שמרי S-04 עושים מקצה מרתון

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

שלום לכולם!


לפני מעט יותר משבוע בישלתי  פייל-אייל אחרי הרבה זמן של בישול לאגרים. 

השמרים שהוגשו היו Fermentis S-04, וטמפ' התסיסה עומדת על 16.7 מעלות (רוב הזמן) ומנוטרת ע"י בקר STC-1000.

נכון להיום הפעילות בנשם ירדה משמעותית מתחילת התהליך, אבל עברו 8 ימים והלחץ לא יורד.

אחרי בדיקת גרוייטי היום בבוקר התוצאה הייתה 1.023, בעוד שהמתכון מכוון ל- 1.008.


השאלה שלי היא האם עוד מישהו שנוהג לעבוד עם השמרים האלו נתקל בתופעה של תסיסת מרתון כזו? אף פעם לא נתקלתי בתסיסה כה איטית של אייל (גם בטמפ נמוך יחסית שכזה).

אין לי שום בעיה לחכות, אבל זה עדיין מוזר לי.


למען הסדר הטוב, אלו פרטי המתכון:

OG: 1.050

 FG: 1.008

לתת:

3.5 קילו מאריס אוטר.

200 גרם קריסטל 40.

300 גרם פתיתי חיטה

100 גרם קאראפילס

150 סוכר תירס 

*  מאש:90 דקות sac rest + עשר דקות מאש אאוט.

זמן בישול 90 דקות.


תודה לעונים ויום מצוין!


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. לא רשמת מה טמפ׳ המאש

2. לפי דעתי 08 זה קצת נמוך בשביל פיי אייל וגם לפי אותה הדעה (שלי) 04 לא ירד כזה נמוך

3. איפה ממוקם מיכל התסיסה? מה טמפ׳ הסביבה שם? האם יש שינויים גדולים בין לילה ליום?

אם למשל בלילה הטמפ׳ יורדת ב 2-3 מעלות אז השמרים עושים שביתה איטלקית

4. הטמפ׳ שציינת לדעתי קצת מנוכה ל04, אני אני בדרך כלל מתסיס ב 19+-1 

אתה יכול לנסות להעלות טמפ׳ לאט לאט לכיוון 20 ולראות אם ישנה תקדמות 

לעדתי המצב תקין...


יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

היי אלון


- צודק טעות שלי. הטמפ' של המאש הייתה 64.5 לאורך ה90 דקות. והמאש אאוט עמד על 75.5.

- עוד פרט ששכחתי לציין הוא שמדובר ב-BIAB.

- מיכל התסיסה ממוקם במקרר, טמפ' התסיסה שם עומדת על 16.7 ומוגבלת עד 18 (בפועל השינויים הם חצי מעלה ביום לכיוון הגבול העליון).

- ה-FG מבוסס על מה שהבירסמית אומר.. שוב אני לא מומחה כן :) אבל אין חכם כבעל ניסיון.

 

מודה לך על העזרה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני גם חושב שהשמרים הללו יתקשו להוריד את הגרביטי לכדי 1.008. תעלה את הטמפ במעלה או שניים ותחכה עוד שבוע.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שלוש אפשרויות:

1. קר להם והם עובדים לאט יותר (תחמם).

2. הגשת כמות שמרים קטנה מדי (לא כולם היו חיים... תהליך התעוררות והתרבות איטי... מכאן תסיסה איטית...)

3. מחסור בחמצן (לא התרבו כנדרש ולכן יש מעט שמרים והרבה עבודה).

 

אגב, מומלץ לעשות מאש אאוט ב78 מעלות.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

למען האמת, כן. גם לי קרה בדיוק בתסיסה האחרונה עם S-04.

1.060, הותסס ב18-19 מעלות למשך יותר משבועיים, לאחר מכן העברה לסקונדרי, כל הניסיונות להמשיך את התסיסה לא צלחו - סיים ב1.020.

מתכון די קלאסי לESB, מאש ב67. לצערי לא יודע איך ללמוד מהטעות האבודה שלי.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

יכול להיות שמאש ב 64 מעלות יעזור להוריד את הגרוויטי.

אני הכנתי אמבר אייל שהמאש התחיל ב 64 למשך 40 דקות ואחכ 67 ל 20 דק 

ה OG היה 1.05 ה FG 1.014 לאחר 10 ימים בטמפ 18 מעלות.

אורן נח