ח בתוך הסיר ללא חוט להט, כלומר אינה מחממת מאחר ואסור לגו"ח להיות חשוף לאויר בהפעלתו כי אז הוא נשרף. לכן רק הטבעות התחתונות "פעילות" ושוב אינני מומחה הכל תוצאה של חפירה באינטרנט ותכנון שלי לא בטוחשהדברים נכונים או אידיאלים אבל אני מאוד מרוצה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אוקיי 

בבית יש לי שקע כוח שמחובר אליו מזגן ואני יכול להשתמש בו ,

אתה יודע אולי איזה גוף חימום מתאים לחבית 50 ליטר ?

ואיך קדחת בחבית והתקנת את הגוף חימום מישהו עזר לך או שלבד אם קיבלת עזרה מבעל מקצוע אמשח אם תתין לי פרטים עליו 

 

תודה על העזרה 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,