היי לכולם
אני מתכוון לבשל בקרוב מאוד ולקרר ב no chill
קראתי מלא על זה
יש לי מיכל מיוחד ל no chill תודות למבשלת העם
העניין הוא כך
אשמח לקבל עצות כמובן
קראתי על שפיכת התירוש הרותח למיכל בסיום השפיכה ללחוץ את המיכל לקיר כדי
להוציא את החמצן הנותר עד ביצבוץ התירוש מפיית המיכל ואז לסגור
השאלה אם זה נחוץ מה הבעיה לסגור את הפקק ולתת לאדים לעשות את העבודה או פשוט לנער?
אין בעיה בסיום הקירור הטבעי לשפוך מגבוה למיכל תסיסה למטרת חימצון התירוש
השאלה אם צריך לערבב עם מוט או שזה מספיק?
יש לי מיכל no chill של 25 ליטר אני יכול לשפוך לתוכו 12 ליטר למשל ועדיין יתקיים החיטוי מהחום או שאני צריך מיכל קטן יותר?
שאלה אחרונה
אני מתכוון להתסיס עם שמרים us-05 ויש לי מקרר יינות שהמינימום שלו זה 5-18 מעלות
אני יכול להתחיל תסיסה ב 15 מעלות (שזהו המינימום של סוג השמרים האלה) ולטפס עד 18?
ואפילו לכבות את המקרר ולתת לזה לטפס עוד או שזה לא שווה ופשוט להתסיס ב 18 מעלות קבוע?
תודה רבה