בישול עם חיטה גולמית

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

שלום,

 

אני מעוניין להסיף למתכון חיטה גולמית ביחס של 400 גר על 5 ק"ג לתת ש 80% ממנו בסיס והשאר קארמלים.

אני יודע שחיטה גולמית יכולה לתקוע את המאש - האם ביחס כזה יש מה לחשוש?

מה צריכה להיות רמת הגריסה של גרגרי החיטה - דקה / גסה ? מה ימזער את הסיכון לתקיעת המאש?

תודה,

 

אורן

אורן נח

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אורן, מה המטרה שלך בשימוש בחיטה גולמית?

1. לדעתי בכמות כזו אין לך מה לחשוש בכל מקרה.

2. אם אתה מבשל BIAB אז בכלל אין מה לחשוש.

3. יש אצל בירדי RICE HULLS שאמורים לאפשר אווריריות טובה יותר של המאש במקרים כאלו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

היי נועם,

בדקתי אצל בירדי ואחרים ואין להם את קליפות האורז.

אני מעוניין בטעם של החיטה הגולמית שהבנתי שהוא שונה מטעם הלתת.

קראתי באתרים אמריקאים שאפשר להשתמש בסובין שיבולת שועל האם זה נראה לך פתרון טוב?

כרגע אני לא מבשל biab ולכן אני רוצהלוודא שהמאש לא יתקע

אורן נח