ביקבוק שאלה שטרם נשאלה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קראתי באיזשהו מקום המלצה להחזיר את הבקבוקים אחרי הביקבו ליום-יומיים נוספים למקרר לטמפרטורה בה התבצעה התסיסה ואח"כ להוציא לטמפ' התסיסה הרגילה ליישון כרגיל. דעת חכמי הבירה מתבקשת.

אדי סער
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לא הבנתי מה ההבדל בין "הטמפרטורה בה התבצעה התסיסה" ל-"טמפ' התסיסה הרגילה ליישון כרגיל"... בכל המקומות שקראתי, ממליצים לשמור בטמפרוטרת התסיסה למשך תקופה יותר ארוכה (לפחות שבועיים-שלוש). המטרה היא באמת לתת לשמרים לעבוד עכשיו במהלך התסיסה השניה. כשהבירה כבר מוגזת היטב אפשר לשמור במקרר או בטמפרטורת חדר.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המהלך הרגיל שלי הוא להתסיס בטמפרטורה מומלצת במתכון בדר"כ 18- 20 מעלות, לבקבק ואח"כ להשאיר לתסיסה שנייה בטמפ' החדר (בימים אלה בדר"כ 19-22מעלות, אבל בקיץ - יותר), להוציא מקרים בהם הנחיות המתכון הן שונות במפורש (לדוגמה היה לי מתכון שההנחיה בו הייתה לאחר גמר התסיסה להוריד טמפ' ל-5 מעלות ולנהניח לשבועיים ורק אח"כ לבקבק וליישן בטמפ' החדר). בקיצור בחורף אני מתסיס בטמפרטורה מבוקרת ואח"כ משארי לתסיסה שנייה בטמפ' החדר. האם זה מספיק?

אדי סער
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

בתכל'ס נשמע בסדר גמור, גם לא מדובר כאן בפער מטורף מטמפרטורת התסיסה. בסופו של יום - If it ain't broken, don't fix it :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה גיל

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אדי,

מניסיוני, ומקריאה רבה על שמרים, במהלך התסיסה מייצרים השמרים כמויות וסוגים שונים של מולקולות בהשפעת טמפ' הסביבה. חלק מהמולקולות הללו מורגשות בטעם וחלקן בעלות טעם לוואי שלילי. בתום תהליך התסיסה, כידוע, מנקים השמרים את סביבת מחייתן ומולקולות מסויימות יתפרקו רק בהגעה לטמפ' בה הן נוצרו. לכן, זו הסיבה שצריך 'לסגור מעגל' ולחזור לטמפ' הגבוהה אותה חוו השמרים במהלך תסיסתם.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר. כרגיל, השכלתני. אין סוף לעומק הידע שלך.

אדי סער