BIAB "partigyle"

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

אני מתכנן לבשל DIPA בסביבות ה-1.07 OG, ואני רוצה להשתמש בגרעינים אח"כ לעוד בירה קטנה. יש למישהו נסיון בבישול שכזה ב-BIAB?

יש דגשים שצריך לעשות כמו למשל לא לעשות mash out או לא ללחוץ על השק (דברים שהייתי מעדיף שלא לעשות כי חשוב לי שהDIPA תצא כמו שאני מתכנן)?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעשה את הDIPA לפי מה שתה יודע ומכיר.

לאחר שסיימת עם הגרעינים, תעביר את כל השק לדלי תסיסה (או סיר נוסף), ותוסיף לו מים (כמה מים? קשה להעריך). תערבב ותן לו לעמוד כמה דקות ואז תפריד את המים מהגרעינים. אם אתה יכול תמדוד קודם גרביטי.

זהו פחות או יותר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אני מניח שמדובר על מים לפני הרתחה בהעברה?

 

אם לצורך הדוגמא אתה מגיע ל1.07 בראשון, אז מה הצפי בבאצ' השני?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא יודע לחשב את זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אני לא חושב שישארו לך סוכרים בכמות שהיא לא זניחה עבור בישול בירה חדשה.

הגרעינים לא יעבדו בסימן העץ הנדיב :)

 

למיטב הבנתי, בפארטי גייל עושים מאש -גדול- שמכיל את סך כלל הסוכרים עבור 2 בירות או יותר. 

משמע, אתה עושה מאש עם כמות סוכרים ומים גבוהה יותר מה1.070 לDIPA שלך ובשארית משתמש לבירה אחרת, לא "סוחט" סוכרים.

 

בנוסף, בBIAB קלאסי משתמשים בסך כל המים לתחילת הבישול במאש, כולל כמות הספארג', כך שלא תוכל ליצור הפרדה בין תירוש חזק וחלש.

אם תרצה, תוכל לעשות מאש בשיטה רגילה (לא BIAB) - מחצית מי המאש, ובספארג' עוד חצי ומשם למצות עוד קצת סוכרים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן אני יודע שזה לא פארטיגייל רגיל (לכן שמתי גרשיים),

אני אנסה בכל מקרה לעשות את זה (אולי עם חצי מכמות המים של המאש הגדול) ואולי אחזק אותה עם סוכרים/לתת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעשה כמו שנעם אמר - זה מנסיון

תתחיל בכמות מסויימת של מים, נגיד 10 ליטר ובדוק גרביטי אחרי כמה דקות

אם זה ממש נמוך - תמיד אפשר לזרוק או להוסיף קצת לתת בסיס טחון

 

לפני שנה עשינו משהו כזה בגרביטי ממש נמוך עם 1.8% אלכוהול

מין מיקרו IPA כזאת ויצא נחמד מאוד

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

+1

"תעשה כמו שנועם אמר" - זו תמיד עצה טובה Laughing

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו, מה יצא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

עוד לא יצא..

אני מתכנן לבשל את הבירה/ות רק עוד שבועיים,

מבטיח לעדכן לאחר הבישול

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ברגעים אלה ממש אני מבשל את הDIPA ובנוסף יצאו לי 10 ליטר של תירוש בגרביטי של 1.027.

לא יודע איך להמשיך מכאן, האם כדאי לבשל את התירוש איך שהוא ולהוסיף קצת כשות? או לחילופין להוסיף לו מים?

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זה גם ככה BABY ALE, מה להוסיף לו מים? לדלל אותו יותר מזה?

לדעתי, תוסיף כשות (לא יותר מדי) , תרתיח, תתסיס.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

חשבתי להוסיף מים כדי לפצות על איבוד המים שיהיה ברתיחה..

בכל מקרה, אני לא מוצא איזשהו מחשבון שיראה לי כמה בירה תצא בסוף רתיחה של שעה, בירסמית׳ מתבלבל כשאני מכניס את הנתונים האלה..

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

עדכון:

בסוף יום הבישול של הDIPA כבר הייתי עייף ולא ידעתי כמה כשות להוסיף אז הכנסתי את התירוש למקרר,

אתמול בבוקר בישלתי אותו ואחרי הבישול יצאו 6.5 ליטר של תירוש בגרביטי של 1.042,

הוספתי כשות כל מנת להגיע לibu של סביבות ה36 אבל בגלל שהחישוב היה לגרביטי של 1.05 בסוף יצא 37.7 IBU

מקווה שתצא לי session APA נחמדה בסופו של דבר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מבין שאין שום הבדל בין IBU של 36 לIBU של 37.7, כן?

מה גם שזה רק חישוב. לבירה יש בפועל בכלל מרירות בIBU אחר לגמרי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט