תכנון רמת האלכוהול

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

שלום לכולם,

אני מבשל בשיטת all grain ואני מתנצל מראש אם כבר דנתם בנושא..

אני לא מוסיף סוכר במהלך הבישול ולא לפני שאני מגיש את השמרים,

ז״א שהסוכר שקיים בנוזל הוא מהאמילנים בלבד, אני אמור להוסיף סוכר? אם לא איך אני יכול לתכנן מראש את רמת האלכוהול.

תודה מראש:)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוכנה או מחשבון בישול

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בעזרת התוכנה מחשב את OG ומעריך את FG.

משם נגזרת רמת האלכוהול.

כנל כמובן במדידה

זיו פרוכטמן's picture

Location

כפר רופין
עמק בית שאן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/21/2013

נועם ואמיר תודה על התשובות, עם התוכנה לא יצא לי להשתמש עדיין אבל המחשבון נותן יכולת למדוד, תרשו לי מעט להעמיק, האם יש דרך לקבוע מראש (במהלך תכנון המתכון) את רמת אחוזי האלכוהול? למשל: אני רוצה שבבירה שאני מבשל עכשיו, לא משנה איזה מתכון, אני רוצה שהo.g יהייה 1.070 והf.g יהייה 1.030. ואם לא אז אפשרי לפחות לדעת לפי הלתת מהo.g שאני אמור לקבל אחרי הבישול?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו ברור

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט