סיום תסיסה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

לפני 10 ימים לאחר הבישול נמדד OG של 1.050

היום קיבלתי פס אחד שנתה מתחת ל 1.010 

כמו כן הבירה היתה עם מיגוז מאוד מאוד קליל

הבירה שהתה בטמפ' של 17-19 

האם אפשר לומר שהתסיסה הסתיימה או שחייבים להגיע ל 1.010

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי רועי

נשמע כמו סיום

לאישור תקח עוד דגימה יום או יומיים אחרי אם תקבל אותו FG אז התסיסה הסתיימה

אני בדרך כלל אחרי שובעיים לפני הבקבוק יודע כמה FG יצא ואז מבקבק

הגיזוז שטעמת זה בגלל שהבירה שטוחה ולכן הבקבוק עם הסוכר יתן לבירה את הגיזוז הנכון

בהצלחה

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לגבי סיום התסיסה - מה שכתב לך ניר

לגבי הקריאה - אם הקריאה היא שנתה אחת מתחת ל-1.010 (קרי 1.0080?) אז אין לך שום דרך (נורמטיבית) להגיע בחזרה ל-1.010 וזה אומר שהשמרים היו יעילים יותר ממה שציפית או שהחלטת שצריך להגיע לגרביטי הזה רק כי זה מספר שמופיע פה בפורום הרבה. עקרונית, לכל מתכון יהיה את ה-FG מטרה שלו, ולמרות שבהרבה מקרים זה בסביבות 1.010 זה לא מחוייב.

לסיכום, או שתקח עוד מדידה יום אחרי ותראה אם יוצא שוב אותו מספר או (כמו שעושים אלו מבינינו שלא מתעסקים בלקיחת דוגמיות כל יום) תחכה עוד כמה ימים ותבקבק.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

גיל, נראה לי שהכוונה היא ל 1.012 כשההיידרומטר צף בנוזל