אין תסיסה אירובית בכלל

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 11/11/2014

שלום, אני חדש פה ובדיוק אתמול בישלתי בפעם השניה בירה שהראשונה היתה אחלה לגמרי.. (בלגית בהירה..)

ואתמול לאחר הבישול (בירה חיטה) העברתי למיכל התסיסה את ה"תירוש" ועדיין אני לא רואה תסיסה בכלל, לא אירובית לא כלום.. 

יש קצת קצף שכבה קטנה על הכירה ולחץ במיכל אבל לא יותר מזה..

יכול להיות ששמתי את השמרים בטמפרטורה של מתחת ל18 מעלות אבל יש מצב לתקן..?

אין לי הידרומטר ככה שלא יכול לבדוק.. תודה רבה

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מתי זרעת את השמרים?

תבדוק אטימות של המיכל

לחיצה עדינה על המיכסה אמורה להשפיע על הנוזל בנשם 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשהטמפרטורה נמוכה התגובה לפעמים איטית מהמצופה

אתה יכול להעביר קצת תירוש(300 -400 מ"ל) מהמיכל תסיסה לבקבוק פלסטיק של חצי ליטר

ולהניח אותו סגור במטבח - אחרי כמה שעות עד יום הוא אמור להתנפח או לפחות להיות קשיח למגע - כלומר מלא גז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע שהכל תקין. יכול להיות שהמיכל לא סגור היטב. אבל ממה שאתה מתאר התסיסה מתרחשת כראוי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 11/11/2014

אחרי שכתבתי תהודעה הסתדר העניין והמיכל התחיל להפליץ עד עכשיו אפילו.. נקוה שימשיך ככה