שלום כולם.
שאלה: יש לי אפשרות (כנראה) להשיג 2 מיחמים של 10 ליטר שצריך להחליף להם גוף חימום.
יש לי טעם להתעסק בזה אם אני רוצה לבשל BIAB? האם ניתן לבשל ב2 מיחמים ולאחד אותם אח"כ למיכל תסיסה אחד?
עוד הצעות, הארות והערות יתקבלו בשמחה...
תודה.
שלום כולם.
שאלה: יש לי אפשרות (כנראה) להשיג 2 מיחמים של 10 ליטר שצריך להחליף להם גוף חימום.
יש לי טעם להתעסק בזה אם אני רוצה לבשל BIAB? האם ניתן לבשל ב2 מיחמים ולאחד אותם אח"כ למיכל תסיסה אחד?
עוד הצעות, הארות והערות יתקבלו בשמחה...
תודה.
אתה מתכוון לעשות את המאש במיחמים האלה?
גם בחיבור של נפחם, כ20 ליטר, זה לא יספיק לך כדי לעשות מאש לבישול בגודל 20 ליטר.
בBIAB העקרון הוא שמתמשים בסך כל המים לבישול כבר במאש (גם המים של המאש וגם של הספארג') כך שזה כבר לפחות 25-28 ליטר מים, פלוס הנפח של הגרעינים עצמם.
תוכל לעשות BIAB של 10-12 ליטר בתצורה הזאת.
ברור לי שלא אוכל לעשות BIAB בנפח מלא... בשביל זה אצטרך בערך כפול מזה...
הכוונה היא לבשל נפחים קטנים יותר (10-12 ליטר נשמע סביר...)
השאלה היא האם כדאי להשקיע בתיקון של המיחמים הללו (מה שיעלה בסביבות 300 ש"ח) או שבמחיר כזה עדיף להוסיף קצת ולקנות כבר מיחם חדש של 20 ליטר...
הבעיה העיקרית שלי היא שיש לי סיר של 20 ליטר אבל הוא רחב מאוד והכיריים בבית לא מצליחים להביא אותו לרתיחה ללא כיסוי, בגלל זה אני שוקל כל מיני אלטרנטיבות דלות תקציב...
לדעתי לא שווה להשקיע סכום כזה בתיקון 2 המיחמים. הם לא יתנו לך תוצאות משביעות רצון ותמצא את עצמך משדרג לציוד גדול יותר בקרוב.
נועם, אם אני זוכר נכון אתה מבשל BIAB, נכון? אתה מבשל על גז או חשמל?
איזה נפח מיחם היית ממליץ לקנות? מיחם של 20 ליטר יספיק לבישולים של 12 ליטר +-? או שכדאי לחסוך כסף ולקנות כבר מיחם באמת גדול שאפשר לעשות בו בישולים בנפח של 20 ליטר? (למיטב הבנתי זה יצרוך מיחם של 40 אם לא 50 ליטר וזה כבר די יקר...)
זה יצריך מיחם של 30 ל'.
אבל, יש לך סיר של 20 שלא מתאים לגז הביתי? מעולה! תקדח חור ותשים לו גוף חימום, נראה לי שייצא לך יותר זול.
וכל תוכל לעשות באצים של 15 ל'.
אם אני לא טוע הסיר מאליומיניום...
לא שמים גוף חימום חשמלי בסיר מאליומיניום!!
הסיר הוא מנירוסטה (stainless steel), הבעיה היא שמעולם לא קדחתי בסירים ולא התקנתי גופי חימום... אמנם הסידור הנוכחי עם הסיר הוא לא להיט אבל הוא עדיין עובד ואני מפחד להרוס אותו.
עד כמה מסובך עניין הקידוח+התקנת גוף חימום (לי אמנם אין הרבה נסיון אבל אני חושב שאוכל להעזר באבא שלי שיש לו נסיון וכלי עבודה...)?
מפאת חוסר הצלחה בשמירה על חום המאש, מצטרף לשאלה בתוספת קלה, הסיר שלי מנירוסטה דקה,
וכן, האם ניתן להשתמש בסיר עם גוף חימום גם לבישול בגז?
היי נתן
הנושא שלך סיקרן אותי
http://www.zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%AA-%D7%91%D7%99...
אולי זה יעזור לך
אם יש לך חשמל למה לחשוב בכלל על גז?
בכל מקרה לא היתי מציע, במיוחד אם התחתית דקה
במידה ויש הפסקת חשמל/ביער.
ומה לא היית מציע? לקדוח? לבשל בגז? לבשל בחשמל?
עניתי לשאלה שלך
לא היתי מציע לשים סיר חשמלי על הגז ובמיחד אם ים אין לו תחתית עבה
אה... יותר מובן ככה, כי שאלתי גם אם בכלל רלוונטי לחשמל את הסיר שלי..
ישנן כמה שיטות לשמירה או שינוי טפ' המאש החל מהכי פשוטות כמו בידוד/צידנית או חימום של סיר המאש עד השיטות מורכבות יותר כמו HERMS/RIMS (אני משתמש ב HERMS - השיטה היקרה יותר אך לדעתי המדוייקת יותר )
להכניס גוף חימום לתוך המאש זו השיטה הכי שנויה במחלוקת ולדעתי הכי לא נכונה.
בעית ירידת הטמפ' בסיר נירוסטה לא מבודד ידועה, אז חשבתי על פיטרון יעיל, נוח וזול מאד
מדובר בסדין חשלי...
עוטפים איתו את הסיר ומפעילים לפני המאש. הסדין יכול להגיע ל 60 מעלות וכך לשמור על טמפ' של המאש
לא ניסיתי את זה בפועל אך לפי דעתי צריך לעבוד...
תודה
אני מבשל בסיר מחושמל ולעיתים אני שם אותו על הגז (מסיבות שונות לאו דווקא מחוייבות המציאות..) התקנתי את קופסת החיבורים 25 ס"מ מעל התחתית כך שאין עם זה שום בעיה. מה עוד שהסיר שלי הוא חבית - נירוסטה עבה.
בנוגע לשליטה בטמפ המאש, שלא במע' הרמס, אין כל בעיה עם גוף חשמלי שנוגע בתירוש ישירות, כל מה שאתה צריך זה לחבר לו רגולטור מתאים שמווסת את החום שלו כך שמתי שאתה מפעיל אותו הוא לא יעבוד בהספק מקסימלי וכך החימום שלו עדין ולא מזיק.
http://www.ebay.com/itm/High-Power-4000W-220V-SCR-Voltage-Regulator-Dimm...
תודה,
אך מפאת פחד לפגום בסיר אשאר עם הגז ואנסה להבין איך שומרים על טמפ' טובה. (BIAB)