שלום בשלנים יקרים.
אתמול בישלתי בירת אמבר מרכז + לתת גרוס. לקראת סיום הבישול הוספתי 150 גרם סוכר חום.
זרעתי את השמרים (S-05) בתירוש בטמפ' של 20-21 מעלות, לאחר שלקחתי קריאת הידרומטר. קריאת ההידרומטר ההתחלתי הייתה 1.054.
היום, לאחר 24 שעות, לקחתי מדידה נוספת לבדוק האם התחילה תסיסה והקריאה הראתה 1.062. איך זה יכול להיות?
מספר נתונים שעליי לציין:
1. טמפ' החדר היא כ 20-21 מעלות.
2. בכל הבישולים שלי הייתה תסיסה ללא בועות בנשם.
3. בפעם הקודמת שבישלתי את אותה בירה קרה לי אותו מקרה ובסופו של דבר הבירה כן תססה והגיעה לקריאה של 1.011 (ללא עזרה חיצונית).
בגלל שבבישול הקודם הכל התנהל באופן תקין בסופו של דבר, אני אופטימי, אך אשמח לשמוע עצות או דעות למה זה קורה.
תודה ושבוע טוב,
אילן