בישול BIAB בשני מיחמים

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום כולם.

 

שאלה: יש לי אפשרות (כנראה) להשיג 2 מיחמים של 10 ליטר שצריך להחליף להם גוף חימום.

יש לי טעם להתעסק בזה אם אני רוצה לבשל BIAB? האם ניתן לבשל ב2 מיחמים ולאחד אותם אח"כ למיכל תסיסה אחד?

עוד הצעות, הארות והערות יתקבלו בשמחה...

 

תודה.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אתה מתכוון לעשות את המאש במיחמים האלה?

גם בחיבור של נפחם, כ20 ליטר, זה לא יספיק לך כדי לעשות מאש לבישול בגודל 20 ליטר.

 

בBIAB העקרון הוא שמתמשים בסך כל המים לבישול כבר במאש (גם המים של המאש וגם של הספארג') כך שזה כבר לפחות 25-28 ליטר מים, פלוס הנפח של הגרעינים עצמם.

תוכל לעשות BIAB של 10-12 ליטר בתצורה הזאת.

 

 

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

ברור לי שלא אוכל לעשות BIAB בנפח מלא... בשביל זה אצטרך בערך כפול מזה...

הכוונה היא לבשל נפחים קטנים יותר (10-12 ליטר נשמע סביר...)

השאלה היא האם כדאי להשקיע בתיקון של המיחמים הללו (מה שיעלה בסביבות 300 ש"ח) או שבמחיר כזה עדיף להוסיף קצת ולקנות כבר מיחם חדש של 20 ליטר...

הבעיה העיקרית שלי היא שיש לי סיר של 20 ליטר אבל הוא רחב מאוד והכיריים בבית לא מצליחים להביא אותו לרתיחה ללא כיסוי, בגלל זה אני שוקל כל מיני אלטרנטיבות דלות תקציב...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי לא שווה להשקיע סכום כזה בתיקון 2 המיחמים. הם לא יתנו לך תוצאות משביעות רצון ותמצא את עצמך משדרג לציוד גדול יותר בקרוב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

נועם, אם אני זוכר נכון אתה מבשל BIAB, נכון? אתה מבשל על גז או חשמל?

איזה נפח מיחם היית ממליץ לקנות? מיחם של 20 ליטר יספיק לבישולים של 12 ליטר +-? או שכדאי לחסוך כסף ולקנות כבר מיחם באמת גדול שאפשר לעשות בו בישולים בנפח של 20 ליטר? (למיטב הבנתי זה יצרוך מיחם של 40 אם לא 50 ליטר וזה כבר די יקר...)

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זה יצריך מיחם של 30 ל'.

אבל, יש לך סיר של 20 שלא מתאים לגז הביתי? מעולה! תקדח חור ותשים לו גוף חימום, נראה לי שייצא לך יותר זול.
וכל תוכל לעשות באצים של 15 ל'.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אם אני לא טוע הסיר מאליומיניום...

לא שמים גוף חימום חשמלי בסיר מאליומיניום!!


Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

הסיר הוא מנירוסטה (stainless steel), הבעיה היא שמעולם לא קדחתי בסירים ולא התקנתי גופי חימום... אמנם הסידור הנוכחי עם הסיר הוא לא להיט אבל הוא עדיין עובד ואני מפחד להרוס אותו.

עד כמה מסובך עניין הקידוח+התקנת גוף חימום (לי אמנם אין הרבה נסיון אבל אני חושב שאוכל להעזר באבא שלי שיש  לו נסיון וכלי עבודה...)?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מפאת חוסר הצלחה בשמירה על חום המאש, מצטרף לשאלה בתוספת קלה, הסיר שלי מנירוסטה דקה,
וכן, האם ניתן להשתמש בסיר עם גוף חימום גם לבישול בגז?

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי נתן

הנושא שלך סיקרן אותי 

http://www.zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%AA-%D7%91%D7%99...

 

אולי זה יעזור לך

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אם יש לך חשמל למה לחשוב בכלל על גז?

בכל מקרה לא היתי מציע, במיוחד אם התחתית דקה


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

במידה ויש הפסקת חשמל/ביער.

ומה לא היית מציע? לקדוח? לבשל בגז? לבשל בחשמל? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

עניתי לשאלה שלך

לא היתי מציע לשים סיר חשמלי על הגז ובמיחד אם ים אין לו תחתית עבה


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אה... יותר מובן ככה, כי שאלתי גם אם בכלל רלוונטי לחשמל את הסיר שלי..

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ישנן כמה שיטות לשמירה או שינוי טפ' המאש החל מהכי פשוטות כמו בידוד/צידנית או חימום של סיר המאש עד השיטות מורכבות יותר כמו HERMS/RIMS (אני משתמש ב HERMS - השיטה היקרה יותר אך לדעתי המדוייקת יותר )

להכניס גוף חימום לתוך המאש זו השיטה הכי שנויה במחלוקת ולדעתי הכי לא נכונה.

בעית ירידת הטמפ' בסיר נירוסטה לא מבודד ידועה, אז חשבתי על פיטרון יעיל,  נוח וזול מאד

מדובר בסדין חשלי...

עוטפים איתו את הסיר ומפעילים לפני המאש. הסדין יכול להגיע ל 60 מעלות וכך לשמור על טמפ' של המאש

 

לא ניסיתי את זה בפועל אך לפי דעתי צריך לעבוד...

 


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

אני מבשל בסיר מחושמל ולעיתים אני שם אותו על הגז (מסיבות שונות לאו דווקא מחוייבות המציאות..) התקנתי את קופסת החיבורים 25 ס"מ מעל התחתית כך שאין עם זה שום בעיה. מה עוד שהסיר שלי הוא חבית - נירוסטה עבה.

בנוגע לשליטה בטמפ המאש, שלא במע' הרמס, אין כל בעיה עם גוף חשמלי שנוגע בתירוש ישירות, כל מה שאתה צריך זה לחבר לו רגולטור מתאים שמווסת את החום שלו כך שמתי שאתה מפעיל אותו הוא לא יעבוד בהספק מקסימלי וכך החימום שלו עדין ולא מזיק.

http://www.ebay.com/itm/High-Power-4000W-220V-SCR-Voltage-Regulator-Dimm...

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה,

אך מפאת פחד לפגום בסיר אשאר עם הגז ואנסה להבין איך שומרים על טמפ' טובה. (BIAB)