שלום לכולם!
לפני מעט יותר משבוע בישלתי פייל-אייל אחרי הרבה זמן של בישול לאגרים.
השמרים שהוגשו היו Fermentis S-04, וטמפ' התסיסה עומדת על 16.7 מעלות (רוב הזמן) ומנוטרת ע"י בקר STC-1000.
נכון להיום הפעילות בנשם ירדה משמעותית מתחילת התהליך, אבל עברו 8 ימים והלחץ לא יורד.
אחרי בדיקת גרוייטי היום בבוקר התוצאה הייתה 1.023, בעוד שהמתכון מכוון ל- 1.008.
השאלה שלי היא האם עוד מישהו שנוהג לעבוד עם השמרים האלו נתקל בתופעה של תסיסת מרתון כזו? אף פעם לא נתקלתי בתסיסה כה איטית של אייל (גם בטמפ נמוך יחסית שכזה).
אין לי שום בעיה לחכות, אבל זה עדיין מוזר לי.
למען הסדר הטוב, אלו פרטי המתכון:
OG: 1.050
FG: 1.008
לתת:
3.5 קילו מאריס אוטר.
200 גרם קריסטל 40.
300 גרם פתיתי חיטה
100 גרם קאראפילס
150 סוכר תירס
* מאש:90 דקות sac rest + עשר דקות מאש אאוט.
* זמן בישול 90 דקות.
תודה לעונים ויום מצוין!