גוף חלש

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

שלום לכולם,

ניסיתי להעתיק מתכון של קילקני(kilkenny)

התסיסה היסתימה(1.010), טעמתי לפני הביקבוק והטעם לא משהו...

יותר מידי מימי, כמו מים עם אלכוהול,,, בלי גוף בכלל.... :-/

האם יש דרך לתקן ?( להוסיף ״גוף״ טעם עשיר יותר)

או לבבקבק ולקוות לטוב ?

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי מיכאל

בדרך כלל הבירות מהמיכל תסיסה טעמן שטוח

והן מטעות אותי במיוחד

רק אחרי שאני מבקבק אני מבין את הטעם

איך אתה מבשל?

איך אתה מקרר את התירוש עם הרבה מים?

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

הי,

בישלתי אול-גריין, קיררור נו-צ׳ל.

og יצא 1.040

ל17 ליטר

...

אז מה שאתה אומר - לבקבק  ולקוות... ( שזה מה שאני אעשה)

 

ולשאלה תיאורטית : איך אפשר(אם בכלל) להוסיף ״גוף״/ טעם לבירה אחרי סיום תסיסה ?

 

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

בקשר להוספת גוף אני לא ממש יודע 

אבל אפשר להוסיף טעמים לפני הבקבוק

כלומר בזמן שאתה ממיס את הסוכר במים רותחים אתה יכול

להוסיף כשות למטרת ארומה 10 דק הרתחה

או גרידת תפוז

אני לא ממש בקי ב all grain

אבל יש חשיבות לטמפ של השריית הגרעינים

שטמפ המאש יכולה לקבוע את אופי הבירה בין יבשה לבעלת גוף

אבל יש יותר טובים ממני שאולי יש להם רעיונות יותר טובים

שיכולים לתת לך עצות מבוססות על ניסיון וידע

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אתה יכול להרתיח בסיר קצת מים מאלטודקסטרין, לקרר את זה ולהוסיף לבירה לסקונדרי לשבוע בערך. זה אמור להוסיף גוף. 

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

מאלטודקסטרין זה סוכר מורכב ששמרים לא מפרקים ?

איך מתיקות תעזור לי ?

אם אכשיו זה ״מים עם אלכוהול״ - זה יהיה ״מים מתוקים עם אלכוהל״ ?? 

או אלי אני מפספס מה מאלטודקסטרין נותן ?


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אתה מפספס. 

מאלטודקסטרין זה סוג של פוליסאכריד שהשמרים יודעים להתסיס בערך רק 3% ממנו. לכן הוא מוסיף גוף לבירה. 

אתה צריך להבין את המשמעות של גוף בבירה - הגוף נוצר מסוכרים שהשמרים לא מפרקים ומחלבונים. אם עושים מאש בטמפרטורה גבוהה אז לבירה יהיה יותר גוף ופחות אחוז אלכוהול, אם עושים מאש נמוך יהיה יותר אלכוהול ופחות גוף. זה קורה בגלל שבטמפרטורות גבוהות הסוכרים בלתת מתפרקים לסוכרים ארוכים שהשמרים פחות מנצלים בתסיסה, ולהפך בטמפ' נמוכות.

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

:-) למדתי משהו. תודה.

אכן טמפ המאש היתה יחסית נמוחה....

כמה לדעתך צריך להוסיף ל 17 ליטר ( בהנכה שאכשיו - אין גוף בכלל) ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אל תנסה "לתקן" את הבירה. תבקבק אותה ככה. תשתה אותה ותלמד ממנה משהו לבישולים הבאים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בד"כ מוסיפים כ-225 גרם

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

רק מוודה :

225 גרם ל 17 ליטר ?

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ל-19 ליטר, אבל אם אתה אומר שהיא ממש בלי גוף תוסיף 225 זה לא קריטי כל כך גרם לפה או גרם לשם.

Offline

Location

הרצל
פתח-תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/19/2014

סבבה, תודה.

נראה לי שאני אוסיף 110 גרם ל 10 ליטר, ואת השאר אבקבק כמו שזה.

נישמה הגיוני ?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן