האם אפשר להכין בירה ללא סוכר ?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי אני מעוניין בהכנת בירה ללא סוכר מבחינה בריאותית

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לא, בירה זה סוכר.

אפשר לעשות מופחתת סוכר, ז"א גרוויטי התחלתי נמוך, אבל לא יהיה יותר מדי טעם.
אפשר אולי לנסות לעשות תחליף בירה, ז"א לבשל מים עם קצת לתת לטעם וכשות ולהוסיף המון סוכרזית, זה יהיה כנראה די דוחה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אתה מתכוון בתהליך הביקבוק?

בבירה עצמה אין הרבה סוכר - רובו הפך לאלכוהול

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כן התכוונתי במהלך הביקבוק זה לא משנה שרובו נהפך לאלכהול עדין נכנס לגוף סוכר.

איך זה שבהרבה בירות אין סוכר כמו היינקן לדוגמא איך הם עושים את ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אם אני לא טועה הם מסננים את השמרים ומגזזים (יש מילה כזאת?) עם CO2

במקום סוכר

יש מתיקות בבירה מסוכרים ששמרים לא הצליחו לאכול

אבל רובם הופכים לאלכוהול

אתה יכול לבקבק עם דבש, סילן  במקום סוכר

אבל עדיין זה יתן מתיקות וטעם שונה לבירה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין הבדל בין הבירה הביתית שלך להייניקן

שתיהן ייוצרו על פי אותו עקרון כימי

בשתיהן יש אלכוהול ומעט סוכרים

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הוא כתב "מבחינה בריאותית".

זה לא שאיןסוכרים,הם סוכרים מורכבים.
האלכוהול זה סוכר שפורק, אך עם זאת שהסוכר עכשיו יותר מורכב, עדיין זה לא משקה מרזה, זה רק מים.

היינקן ושות' לא משתמשים בסוכר כי הם ממצים את הסוכר מהלתת, גם המבשלים הביתיים עושים כך.
דווקא הסוכר בביקבוק זניח וזו תוספת הסוכר היחידה בד"כ.*

 

*לא תקף לסגנונות שמוסיפים CANDY SUGAR ועוד...

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

גם הסוכר שמוסיפים לביקבוק מתפרק לאלכהל וCO2.
 מכאן בעצם מגיע הגיזוז

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.