תכנון בירה בלגית בסגנון La chouffe

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/20/2014

היי חברים,

אני מבשל מתחיל, זה הבאטץ החמישי שלי. מכיוון שיש מספיק בירה בארון החלטתי ללכת על משהו קצת יותר כבד, ועשוי לקחת קצת יותר זמן עד שיבשיל.

הכיוון הוא לנסות לעשות La chouffe ולהלן המתכון:  http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/197611/la-chouffe-clone

 הוא נראה לכם טוב? הייתם משנים משהו?

כמה שאלות לפני שאני מבשל:

1.  ברגע שהתסיסה מסתיימת, להשאיר אותו עוד כמה ימים לנוח?

2. האם יש צורך בתסיסה משנית? (העברה למיכל נפרד?)

3. כמה זמן מומלץ לתת לאחר בקבוק?

 

תודה ויום נפלא

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

נראה מתכון טוב, 

לגבי התבלינים - אני ממליץ להשתמש בגרעינים שלמים ולכתוש אותם לפני הבישול.

תשובות לשאלות:

אני הייתי ממליץ לך לחכות כי זאת בירה יחסית גדולה, הייתי עושה שבוע-10 ימים בפריימרי ועוד שבועיים או יותר בסקונדרי. אני עושה סקונדרי לרוב הבירות ובמיוחד בבירות גדולות כמו זו שאתה רוצה גם שתצא צלולה.

לגבי לאחר הביקבוק אפשר לחכות בסביבות החודש ולטעום.

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/20/2014

מעולה,

ולגבי כמות השמרים, מספיק שקית אחת?? ההמלצה של המחשבונים אומרת שאני צריך 300 מיליארד תאים התחלתי לבירה כזו, בשקית של T-58 יש בערך מחצית הכמות.

לשים 2 שקיות?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

היי,

בתור הבירה הראשונה שלי זה בדיוק מה שעשיתי. הנה המתכון שהשתמשתי:
https://www.brewtoad.com/recipes/la-chuffe-clone-zeus

שבועיים בתסיסה ראשית (הפסיקה הפעילות הרבה לפני)
שבועיים בבקבוק - טעם מר חזק שעוד לא "נרגע"
חודש בבקבוק - אחלה בירה.

מה קרה אחרי זה אין לי מושג - לא נשאר כלום :]

הT58 "רועשים" יותר לטעמי (הלא מיומן מאוד) מהשמרים המקוריים שלהם, וזה יורגש בטעם (עדיין יצא מעולה). השתמשתי בחבילה אחת, אולי שתי חבילות היו מרגישות אחרת.

בהצלחה.