שלום לכולם,
ניסיתי להעתיק מתכון של קילקני(kilkenny)
התסיסה היסתימה(1.010), טעמתי לפני הביקבוק והטעם לא משהו...
יותר מידי מימי, כמו מים עם אלכוהול,,, בלי גוף בכלל.... :-/
האם יש דרך לתקן ?( להוסיף ״גוף״ טעם עשיר יותר)
או לבבקבק ולקוות לטוב ?
שלום לכולם,
ניסיתי להעתיק מתכון של קילקני(kilkenny)
התסיסה היסתימה(1.010), טעמתי לפני הביקבוק והטעם לא משהו...
יותר מידי מימי, כמו מים עם אלכוהול,,, בלי גוף בכלל.... :-/
האם יש דרך לתקן ?( להוסיף ״גוף״ טעם עשיר יותר)
או לבבקבק ולקוות לטוב ?
היי מיכאל
בדרך כלל הבירות מהמיכל תסיסה טעמן שטוח
והן מטעות אותי במיוחד
רק אחרי שאני מבקבק אני מבין את הטעם
איך אתה מבשל?
איך אתה מקרר את התירוש עם הרבה מים?
הי,
בישלתי אול-גריין, קיררור נו-צ׳ל.
og יצא 1.040
ל17 ליטר
...
אז מה שאתה אומר - לבקבק ולקוות... ( שזה מה שאני אעשה)
ולשאלה תיאורטית : איך אפשר(אם בכלל) להוסיף ״גוף״/ טעם לבירה אחרי סיום תסיסה ?
בקשר להוספת גוף אני לא ממש יודע
אבל אפשר להוסיף טעמים לפני הבקבוק
כלומר בזמן שאתה ממיס את הסוכר במים רותחים אתה יכול
להוסיף כשות למטרת ארומה 10 דק הרתחה
או גרידת תפוז
אני לא ממש בקי ב all grain
אבל יש חשיבות לטמפ של השריית הגרעינים
שטמפ המאש יכולה לקבוע את אופי הבירה בין יבשה לבעלת גוף
אבל יש יותר טובים ממני שאולי יש להם רעיונות יותר טובים
שיכולים לתת לך עצות מבוססות על ניסיון וידע
אתה יכול להרתיח בסיר קצת מים מאלטודקסטרין, לקרר את זה ולהוסיף לבירה לסקונדרי לשבוע בערך. זה אמור להוסיף גוף.
מאלטודקסטרין זה סוכר מורכב ששמרים לא מפרקים ?
איך מתיקות תעזור לי ?
אם אכשיו זה ״מים עם אלכוהול״ - זה יהיה ״מים מתוקים עם אלכוהל״ ??
או אלי אני מפספס מה מאלטודקסטרין נותן ?
אתה מפספס.
מאלטודקסטרין זה סוג של פוליסאכריד שהשמרים יודעים להתסיס בערך רק 3% ממנו. לכן הוא מוסיף גוף לבירה.
אתה צריך להבין את המשמעות של גוף בבירה - הגוף נוצר מסוכרים שהשמרים לא מפרקים ומחלבונים. אם עושים מאש בטמפרטורה גבוהה אז לבירה יהיה יותר גוף ופחות אחוז אלכוהול, אם עושים מאש נמוך יהיה יותר אלכוהול ופחות גוף. זה קורה בגלל שבטמפרטורות גבוהות הסוכרים בלתת מתפרקים לסוכרים ארוכים שהשמרים פחות מנצלים בתסיסה, ולהפך בטמפ' נמוכות.
:-) למדתי משהו. תודה.
אכן טמפ המאש היתה יחסית נמוחה....
כמה לדעתך צריך להוסיף ל 17 ליטר ( בהנכה שאכשיו - אין גוף בכלל) ?