צלילות בירה ושינוי טעמים בבירה לאחר הבקבוק

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

שלום, שמי יובל, מבשל מתחיל ביותר.

היום בקבקתי את הבצ' הראשון שלי (מסוג אמבר אייל) ובמדידות הגרביטי ובבקבוק הופתעתי לגלות שהבירה מאוד לא צלולה.

נתתי זמן אחרי הבקבוק למשקעים לרדת, כן רואים שכבת משקע בתחתית הבקבוק אבל הבירה עדיין לא צלולה. האם זה טבעי? זה ככה בכל בירה בבישול ביתי? האם יהיו עוד תהליכים בשבועיים לאחר הביקבוק שיכולים לשנות את צלילות הבירה?

בנוסף רציתי לדעת עם לאחר הוספת הסוכר והבקבוק יש עוד שינויים בבירה חוץ מכמות הפחמן דו חמצני בבירה? כי כשטעמתי חלק מהבירה לפני הבקבוק היה לזה ריח ומרירותת של בירה, אבל עדיין לא הייתי ממש מרוצה מהתוצאה

קישור לתמונת מצב של הבירה

http://www.siz.co.il/my.php?i=de2nzj1tk2an.jpg

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי יובל וברוך הבא,

זה נורמאלי שהבירה יוצאת עכורה במיוחד בביקבוק. כדי למנוע את זה אפשר להשתמש ב-fining agents (כמו טחב אירי או ווירלפלוק) במהלך הבישול. כמו כן אפשר להשתמש במיכל תסיסה משני כדי להצליל את הבירה ולנקות אותה מהמשקעים. דבר אחרון שניתן לעשות הוא לשים את מיכל התסיסה במקרר בטמפ' נמוכה ואז כל המשקעים שוקעים. את אותו הדבר אתה יכול לעשות גם עם הבקבוק, אחרי כמה זמן במקרר הבירה תצטלל.

בקשר לטעם - אתה צריך לקחת בחשבון שהבירה שביקבקת מכילה גם סוכר שהוספת בשביל התסיסה וגם שהיא לא בטמפ' השתיה שלה וגם שהיא חסרת גזים. בנוסף לכך ככל שהבירה מתבגרת הטעם שלה משתנה (בד"כ המרירות יורדת והמתיקות עולה) אבל זה כבר בתקופות זמן ארוכות של חודשים. 

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

תודה רבה, את הטחב אירי להכניס לפני הכנסת הכשות?

והאם רוב הבירות הביתות מצריכות טחב אירי כדי לקבל בירה צלולה?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

את הטחב האירי מוסיפים ב15 הדקות האחרונות של הרתיחה.

ברוב הבירות הביתיות שימוש בטחב אירי יצליל את הבירה, עם זאת כפי שציינתי בהודעה הקודמת זאת לא השיטה היחידה להצללה ויש גם טובות ממנה אבל היא שיטה יחסית פשוטה שלא מצריכה הרבה.

שיo לב שמשתמשים בכפית אחת ל-20 ליטר, יותר מזה יכול לגרום לבירה לאבד את הראש קצף ואת הגוף