שאלות no chil

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי לכולם

אני מתכוון לבשל בקרוב מאוד ולקרר ב no chill

קראתי מלא על זה

יש לי מיכל מיוחד ל no chill תודות למבשלת העם

העניין הוא כך

אשמח לקבל עצות כמובן

קראתי על שפיכת התירוש הרותח למיכל בסיום השפיכה ללחוץ את המיכל לקיר כדי

להוציא את החמצן הנותר עד ביצבוץ התירוש מפיית המיכל ואז לסגור

השאלה אם זה נחוץ מה הבעיה לסגור את הפקק ולתת לאדים לעשות את העבודה או פשוט לנער?

אין בעיה בסיום הקירור הטבעי לשפוך מגבוה למיכל תסיסה למטרת חימצון התירוש

השאלה אם צריך לערבב עם מוט או שזה מספיק?

יש לי מיכל no chill של 25 ליטר אני יכול לשפוך לתוכו 12 ליטר למשל ועדיין יתקיים החיטוי מהחום או שאני צריך מיכל קטן יותר?

שאלה אחרונה 

אני מתכוון להתסיס עם שמרים us-05 ויש לי מקרר יינות שהמינימום שלו זה 5-18 מעלות

אני יכול להתחיל תסיסה ב 15 מעלות (שזהו המינימום של סוג השמרים האלה) ולטפס עד 18?

ואפילו לכבות את המקרר ולתת לזה לטפס עוד או שזה לא שווה ופשוט להתסיס ב 18 מעלות קבוע?

תודה רבה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לא כ"כ קריטי לדעתי לדחוק החוצה את כל האויר. מה שכן, אני משתדל למלא את המיכל ככל האפשר.

2. לא לנער.

3. לטובת הימצון, לאחר שהתירוש התקרר ולקראת זריעת השמרים, אני פותח טיפה את הפקק כדי שיכנס אויר טרי, סוגר בחזרה ומנער היטב את המיכל (כמה דקות טובות של ניעור).

4. לדעתי לא מומלץ למלא רק חצי מיכל. אפשרי אבל לא מומלץ.

5. תתסיס ב18 מעלות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תודה נועם

לגבי 1. פשוט ממלא וסוגר את הפקק?? ונותן לאדים לחטא?

יש כאלה שמשכיבים והופכים כל 10 דק לצד אחר

לגבי 3. אחרי שפתחתי את הפקק וחמצן טרי נכנס וסגרתי וניערתי

אז אני שופך למיכל תסיסה וזורע את השמרים? הבנתי אותך נכון?

שהשפיכה זה גם חימצון בנוסף לפתיחת הפקק

שוב תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי 1. חשבתי שזה שקוף. ברור שיש להשכיב על הצד ולתת לתירוש הרותח לחטא את כל דפנות המיכל. (עוד דבר ששקוף - המיכל צריך להיות מחוטא מראש. אני משתמש ב STARSAN ).

לגבי 3. כן. מה שכתבת הוא נכון מאד. אם כי אני פשוט מתסיס במיכל שבו עשיתי את הקירור נו צ'יל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

קראתי שאתה מחליף את הפקק בפקק עם נשם

אבל בשביל זה אני צריך סיפון ואני לא סגור אם אני באמת צריך את זה

עם איזה סוג סיפון אתה משתמש? 

תחלס

חנויות למבשלי בירה צריכים למכור ג׳ריקנים עם ברזים למבשלים מתחילים

חוסך את הסיכוי לזיהום בזמן הקרור וכסף

אבל זו רק דעתי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. ברז פלסטיק הוא אבי אבות הזיהום.

ב. ברז פלסטיק (או מקום החיבור שלו למיכל) לא היה עומד בעומס החום של נו צ'יל

ג. סיפון אוטומטי. יש בחנויות ההום ברו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ד. יש בהום סנטר ודומיו ג'ריקנים עם ברז מתכת רק במאה חמישים ש"ח +-

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

חשבתי על הסיפון זה

מכירים השתמשתם?

 

https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F+%D7%90%...

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא טוב בכלל.

הוא דוחף המון אויר פנימה בשביל לדחוק את הנוזל החוצה. מה שיוצר חימצון בשלב בו אתה ממש לא רוצה חימצון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

הבנתי תודה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

בכללי- עדיף למלא כמה שיותר. פחות אוויר במיכל פירושו פחות חימצון.

אני משכיב על הצד ל10 דקות ואז הופך. הידית במיכל שלי היא חלולה וחשוב שהנוזל הרותח יגיע לכל הפינות. אל תסמוך על האדים כל כך.

אישית אני לא מנער אחרי שפתחתי את הפקק. אבל שופך את תכולת הג'ריקן למיכל התסיסה. נפילה מגובה של מטר נותנת יופי של איוורור לתירוש. באחריות.

 

אני מצאתי שהדרך לנקות את מיכל הno chill אחרי שהוא סיים את עבודתו היא לשפוך כף של אבקת מדיח. להוסיף מים חמים ולנער חזק. אפשר לתת לו גם לבלות לילה עם התמיסה הזו. מוריד הכל בלי שריטות או שאריות.

אם יש לך PBW בכלל זכית.

 

אבל ביננו- נועם הוא הסמכות לנושא. קח את עצתו. (ככה אני עושה)

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תודה גל

אנסה את שיטת הניקוי

זאת הולכת להיות הפעם הראשונה שאבשל כמות מלאה

ואני לא סגור בכמה להתחיל וכמה יתאדה לי כדי שיהיה לי מקסימום תירוש בג׳ריקן של 25

אנסה להסיק מהבישולים הקודמים אולי...

עוד משהו שקראתי ולא סגור על הנושא הוא

איבוד אפקט ארומת הכשות ב no chill בגלל הקירור האיטי אני צודק 

או שהתבלבלתי עם משהו אחר?

ראיתי וקראתי שאנשים מכניסים כשות כשהתירוש רותח

בתוך הג׳ריקן סוגרים ונותנים לו להתקרר 

עוד פיתרון זה הדריי הופ

שוב תודה על העצות

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא התבלבלת. זו אכן תופעה.

יפה לראות שמישהו כאן עושה מחקר רציני על תהליכים לפני שהוא ניגש לבצע אותם !

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

עוד שאלה קטנה

אם אני מקרר ב no chill יש בעיה לנסוע אחר כך ברכב

יש תהליך לפני?

כי הנסיעה תגרום לטלטול הג׳ריקן שזה מקביל לניעור

שאמרנו לא לעשות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם המיכל מלא אני לא רואה בזה בעיה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מצטער שאני קטנוני

אני לוקח את הג׳ריקן לרכב אחרי שהשכבתי אותו

10 דק לכל צד? ואז אין בעיה שהתירוש ירקוד בג׳ריקן בנסיעה?

תגדיר מלא

18 ליטר בג׳ריקן 25 זה מלא?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניר, אתה חופר.

RDWHAHB

יהיה טוב

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

למה להלבין פנים ברבים ;)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לצערי לא מספיק קוראים את הפורום הזה. כרגע זה רק אני ואתה חבר Wink

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

קוראים נשמה, קוראים. 

הכל הכל מוקלט משוכתב ומתוייק...

ולניר, בקשר לאיבוד ארומות בנו ציל יש גם הבדל בחישוב ניצולת הibu

כאשר כשות מוסף סוף בישול בקירור מיידי לא מחשבנים תוספת מרירות בכלל,(גם בירסמיט)

לעומת נו ציל שמחשיבים זאת כמו בישול 60 מה שאומר ניצולת מרירות מקסימלית. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי זה לא מדויק

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

האמת גם אני חשבתי על זה, אבל בעצם אני די עוקף את הבעיה מכיוון שאני משתמש בשקיות בד לכשות. אולי הניצולת לא מקסימלית, אבל אחרי ששולפים את השקית התירוש כמעט נקי מחלקיקי כשות. כך שהאפקט הוא מזערי על מה שנשאר.

נועם עושה דבר דומה. הוא אמנם מבשל קומנדו (הכשות משייט חופשי בתירוש) אבל מבצע ווירפול לפני המעבר למיכל הנו צ'יל. כך שגם פה. האפקט של "אקסטרה כשות שמתבשל בתוך המיכל" הוא מינימלי. לדעתי...

מה שכן- אנחנו נכנסים פה לדיון מעניין ברמת הכשות ולא ברמת המיכל עצמו.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform