מרירות יוצאת דופן

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
צחי נובינזון's picture

Location

להבות חביבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2014

 

שלום לכולם,

בישלתי פורטר לפני שלושה שבועות

שבוע תסיסה

ושבועיים תסיסה נוספת בבקבוקים

אתמול פתחתי בקבוק לטעימה

והבירה יצאה מרה ברמה בילתי נסבלת

ממש משאירה טעם חזק מאוד של הכשות

אני אוהב בירות מכושתות היטב

אבל גם בשבילי זה היה יותר מידי

במיכל התסיסה כולל המשקעים היו 23 ליטר

בבישול השתמשתי בכשות

פרלה 30 גרם בישול שעה

סלקט 30 גרם בישול חצי שעה

ווילאמט 30 גקם בישול רבע שעה

האם יש טעם לתת לבירה להתיישן חודשיים לאיזון הטעמים

או בישלתי יותר\פחות מידי את הכשות ואין מה לעשות

אשמח לתובנות

 

צחי

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי צחי

איך אתה מבשל?

היה לי אותו דבר עם בירה אחרת 

אבל אחרי שנתתי לבקבוקים לעמוד עוד חודש ככה הרגשתי שינוי לטובה

אני חושב שזה יעשה לך רק טוב לבירה

גיליתי שהמרות נובעת בקירור אצלי

כלומר

אני זורק את הכשות לסיר ובתום הבישול אני מחכה עד שהטמפ תרד ל 80 ואז מקרר

ההמתנה חיזקה את טעם הכשות 

הכשות של השעה הפכה לשעתיים וכו'

שכחתי לשאול כמה IBU יצא לך?

 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

תן אחוזי אלפא של הכשות.

תשתמש בתוכנה וכך תוכל לדעת מרירות כוללת.

המשטר של הכשות הוא לפי המתכון? 

לפי המתכון כמה IBU מתוכנן?

יש אנשים שאוהבים בירות מרות.

 

צחי נובינזון's picture

Location

להבות חביבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2014

בישלתי לפי מתכון של מרכז לבירה ביתית באזור

לפי המתכון ibu 56

 

לא חרגתי מהמתכון

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תן עוד פרטים על המתכון - סוג הגרעינים וכמות למשל. על פניו כמות הכשות לדעתי יכולה בקלות להביא אותך ל-IBU גבוה בהרבה מ-56 שגם הוא בסך הכל כבר די גבוה

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

בלי להיכנס לערכי ibu, היתה בירה שהכנתי עוד בזמן שחשבתי שdry hop באמת לא תורם למרירות, 

והשתמשתי בהמווון כשות, הבירה יצאה מרה מידי לטעמי. בכל זאת בקבקתי ואחרי בערך חודש בבקבוק המרירות הפכה מאגרסיבית וכזו שגורמת לחיך להתכווץ,

ליותר מעודנת משמעותית! עדיין מרה אבל עולם אחר לגמרי של מרירות...

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

צחי ברגעים אלה אני מתקין תוכנה בחך שלי שבודקת כמה IBU באמת יש בבירה

אשמח שתביא לי בירה אחת לבדוק את התוכנה שאין באגים :)

זה יעודד אותך

http://www.bakbuk.co.il/blog/?tag=ibu

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

לא נתת מספיק נתונים כדי לספר לך בדיוק מה עשיית ומה האיזון בין המתיקות למרירות ולכשותיות. ציינת שאתה אוהב בירה כשותית, שזה אומר טעם כשותי ולא מחייב בירה מרה. אך הבירה בהחלט גם מרה וגם כשותית. ככל שיעבור יותר זמן הבירה תתאזן ותתעדן ושווה להמתין.

מהכרותי הרבה עם הסגנון, אלו לא בירות לצריכה מיידית, ככל שהבירה כהה יותר וכשותית יותר, נדרש זמן רב יותר לאיזונה, והיא תגיע לשיאה בין 4 חודשים ל8 חודשים (אם לא שנה). כך שאין מה לדאוג, הבירה תיהיה מהנה יותר עוד חודשיים שלושה וצפונה.

אוכל להציע לך, לוותר על הסאלט סלקט או הויליאמט ולהוסיפם פעם אחת ב15 עד 10 דק' מסיום הרתיחה. מומלץ לקרר כמה שיותר מרגע כיבוי הלהבה (זרקו לך את זה פה באחת התגובות, ככל שהקירור מתעכב ו\או ארוך יותר, הכשות ממשיך לתרום מרירות לבירה.