בישולים קטנים של 5 ליטר בשיטת BIAB

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי אני מבשל די מתחיל אפשר לומר בישלתי בערך 5 פעמיים 

ואני רוצה להשתפר ולהתחיל להבין בהרכבת מתכונים, שיטות בישול , חומרים וכל השאר 

אז אני עכשיו מתכן לקנות כמה מיכלי תסיסה של 5 ליטר ולבשל כמה סוגי בירות שונות ולראות לאיזה אני מתחבר .

עד עכשיו בישלתי ברכז ועכשיו אני רוצה לבשל בשיטת BIAB  ולא מצאתי פה בפורם מדריך שמסביר איך לבשבל בשיטה הזאת מהתחלה עד הסוף אז אני אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בזה .

ואני מתכוון לבשל את רוב סוגי הבירות אז אני צריך מתכונים אם למישהו יש זמן להביא לי כמה מתכונים לכמה סוגים זה יהיה מעולה 

תודה

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

http://beergeeks.co.il/faq/%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%9C%D7%91%D7%99%D...

 

מציע לך לבשל 10 ליטר של biab להתחיל לבשל 5 ליטר זה סתם ביזבוז של זמן זה יגמר לך בשניה ותשקיע בזה כמעט אותו הדבר כמו 10 ליטר (אבל תעשה מה שאתה רוצהSmile). בנוסף במיכל 5 ליטר אי אפשר התסיס 5 ליטר אתה צריך להשאיר מקום להד ספייס. יש המון חומר בפורום על דברים מסויימים בנוסף תחפש באינטרנט  biab ותמצא כמויות של מדריכים. 

לגבי מתכונים: יש מתכונים באתר פה: http://www.zionbeer.com/  ופה http://zion.e-snif.com/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94 אבל אני ממליץ לחפש בגוגל beer recipes יש כמויות של מתכונים ואם את רוצה לעשות חיקוי של בירה מסחרית תרשום את השם של הבירה ובסוף תרשום clone.

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אם אתה מסתדר עם אנגלית, לך לאתר הזה:

http://www.biabrewer.info

יש בו המון מידע על כל מה שקשור בBIAB, ואם תירשם תוכל לשאול שאלות ולרוב החברה שם עונים די מהר ולעניין (אין לך מה לפחד מההרשמה- היא בחינם והם לא שולחים מיילים שאתה לא מבקש).

בנוסף, תוכל להוריד משם תוכנה (אם תרשם) שהם בנו שעוזרת בחישובים של המרת מתכונים לגודל הציוד שיש לך כולל כמה מים צריך וכו'. ובאמת שלא חסר מידע גם פה בפורום ובטח שבאינטרנט (חפש בפורום ביאב, בישול בשק, BIAB... יהיו לך מלא תוצאות...) 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מה שיכול להיות נחמד לעשות במס' מיכלי 5 ליטר, זה לבשל באצ' של 10,15,20 ל' ולפצל את התירוש.

בכל מיכל לעשות משהו אחר, לדוג' בכל מיכל להוסיף זן כשות אחר בDRY HOP ואחד להשאיר טבעי, או בכל מיכל לשים סוג שמר אחר.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

לא חשבתי על זה רעיון מציון נשתמש בו בעתיד

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

סליחה שאני נדחף

אפרופו biab

אני קורא הרבה על זה ותאורתית אני יודע לבשל

תאורתית כן? :))

העניין הוא שלא מצאתי למה עושים מאש שעה ולא חצי כמו עם רכז? ובמה זה תלוי אם זה תלוי

ולמה מעלים ל 75 מעלות בתום המאש? מנוחת פרוטאין???. (לא זוכר את המילה סורי) של משהו... אבל לא מצאתי מה זה אומר

למה יש רתיחה של 90 דק

תודה רבה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השאלות שלך לא קשורות ספציפית ל BIAB, הן קשורות לבישול אול גריין.

כאן יש תימצות די טוב: https://byo.com/newbrew/all-grain

אבל אני אמליץ שוב (בפעם המליון כנראה כאן בפורום) על הספר של מר ג'ון פאלמר How to Brew שמהדורתו הראשונה זמינה בחינם און ליין www.howtobrew.com

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי נועם

שמעתי על הספר אבל לא ידעתי שיש אותו אונליין

תודה רבה