שאלות תאורטיות

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי לכולם

יום חמישי הזה זרעתי שקית שמרים בלה סיזון ששכבה אצלי במקרר קרוב ל 8 חודשים שתוקפה עד 9.2015

לא הרטבתי אותם לפני השימוש כי אני עדיין לא מרגיש בקי בזה ומרגיש לי מסורבל

קירור NO CHILL עם חימצון של שפיכת התירוש למיכל התסיסה 

עברו עוד מעט 36 שעות לא ראיתי פעילות בנשם

התסיסה 18 מעלות OG 1.070 ל 18-19 ליטר שזה שקית נקודה 2... זרעתי שקית אחת לא היה לי מאיפה להביא את ה 0.2

השאלות התאורטיות הן

במידה ויש הקצפה והמיכל לא אטום האם אני יכול להתסיס כמו שזה שבועיים?

במידה והשמרים חטפו שוק ורובם מתו או הם לא במצב טוב עקב ישון האם יש לזורע שקית נוספת או רק חצי

יש בעיה בלזרוע שמרים יבשים על תירוש מוקצף?

תודה לעונים

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

1. אם יש הקצפה אז יש תסיסה ואפשר להתסיס במיכל לא אטום (אבל לא כדי) רק אם המיכל נמצא בחדר בלי הרבה אבק - http://zion.e-snif.com/content/%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94-%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%94

2. תנסה ללחוץ על השוליים של המיכל תסיסה לפעמים המיכל נפתח... (או שסתם לא סוגרים טובWink)

3. אם התירוש מוקצף יש תסיסה ואין צורך להוסיף שמרים. (אם התירוש לא מוקצף תסיף שמירים).

4. אני למדתי הרבה על הרטבת שמרים מפה - http://beergeeks.co.il/articles/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90/

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלו שמרים שאוהבים חום. ב18 מעלות קר להם ולכן אולי הם עובדים לאט. נשמע לי שעשית הכל בסדר. בפעם הבא תרטיב את השמרים קודם לזריעתם.

אם יש לך אפשרות תחמם את מיכל התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

עדכון

הגעתי הביתה ויש הקצפה במיכל

אין לי מושג מאיפה בורח הלחץ כי סך הכל נראה תקין ואטום דפקתי חזק עם היד לנעילת המיכסה...אולי מהברז? למרות שהיה מטפטף לי

תירוש במקרר לא?

נראה לי שאכבה את המקרר כי 18 מעלות זה הכי גבוה אצלי במקרר

וגם המזג האויר לא מי יודע  מה חמים אז יש מצב שכל התהליך הזה קורה ממש לאט

אני אצטרך לעשות ניסוי של הרטבה  במוקדם או במאוחר

תודה רועי ו על הלינקים נועם אני חייב לך 4505 בירות על כל העזרה שאתה נותן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניר, קח מנורת לילה קטנה ותשים בתוך המקרר. זה יעזור לו להתחמם.

שמרי סיזזון עובדים הכי טוב בחום. אפילו עד 28-29 מעלות!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

4506 :))

אם אני לא טועה כתוב עליהם 15-24 מעלות

אין לי בעיה שהם עובדים לאט יש לי סבלנות או שזו בעיה?

יש לי מדבקה על המיכל שמראה 22 מעלות כמובן עם סטייה של 2 מעלות פלוס מינוס

תודה נועם אנסה את הרעיון עם המנורה

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

שאלה קטנה לגבי

הפנס לילה

האור שלו לא יהרוג את השמרים?

הם צריכים חושך מוחלט לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרים פולניים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

מצחיק

אז לפי הציניות שלך הבנתי שזה סבבה

תודה חבר 

ושבת שלום

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

רק תיאורטית - אתה רוצה למנוע חשיפה של מיכל התסיסה לאור ישיר, במיוחד לקרני UV. לקרני UV השפעה שלילית במיוחד על הכשות בתירוש, שיכולה להסתיים בבאטץ' מקולקל. אני משתמש בנורה לחימום המקרר ופשוט הכנתי סוג של  חוצץ מקרטון מצופה נייר אלומיניום כדי למנוע תאורה ישירה על מיכל התסיסה. למרות שרובנו משתמשים במיכלים שאינם שקופים, זה נראה לי צעד מתבקש להקטנת הסיכון לקילקול.

קישור לדוגמה בנושא - http://homebrew.stackexchange.com/questions/6625/how-much-effect-does-light-have-on-fermenting-beer

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי גיל אני קצת מבולבל

Uv זה קרני שמש נכון?

שמתי מנורת לילה של איקאה בתוך המקרר יינות שלי שהאור האיר על הדלי

אקיצר הדלי היה צריך להיות בחושך מוחלט? או שאין בעיה עם הפנס לילה ששמתי כי הוא לא מקרין אור מסוג ה uv

לפי הלינק המקושר לפורום לא ממליצים לחשוף את המיכל לשום אור אלא במקום חשוך

עדכון:

מתברר שלמקררי יינות יש נורת uv שלמזלי  לא השתמשתי בה

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אכן קרינת UV יש באור שמש, אך יש מעט גם בנורות.

הדלי עצמו די אטום, כך שלהערכתי כמות קרינת ה-UV שתגיע אל הכשות היא זניחה.

אני משתמש בנורה כדי לחמם, ועד היום לא הרגשתי תופעות קלקול.

אם אתה רוצה לנהוג משנה זהירות, קח את ההצעה של גיל ותחצוץ בין הנורה למיכל עם משהו אטום.

לא משנה אם מנורת הלילה מאיקאה, אבל הנורה צריכה להיות נורת להט מהסוג הישן ולא נורה חסכונית (שפולטת הרבה אור ומעט חום)

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי רוני תודה על התשובה

אמרתי שזו מנורה מאיקאה כדי לציין שזאת נורת לילה פשוטה ולא איזו מנורה  מיחדת

אין לי מושג אם המנורה שלי פולטת uv אבל אני חושש מעצם העובדה שהשארתי אותה  לילה שלם מכוונת לכיוון הדלי

עשיתי משהו לא טוב

לא ראיתי שינוי בטמפ על המיכל תסיסה בבוקר שאחרי

אחרי שקראתי את התגובה של גיל ועוד תגובות פה בפורום 

החלטי שלמען הסר ספק אני אכבה אותה ופשוט מה שיהיה יהיה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני אחדד משהו שרוני אמר בחצי משפט.

נורת להט של "פעם" = הרבה חום, מעט אור יחסית, מעט קרינת UV יחסית

נורה חסכונית PL או "מסולסלת = מעט חום, יחסית הרבה אור, הרבה קרינת UV בגלל היותה פלורסנטית. לא מומלץ בכלל!

 

אם אתה ממש רוצה להיות קיצוני, קח נורת לילה עם בית  נורה איכותי ותבצע חציצה. רק אל תצפה את הנורה עצמה בנייר אלומיניום. הפלסטיק של הנורה יותך. מניסיון Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

זה מה שכרגע עובד אצלי בבית:
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10917818_10205...

אם באמת תהיה השפעה עקב קרינת UV, אני אעדכן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נראה כמו חקירה. אני במקומם של השמרים הייתי מגלה הכל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

https://www.osh.org.il/uploadfiles/b048_sikuney_uv.pdf

אומרים כי כל מנורה שמקרינה UV יש סימן בינלאומי על המנורה

נראה לי שעדיף לעטוף את הדלי בשק שינה גרמני טוב מהצבא שיחמם את הדלי בימים קרים אלה

אין לי מה לחשוש שהוא מלא פודרה מהמילואים האחרונים נכון?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

פוסט משעשע! אהבתי!

ניר, "המנורה" עליה כולם מדברים היא מנורת להט ישנה. לא שום דבר אחר, מנורות חדשות אינן פולטות מספיק חום כדי לחמם. היא משמשת כגוף חימום. אפשר גם לשים גוף חימום אחר (מפזר חום, פלטת חום של זוחלים וכו').

לגבי קרינת UV, הקרינה לא תקלקל לך את הבירה, שלא יהיו טעויות. קרינת UV תפגום את טעמה (קרי חימצון וכו') וזאת עקב שינוי המולקולות של הטעם והארומה, במשך הזמן, ככל שתתארך החשיפה אל הקרינה. השמרים יעבדו יפה גם שלא בחושך. תזכור שבקבוקי הבירה אינם אטומים!

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

סך הכל רציתי לחמם את הדלי

ואז גיל הלחיץ עם ה uv שיסרטן לי את הבירה 

ותצא לי בירה עם גידולים (בצחוק כמובן)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

יכול להיות מעניין!

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

סיכום ועידכון מכיווני אחרי עוד קצת קריאה באינטרנט (שזה דבר מומלץ לכולנו):

1. נושא קרני ה- כנראה יותר UV כנראה יותר קריטי לגבי בקבוקי בירה ומיכלי תסיסה מזכוכית (קרבויים) ובכל אופן באמת בחשיפה לשמש זה יותר מהותי. אור מנורת ליבון רגילה שמשמש לחימום מיכל פלסטיק שאינו שקוף אינו מהווה סכנה רצינית בהקשר של טעמים מקולקלים

2. הסכנה בשימוש בגוף חימום בתוך מקרר התסיסה היא יותר מהכיוון של מגע בין העצם החם (נורה, מפזר חום, וכו') לדפנות המקרר או כל אלמנט אחר שעלול להנזק מהחום שהם מייצרים. יש הרבה סיפורים על זה וגם במקרר שלי יש בתחתית שלו שקע של פלסטיק חרוך שנוצר ממגע ישיר עם הנורה. לכן, כדאי לדאוג לחציצה בין מקור החום לסביבה.

3. רק כדי שלא נתבלבל - הנזק של חשיפת בירה לקרני ה-UV קשור להשפעה שלהן על הכשות שבבירה והן גורמות לקלקול שמתבטא בריח וטעם רעים (skunk). הנה ציטוט מוצלח המסביר מהו אותו off-flavor:

"MBT (more often referred to as skunking or light-struck) is an off-putting flavor and aroma characteristic that is intuitively named after the animal which is well known for dispensing what is considered to be the שבתan's post-apocalyptic butthole of all off-flavors. The chemical composition and odor of MBT (3-methyl-2-butene-1-thiol) is very similar to that of the anal secretion of a skunk"

4. לסיכום, תמיד תזכרו לקחת את המידע פה בעירבון מוגבל ונצלו את נפלאות האינטרנט כדי ללמוד ולהשכיל. וסליחה אם הטעיתי או גרמתי לנדודי שינה - זו לא היתה הכוונה

5. RDWHAHB

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

גיל המון תודה