לפני 10 ימים לאחר הבישול נמדד OG של 1.050
היום קיבלתי פס אחד שנתה מתחת ל 1.010
כמו כן הבירה היתה עם מיגוז מאוד מאוד קליל
הבירה שהתה בטמפ' של 17-19
האם אפשר לומר שהתסיסה הסתיימה או שחייבים להגיע ל 1.010
לפני 10 ימים לאחר הבישול נמדד OG של 1.050
היום קיבלתי פס אחד שנתה מתחת ל 1.010
כמו כן הבירה היתה עם מיגוז מאוד מאוד קליל
הבירה שהתה בטמפ' של 17-19
האם אפשר לומר שהתסיסה הסתיימה או שחייבים להגיע ל 1.010
היי רועי
נשמע כמו סיום
לאישור תקח עוד דגימה יום או יומיים אחרי אם תקבל אותו FG אז התסיסה הסתיימה
אני בדרך כלל אחרי שובעיים לפני הבקבוק יודע כמה FG יצא ואז מבקבק
הגיזוז שטעמת זה בגלל שהבירה שטוחה ולכן הבקבוק עם הסוכר יתן לבירה את הגיזוז הנכון
בהצלחה
לגבי סיום התסיסה - מה שכתב לך ניר
לגבי הקריאה - אם הקריאה היא שנתה אחת מתחת ל-1.010 (קרי 1.0080?) אז אין לך שום דרך (נורמטיבית) להגיע בחזרה ל-1.010 וזה אומר שהשמרים היו יעילים יותר ממה שציפית או שהחלטת שצריך להגיע לגרביטי הזה רק כי זה מספר שמופיע פה בפורום הרבה. עקרונית, לכל מתכון יהיה את ה-FG מטרה שלו, ולמרות שבהרבה מקרים זה בסביבות 1.010 זה לא מחוייב.
לסיכום, או שתקח עוד מדידה יום אחרי ותראה אם יוצא שוב אותו מספר או (כמו שעושים אלו מבינינו שלא מתעסקים בלקיחת דוגמיות כל יום) תחכה עוד כמה ימים ותבקבק.
גיל, נראה לי שהכוונה היא ל 1.012 כשההיידרומטר צף בנוזל