התייעצות לגבי מתכון

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה לכם שרשור שכולם יכולים להשתתף בו (כולל מי שמבשל מרכז כל הכיריים במטבח בלי משאבות וסירקולציה ראדיאלית):

בישלתי בירה שהיא CLONE של בירה מסחרית בשם FAT TIRE. היא לא לגמרי מתאימה לסטייל, אבל היא אמורה להיות AMBER ALE. המתכון לקוח מאחד הגליונות האחרונים של BYO.

בכל אופן היא יצאה קצת BROWN לטעמי. אגב, מבחינת הטעם והארומה היא אחלה.

להלן המתכון. האם יש למישהו הצעות איך לעשות אותה קצת יותר AMBER ?

280g Munich Malt
210g Melanoidin Malt OR Muntons Amber
280g crystal 20L OR Weyerman CaraRed
280g Cara-Pils
34g Chocolate OR Weyerman Carafa II

3.3kg Light malt extract

30g Fuggles (4.2% AA, 60 min.)
2g Northern brewer (15% AA, 60 min.)
15g Fuggles (4.2% AA, 20 min.)
15g Fuggles (aroma)

המתכון במלואו:  http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?section=9&group=18&item=8981

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ככל שתוריד מהשוקולד תתקרב לאמבר

לפי המתכון אתה ב-18

20 גרם שוקולד יביאו אותך ל-16

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דעתי כדעתו של שחר. ככל שתרד בצבע הככה יהיה יותר אמבר.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

באופן תמוהה ביותר, גם אני הכנתי את הבירה הזו בדיוק (יש לי את המתכון שלך מאיפצ'ו...) לפני ארבעה באצ'ים. אני "שמח" לבשר לך שזו הפעם הראשונה ששפכתי 20 ליטר בירה לביוב....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל,
אתה רומז לגבי היכולת שלי לרשום מתכונים או לגבי כשרון בישול הבירה שלך?
כפי שאמרתי, הבירה שאני בישלתי מוצלחת מאד. ויעידו הטועמים הרבים בשוק הבירה.  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

חלילה, לא מזלזל אנוכי :) זו פשוט הפעם הראשונה שבירה החמיצה לי, ההשערה הגורפת היא שהייתה בעיה בשמרים...

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

היי נועם,

המה הערות צנועות:

* גם ב FAT TIRE יש לך כיוון אנכי וכיוון רדיאלי!! בעצם אתה יכול להגדיר את כל המתכון בקוארדינטות פולאריות מה שיקל עליך בכל חישובי האינטגרציה!!!

* לפי הנגזרות הדיפרנציאליות של מהתכון נראה שהנורמה של וקטור הצבע מושפעת מעיקר מה צוקולייט והאקסטראקט. כפי שהברים אמרו, אם תוריד את כמותם תקבל בהחלט נפח צבעי יותר אמברי.

* לא כל כך מבין את 2 הגרם של הכישות הצפוני (ב90 מעלות מעל הציר האופקי). לא חושב שמשפיעה על הגובה וזה נראה יותר כמו הוספת שארית של בישול אחר. במילים אחרות, מדובר ברעש מדידה!

* ה מלאנוידין הוא תחליף ללתת דבש, ונותן טעם של דבש. זה עשוי להגדיל את העקומיות של גלגל השומן.

* הכישות קצת מונוטוני אולי. כדאי ליך להוסיף עוד משתנה ליניארי.

מקווה שעזרתי. להשלמות אני ממליץ על Calculus מהדורת XXVII

פרננדו

 

 

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו?

הכל בסדר?

לא ידעתי שבירה זה כזה מסובך :-)

 

שבת שלום

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אל דאגה. זה לא מסובך כמו שנראה.

שבוע הבא נדבר על אנליזה של פילוג הספקטרום הקלורי של הבירה באמצעות ניתוח התמרות פוריה (Fourier) של הקרינה בשדה הבירה + ניתוחם של התדרים העצמיים של הבירה בסירקולציה בזרימה קוריאלית. לאחר-מכן כולנו נבין איך המאש מתחמם.

שבת שלום,

פרננדו

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

צודק פרננדו

הוצאת לי את המילים מהפה

אבי De Nahona

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לדעתי פרננדו פשוט ניסה להתקין סיר חימום חשמלי בצורה פיראטית ולא כל כך הצליח לו, לכן ההברקות :D