היי
רציתי לדעת אם ניתן ניתן להעביר את הנוזל ממיכל התסיסה הראשון
למיכל התסיסה עם הסוכר ולחכות יום יומיים ואז לבקבק כדי להשיג
רמת משקעים נמוכה יותר??
היי
רציתי לדעת אם ניתן ניתן להעביר את הנוזל ממיכל התסיסה הראשון
למיכל התסיסה עם הסוכר ולחכות יום יומיים ואז לבקבק כדי להשיג
רמת משקעים נמוכה יותר??
מה שאתה מתאר זו פרקטיקה שהיתה פעם פופולרית של העברה ל-secondary (אני מתעלם כרגע מהתוספת של סוכר הביקבוק, אין לזה הצדקה - תוסיף לפני הביקבוק). היום פחות ממליצים על ביצוע העברה כזו כי זה בעיקר חושף את התירוש לחימצון ומזהמים ואין לזה יתרונות חזקים וברורים. כל זה בהנחה שאנחנו מדברים על התססה "רגילה" יחסית (7-14 יום נגיד). כשמתסיסים לתקופה ארוכה יותר כן ממליצים על זה כי אחרת הישיבה הארוכה על עוגת השמרים עלולה להניב טעמי לוואי לא רצויים.
לגבי הקטנת המשקעים - בכל מקרה, במהלך התסיסה המשקעים כשם כן הם, שוקעים למטה. בהנחה שתעביר את המיכל בזהירות לפני הביקבוק ותתן למיכל לנוח איזה שעה - אתה בכל מקרה לא אמור לקבל יותר מדי משקעים במיכל התסיסה ואם תתן לתירוש שוב זמן מנוחה, רובם ישארו במיכל הביקבוק ולא יעברו לבקבוקים. כמובן שמעבר לזה יש גם תוספים כמו "אייריש מוס" וטכניקות כמו "קולד קראש" שיכולים לסייע בהצללת הבירה.
בהצלחה!
הגיזוז נעשה כהשמרים אוכלים את הסוכר במקום אטום(הבקבוק) וכך מיצרים co2 שאין לו לאן לברוח וממילא מגיז את הבירה.
אם תוסיף את הסוכר במיכל, הסוכר יאכל לאלכוהול , הגז בורח וכשתבקבק אחרי יומים לא ישאר סוכר להגזה