החייאת שמרים נוזליים פגי תוקף

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אהלן.

 

הגיעה לרשותי מבחנת שמרים נוזליים שפגה תוקפה לפני זמן רב.

 

הייתי רוצה, בעיקר עבור תהליך הלמידה (מעולם לא עבדתי עם נוזליים) להרבות אותם.

קראתי רבות על תהליך יצירת הסטארטר אך הייתי מעוניין לקבל טיפים בנוגע למדרגות ההרבייה במקרה זה  - נפח סטארטר וצפיפות כל שלב.

 

האם להתחיל מאוד נמוך כמו בהרביית שמרים מבקבוק? (1.020) 

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

אהלן, ממליץ לך לקרוא את הלינק. 

זה קצה הקרחון אבל יספיק לך בינתיים לטעמי.הכי חשוב לשמור על סביבת עבודה סטרילית שאתה עושה את זה.. בהצלחה

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Growing_Yeast_from_a_Plate

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. סטריליות

2. גרביטי של תירוש (ללא כשות) - 1.030 עד 1.040

3. אפשר להתחיל מנפח של 500 סמ"ק תירוש ואחרי יומיים להעביר לעוד 1500 סמ"ק (סה"כ 2000)

4. ערבול מתמיד ככל האפשר. אם אין מערבל מגנטי אז לפחות לנער את המיכל בכל פעם שאתה עובר לידו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

http://www.homebrewtalk.com/using-yeast-past-its-prime.html

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

תודה רבה על התשובות, הן בהחלט עזרו.

 

שאלה נוספת - מכיוון שאני מתעסק עם מבחנה פגת תוקף ואינני יודע מהו מספר התאים החיים בה, כיצד ניתן להעריך את מספר התאים החיוניים בתום ריבויים לסטארטר הסופי כך שניתן יהיה לדעת כמה להגיש פר גרביטי של באטצ'?

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

יש כמה שאלות שצריך להתחשב בהן..

1. האם זה לאגר או אייל

2. הזמן שחלף מאותו תאריך תפוגה

3.תנאים בהם נשמרו השמרים (טמפ יציבה?)

 

ביחס להערכת מספר התאים החיים יש כל מיני אפשרויות.. כולן לא מסובכות וניתן למצוא ברשת.

לטעמי אם כבר לצורך הלימוד עסקינן... תשקיע מעט ותעבור שוב על הלינק של ברור קאיזר לעיל. ככה יתגברו  הסיכויים להציל את התאים החיים *והתקינים* שיש במבחנה.


אם בכל זאת תחליט לקפוץ ישר לסרטר לא תוכל להעריך את כמות התאים החיים. ויותר מזה את כמות התאים שעברו מוטציות (פחות יעיל לרוב).

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כל מה שנועם אמר + להשתדל לשמור על טמפרטורה גבוהה ככל האפשר, במיוחד עכשיו כשקר.

לא איכפת לך טעמי לוואי, אז אין מה לפחד מטמפרטורה גבוהה, כמובן לא להגיע לתחום שהורג את השמרים.

אני הייתי מכוון ל-25 מעלות.